| Message |
|
|
|
La multi ani Alex si sa ne bucuri si la anu' cu inca unul, cel putin la fel de frumos!
|
 |
|
|
|
Bogdan, inca o data : problema ta este ca acvariul este prea aglomerat. Nu exista sanitari care sa manince resturi organice produse in asa cantitate pentru 20 de litri.
Si sanitarii, la rindul lor, produc dejectii. Melcii de substrat ar fi o solutie, dar nici ei nu vor compensa din incarcatura biologica a acvariului. Foarte curind vei posta
ceva de genul "peste bolnav, cu pete albe pe corp si descuamatii in zona cozii". Nici nu te gindi la Oto, ii vei sacrifica inutil. Oto sunt mincatori de alge, nu de dejectii!!!
La multi ani si multa sanatate!
|
 |
|
|
|
Poate daca muti difuzorul in coltul diametral opus, unde este si OUT-ul filtrului, obtii o difuzie mai buna si mai uniforma.
Cum il vad eu acolo, nu stiu cit de eficient este. In fond, cel mai important este sa obtii CO2 in intreaga masa a apei.
Eu as cobori si cosul de absorbtie al filtrului la nivelul substratului, cele mai multe impuritati isi duc "veacul" acolo.
|
 |
|
|
Pentru un caras si doi Cory intr-un acvariu de 60 de litri, cum nu ai plante si, consecutiv, nici aditie de CO2, poti folosi o pompa de aer de tipul acesta :
https://www.nevertebrate.ro/pompa-aer-ocean-free-super-beetle-ii-300-150lph-1-iesire-17713
Eu am una de rezerva, pentru cazul in care se intrerupe curentul, si e OK chiar si pentru 100 de litri. Reglajul nu e tocmai "fin" dar are un raport
pret/calitate bun. Am si una pe baterii, mult mai ieftina, si care e OK si ea.
|
 |
|
|
|
Acvariu nu se decicleaza daca speli substratul, principala colonie de bacterii se dezvolta in filtru.
Biotopol te ajuta numai pentru clorul din apa, nu elimina si altceva. Asadar, sursa apei de schimb ramine de actualitate.
Ca apa este "cristalizata" nu inseamna nimic; adevaratele "otravuri" din apa sunt inodore si incolore. Asa ca nu te lasa
inselat de claritatea apei si fa teste in continuare, sa vezi daca lucrurile merg in directia buna.
La multi ani, cu ape curate!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Interesant aranjament. Este promitator. Eu as fi incercat ceva gazon in fata.
|
 |
|
|
|
Ma pregateam sa scriu +1 la comentariul lui Skija si m-ai oprit cu mentiunea legata de Bucephalandra. Mi se pare ciudat. Eu am Bucephalandre fix in zona unde se disipeaza fuiorul de CO2 si
merg perfect. Daca ai perlare inseamna ca lumina este suficienta si procesele fotochimice merg bine, fotoliza apei decurge normal iar hidrogenul necear biosintezei vegetale este suficient. In
mod logic, nu ramin decit doi factori limitativi : CO2 si/sau unul sau mai multi nutrienti. O perlare puternica nu inseamna ca plantele si cresc bine. Daca au energie chimica destula si le lipseste
un element pentru sinteza organica, e mai rau, planta este supusa unui stres puternic si poate ceda.
|
 |
|
|
Speranta moare ultima!
Iti pregatesc citeva fire saptamina viitoare. Sa ai grija cind le plantezi, au tulpina foarte fragila, mai ales la zona de insertie a frunzelor.
Le curat eu si, inainte de plantare, cu un forfecut de unghii, le scurtezi cam 1 cm si le plantezi adinc in substrat, la 3-4 cm distanta intre ele
ca sa ramina loc sa se ramifice. Le trimit prin Fan Curier, nu te costa nimic. Succes!
|
 |
|
|
Noi de'aicea nu mai dam, nu mai dam logout,
Pina Pavelescu nu face'un Layout ...
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Revenim la capitoul aberatii.
A incercat cineva sa aclimatizeze la salinitate 1024-1025 pesti molly? Ma refer la specia comuna, neagra (nu voalati sau nebunii)
Am citit putin despre molly. Se zice undeva ca chiar " prefera apa salmastra si sarata".
Uite si textul respectiv:
"Poate traii in ape dulci, salmastre sau chiar sarate, dar prefera cele salmastre si sarate, avand o predispozitie mai ridicata in apele dulci la mai multe boli,
de aceea in apa dulce din acvariu se recomanda a se adauga sare neiodata aproximativ o lingura la 10l de apa ajungandu-se chiar la o concentratie de o
lingura de sare neiodata la 4 l de apa dulce."
|
 |
|
|
|
Stii bancu' cu curajul?
"Doi vulturi se intreceau intr-un sport extrem. Sareau de pe marginea unei prapastii, in picaj, cu aripile strinse,
si cine deschidea aripile cel mai tirziu, cistiga.
Vine ursu' si zice:
- Bai, ce faceti voi aici?
- Un joc de curaj, ursule. Uite, sarim si cine se redreseaza cel mai jos, cistiga?
- Interesant! Pot sa joc si eu cu voi?
- Sigur! Hai, 1,2,3 ... sarim!
... si sar toti trei deodata.
Acuma, in cadere libera, un vultur il intreaba pe urs:
- Ursule, da' tu ai aripi?
- Nu!
La care amindoi vulturii :
- Ursule ... esti COOOOOOOOL, Frate!"
|
 |
|
|
Hai la "dulcegarii". E mai ieftine!
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Silviu Man wrote:Nu inteleg unde e "rahatu" ca mie mi se pare super!
Calitatea filmarii (pe display mic arata bine), montajul, bucata cu gsp-ul a iesit la alta rezolutie - nu inteleg de ce, etc.
Am inteles! Da' eu vedeam acvariul, nu filmul!
|
 |
|
|
|
Nu inteleg unde e "rahatu" ca mie mi se pare super!
|
 |
|
|
teddy2k wrote:Zic unii ca au folosit Drontal si ca nu afecteaza nici bacteriile, nici nevertebratele. Am gasit 3 hidre pana acum. Mai vad cum evolueaza treaba.
Drontal este activ pe tot ce inseamna viermi intestinali, inclusiv Toxocara, dar afecteaza si flora intestinala. Nu cred ca este fara efect asupra bacteriilor si nevertebratelor.
Atita timp cit, la reactii adverse este mentionata diarea la ciini si pisici, clar provoaca un dezechilibru al florei intestinale. Mai curind metoda cu apa oxigenata sau poate
glutaraldehida (Easy Carbo), injectata direct pe dihanie. Atentie insa ca glutaraldehida este toxica, in exces, si pentru nevertebrate.
|
 |
|
|
|
Poate spun o timpenie dar hidrele astea nu pot fi aspirate? Sunt atit de bine prinse pe substrat?
|
 |
|
|
|
Alex, intrebarile nu sunt stupide. Insa, daca citesti tot topic-ul (asa cum am facut eu cind l-am "descoperit") vei constata ca ai raspunsuri la toate intrebarile tale.
Seba a comentat de mai multe ori problematica temperaturii, duritatii apei, inmultirea crevetilor ... Ce-ar putea fi o problema este cit de compatibili sunt molly cu crevetii din
perspectiva temperaturii. Molly necesita o temperatura a apei mai ridicata (din cite am citit) adica peste 24 de grade, in timp ce (scrie si Seba mai sus #242) pentru
creveti trebuie o temperatura de pina la 24 de grade. Din putin mea experienta cu cresterea crevetilor, 22-23 de grade este o temperatura numai buna pentru creveti.
iar de inmultit se inmultesc daca au conditii potrivite (iarasi, vezi comentariile lui Seba sau intra pe seba-shrimp.ro si gasesti acolo descrierea detaliata a varietatilor).
|
 |
|
|
Liv wrote:
Aquatica wrote:Haolica, am ajuns la pagina 9, nu-mi mai gaseam topicul.
Apasa pe butonul "Bookmark it!" - e in stinga jos la sfirsitul paginii si o sa il gasesti intotdeauna la "My Bookmarks".
Valabil la orice topic care vrei sa il urmaresti si sa il gasesti rapid.
Uite asa ajungem si noi, astia mai nestiutori, in secolul 21
Nu stiam chestia asta, multumesc si eu!
|
 |
|
|
Aquatica wrote:Silviu, nu prea am ce sa afisez, din pacate  Cand ma uit la ce aveam prin mai-iunie, acum parca am luat-o de la inceput. Si inca nu pot investi in acvariu pentru ca inca nu am toata mobila prin casa
Uite, ca sa nu zici ca sunt rea
Inca arata bine. Eu as grupa Ludwigia in partea stinga (oricum cele mai inalte ar trebui tunse si replantate, isi pierd frunzele de la baza).
In partea dreapta as pune o tufa de Hygriphyla polisperma, care sa mascheze buretele si ar da bine pe fundal. Saptamina viitoare imi tund Hygrophyla.
Daca te intereseaza, da-mi un PM cu datele tale si iti trimit 5-6 fire sanatoase, iti vor fi deajuns ca sa obtii o tufa deasa in mai putin de 4 luni.
|
 |
|
|