[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Aquatica wrote:Haolica, am ajuns la pagina 9, nu-mi mai gaseam topicul. Drept e ca n-am mai scris de multisor. Multe s-au intamplat de atunci. Ca sa fac un rezumat: ne-am mutat intr-un apartament nou, am reusit sa mut si acvariul in conditii bune (au supravietuit si pestii, melcii si crevetii). Problema e ca am pierdut niste plantute, neavand timp sa ma ocup foarte bine de acvariu printre cutii, saci, asteptat mobila, nenea cu gazul etc. De Microsorum imi pare rau. Am ramas cu Ludwigia Rubens si Anubias. Pe Mircrosorum aparuse o alga de care nu am scapat nicicum. Am scos o radacina mare de mopani, asa ca acum arata putin cam prea aerisit. Dar le voi rezolva pe toate cu rabdare, in timp.

Avem un an de cand am pus pestisorii in apa si cu o luna in plus de cand am aranjat acest acvariu (setup ar suna prea pretentios pentru ce am facut eu intr-un an).

smilie
Gabi C wrote:
Artur wrote:Parerea mea e ca asta e cel mai frumos bazin facut de tine

+1

... pina la urmatorul!
Gabi C wrote:Ar trebui sa se faca un "creme a la creme" si pentru pesti .

+1
Pot sa raspund?
LE Pardon, sa votez ...
Citeste pe topic-ul pe care ti l-am dat. In esenta, ciclarea se refera la un proces de dezvoltare in substrat dar mai cu seama in filtru
a unei populatii de bacterii care transforma amoniacul si respectiv nitritii in nitrati, in limita producerii acestora, consecutiv descompunerii
substantelor organice acumulate in acvariu. Asadar, un proces care poate fi ajutat dar nu grabit. Ca in viata, sunt unele etape care nu pot fi sarite.
cotro wrote:Am inteles ca exista niste substante de le pui in apa direct si nu mai e nevoie dd ciclare, deaia intrebam

Fals! Fals! Fals!
Asta e afirmatie de vinzator de la pet-shop!
Ciclarea este un proces bio-chimic, nu o supa pe care o gatesti mai repede daca dai focu' mai tare.
A, ca exista mai multe metode pentru ciclare, asta e alta discutie. Insa, in esenta, chiar daca parcursul este diferit,
finalul este intotdeauna acelasi. Citeste aici ca sa intelegi mai bine :
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Asta este pentru limpezirea apei (ma rog, pentru eliminarea suspensiilor pe care nu le "prinde" filtrul) nu pentru grabirea ciclarii.
Se pune 10 ml/30 litri de apa. Asadar, in cazul tau, 20 ml. Vezi ca apa se va tulbura la inceput dar apoi se limpezeste. Daca e sa-i
credem pe producatori, are si o actiune benefica asupra vietuitoarelor.
Nu exista substante pentru grabirea ciclarii, poate doar pentru sustinerea ei poti adauga bacterii.
Filter Medium poate ajuta, intr-o anumita masura. Nu inteleg care e problema cu bidoanele si ce legatura
au ele cu ciclarea.
Foarte frumos! Nu stiu cum voiai tu sa creasca, dar mie mi se pare ca merge bine.
Corry aduna ce se lasa. Pentru carasi sunt poduse dedicate.
Schimba sursa si fa un schimb masiv de apa. Macar 50%. Problema e de unde gasesti alta sursa. La nevoie, apa plata de masa.
Verifica testele. Poate este 0,2!
Da' mai cu mila cu foarfeca
OK, oricine dintre noi iti poate sugera o multime de configuratii asa ca asteapta sa mai intervina colegi insa depinde si de ce buget ai.
La niste costuri bine corelate cu calitatea, eu as cumpara un acvariu "chel" si l-as dota separat. Sunt acvarii de diferite marimi. De ex.
https://www.nevertebrate.ro/acvariu-eheim-gb-62-150l-60x50x50cm-18295
La filtrare as merge tot pe un Eheim extern cu incalzitor inclus, umplut cu Matrix si Eheim Pro + un prefiltru si un skimmer, cum ar fi :
https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-cu-incalzitor-eheim-experience-250t-18515
Vezi ca chiar acum fiiltrul acesta e la promotie, poti sa-l comanzi si il primesti aproape la jumatate de pret (eu nu as rata ocazia).
Apoi lumina : in jur de 0,5 w/litru, asadar o lampa cu doua neoane T5 x 34 w. Ulterior poti adauga reflectoare desi eu am crescut gazon
foarte bine si cu 0,38 w/litru.

Substrat : unul fertilizant (de ex. Deponitmix de la Dennerle sau Tropica Plant Growt) peste care pui min 4 cm de substrat pentru plantare
(aici sunt foarte multe variante) sau poti opta direct pentru unul universal (tot la Dennerle si la Tropica gasesti ceva dar sunt si alte variante).

Apoi vorbim de plante si pestisori, dupa ce te gindesti cum vrei sa arate, ce decoruri vei avea ... Poti intra pe diferite topic-uri de unde sa te inspiri.

Cred ca ti-ai facut deja o idee. De la nivelul acesta te poti duce in sus sau in jos, in functie de buget. Succes in planificare!
Pai ... nu eu trag de timp, timpu' trage de mine!
Se complica discutia. Pune toate detaliile despre ce vrei sa faci si discutam pe sectiuni, OK?
Munti, bonsai, ... imi suna cunoscut!
Ai doua variante. Prima ar fi un sistem cu butelie de unica folosinta, cum sunt cele de la Tropica, Aquili sau Dennerle (disposable). A doua ar fi cu butelie reincarcabila.
In primul caz, verifica daca sunt butelii disponibile. In al doilea caz, verifica daca ai in apropiere un centru de incarcare butelii si de la ce capacitate in sus incarca. De ex.
eu am un sistem cu butelie reincarcabila de 2 kg si un centru care nu incarca butelii decit de la 1,5 kg in sus ?! Daca luam un sistem cu butelie de 0,5 kg ...
Link-uri sunt destule. Ce buget ai sau ce iti poti permite? Cauta ceva aici :
https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/sisteme-co2-30/sisteme-cu-butelie-61/
Spirulina este o alga deshidratata, un supliment alimentar, nu o hrana pentru pesti in sine. Nu stiu ce pesti ai dar eu as folosi o hrana de baza, dedicata, iar Spirulina numai ca supliment,
mai ales daca ai in acvariu Amano sau Spira care nu mai au ce consuma. Eu folosesc Spirulina de la JBL si e OK. Fiind produsa din alge deshidratate, are o mare cincentratie de proteine si
de aceea trebuie combinata cu o alta sursa de hrana. Ca doza de administrare ... ce pesti ai? ... ai si creveti?

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: