[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexacv
Forum Index » Profile for alexacv » Messages posted by alexacv
Cumpar fiiltru intern pentru acvariu 10-25l ce va gazdui un betta.
De preferabil Resun Mini sau ceva asemanator.
Astept oferte pe PM.
Salut si bine ai venit.
Niste date si poze cu bazinul tau n-ar strica
Am inteles, o sa incerc cu un acvariu cub si cu cel mai mic filtru pe care il gasesc ;)
Multumesc de raspunsuri.
Multumesc de raspunsuri.
Daca iau un acvariu de 15L, e deajuns daca schimb 5l saptamanal, in conditiile in care nu o sa pun filtru?
Va intreb ca nu cumva sa fac vreo prostie cu betanu
Dolly wrote:Uite aici tot ce ai nevoie - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/3143.page

Am citit postul acela. De acolo am aflat de temperatura si ca nu prea are nevoie de oxigen.
Dar de filtru aproape nimic. Detaliaza doar doatarile unui acvariu de reprodus.
Salut. Vreau sa mentionez ca am cautat informatiile pe care le cer cu functia "search" dar nu am gasit nimic.
As vrea sa fac un acvariu cu un singur betta (mascul).
Acvariul cred ca o sa fie de tip bol de 10-15l.
Intrebarea mea este urmatoarea. De ce componente hardware are nevoie un acvariu de betta? Filtru si pompa de aer sunt necesare? Incalzitor cred ca va avea nevoie pentru ca cere o temp. de 26-28 grade.
Mersi.
Dolly wrote:Bucurati-va mai oameni buni de coltul vostru de natura, ce Dumnezeu? Citi nu si-ar dori sa aiba asemenea comori in casa?

Corect. A fost spusa mai mult sub forma de gluma, ce-i drept o gluma mai sarcastica
bitanu wrote:Bun venit! Imi place microbul tau...

Mersi.
Ti-am urmarit topicul tau, frumos acvariu. Cred ca impartasim aceeasi tristete, acvariul putin zgariat
Dolly wrote:Este foarte frumusel acvariul si foarte ingrijit. Dar parca ar merge mai multe plante, ca ai loc suficient. Mai ales ca ai si CO2.

Mersi de aprecieri. Plante o sa tot iau, asta ca sa nu ma plictisesc
LUPmic wrote:Feropol-ul se foloseste in dozaj de 5ml la 5l de apa.
Deci pentru 80 de litrii ar trebui vreo 20 de ml (pe jumate' =10ml)

Pe eticheta Feropol la adaugari saptamanale scrie 10ml la 80l.
Aditia de PPS Pro o fac zilnic inainte de a aprinde lumina, uitasem sa mentionez in primul post.
ReluOlaru wrote:Am gresit eu, n-am luat quartz ci pietris.
Totusi, in prospectul de la Florapol, scrie clar ca se amesteca:
Intrebarea ramane: cat de gros sa fie primul strat ?

Depinde si de marimea acvariului si inaltimea acestuia.
Totusi cred ca 1,5 - 2 cm ajung.
Salut, mersi pentru sfaturi.
Are cam 2 luni de la start, dar in starea actuala este de aproape o saptamana.
Ca difuzorde co2 as vrea sa cumpar un aquamedic din sticla cu membrana, am vazut pe la 40ron.
Raportul de femele / masculi se datoreaza faptului ca baietii sunt mai speciali (culoare, forma).Dar o sa le aduc si cateva fetiscane tinerele
Alte poze:
Salut, chiar daca scriu de ceva timp pe forum (o luna) inca nu am reusit sa ma prezint atat pe mine cat si hobbyul meu.
Ma numesc Alex Constantinescu sunt din Bucuresti si am 23 de ani
Acvariul are 80L net si este plantat. Substratul este JBL aquabasis plus + pietris 2-3mm deasupra de culoare naturala.
Fauna: 3 guppy (2m, 1f), 3 molly (2m, 1f), 1 cory (stiu, mai trebuie sa iau vreo 2-3), 1 ancistrus, 13 neoni (nu par a fi cu ghinion ), 2 platy (1f, 1m), 3 platy balon rosii (2f, 1m) si inca 3 puiuti cred ca de molly sau platy.
Hardware: Filtru Tetraec (nu stiu sigur modelu, am aruncat cutia), incalzitor 100W, pompa de aer (folosita doar noaptea)
Flora: Pentru fertilizare micro folosesc feropol adugat saptamanl 5ml (1/2 din doza normala) iar pentru cea macro PPS Pro 0,5 ml (1/2 din doza normala).
CO2: Bomba homemade (retea cu gelatina) folosita non-stop care din pacate scoate bule doar cand furtunu cu piatra stau mai la suprafata cu toate ca in counter am 1 bula/sec. Inclin sa cred ca am gresit dojazu.
Lumina: 2 x 18W neoane simple de culoare calda. Lumina este un capitol deficitar, sper sa achizitionez 1 Osram Floura si un Osram daylight de 18W.
Conditioneri apa: Tetra Aquasafe si Tetra Easybalance adaugate la 1/2 din doza normala.

Cateva poze:
Foarte frumos, incearca un fundal negru
kreatoru wrote:"Regulile sant facute ptr a fi incalcate "

Subscriu. A se intelege ca asta nu inseamna o ciorba de pesti in acvariu. Dar nici sa nu vezi nici un peste in perioadele lor de ascunzis.
Wow, foarte tare.
Mai pune niste poze de ansamblu din mai multe pozitii.
allexya wrote:
Imi cer scuze, am zis ca daca ma leg de un topic tot cu problema bombei de co2 si bubuitul sa nu mai creez un topic nou.
Daca deranjeaza asa mult, editez si creez un topic nou, ca sa nu fie probleme.

Nu-ti fa pobleme, poti posta aici fara probleme.
Ce reteta ai folosit? Masuratori exacte m-ar interesa.
Mie abia imi scoate in acvariu bule ( si asta doar cand las furtunu mai la suprafata). In bouble counter am 1 bula la 1,5 sec pe cronometru
Frumos, incearca si un fundal.
Acvariul are 80 l net, bomba e facuta intr-o sticla de 2l.
Deci stam ok. ;)
LeicaBogdan wrote:mai anexeaza un robinet caruia sa ii dai drumu seara sa bage afara cu presiune mica.

Mi-e cam frica sa pun robineti sa nu faca poc
Cred ca o sa o las in functiune. Depinde si de debit.

Forum Index » Profile for alexacv » Messages posted by alexacv
Go to: