| Message |
|
|
|
Am o tufa mare pe care o sa o dau. Mocca. Cine vrea, PM.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
INTROS wrote:Bravo  Ma bucur ca mai intra si la noi cate ceva prin entuziasmul unor pasionati. A fost crescuta emers la locul de unde provine? Stiu ca frunzele au o mare variatie a formei in functie de acest aspect, find mai mult sau mai putin franjurate cum se vede si aici.
In poza de sus, frunzele verzi sunt cele cu care a "venit" - a fost crescuta emers presupun, iara frunzele roziatice au crescut la mine. Oricum, si la umbra ii dau tot frunze franjurate, dar verzi.
|
 |
|
|
Am reusit sa fac rost de aceasta planta dupa 2 ani de cautari.
Iat-o:
Cateva date despre ea ( de pe tropica.com ):
Family Haloragaceae
Continent North America, South America
Region
Country of origin Cuba
Height 10-40 cm
Width 5-15 cm
Light requirements medium-very high
Temperature 10-28 °C
Hardness tolerance very soft-medium
pH tolerance 5-7,5
Growth slow
Demands medium
Cultivated above water and delivered with saw-toothed leaves, which after a transitional period in the aquarium develop into long, finely denticulated, needle-like leaves. In good light conditions it turns a beautiful copper colour and its characteristic appearance is a pleasing contrast to the other plants. Making few demands, Proserpinaca palustris varies in form according to its origin. The Tropica cultivar is found on the Isla de la Juventud off Cuba. In the USA the plant is commonly known as ''mermaid weed''.
Deja se vad noile frunze. Are cam 2 saptamani de cand este la mine in acvariu.
|
 |
|
|
|
Donez, de ce nu. Dar trebuie sa vii sa o iei.
|
 |
|
|
|
Iti pot da eu cateva fire. Este o planta foarte ciudata - cand merge superbine, cand stagneaza cate 2-3-4 luni. Acum este in perioada de crestere asa ca poti sa vii sa-ti dau.
|
 |
|
|
matrix wrote:Si echinodorusul din dreapta jos cum se numeste. Ca am si eu unul la fel capatat de la o intalnire duminicala  !
Cel cu frunze mari si inchise ? apart.
|
 |
|
|
Dalles wrote:Roscovana aia din spatele Crinum-ului e L. arcuata/brevipes?
Da, aia mica si amarata...la momentul respectiv mai aveam doar cateva fire ...
|
 |
|
|
Dalles wrote:@hans: arcuata mi se pare ca e complet purpurie. Asta a mea era mai curand caramizie. Cu verde. Ca brevipes, de altfel. Iar frunzele nu erau mai lungi decat ale unei Egeria, insa de doua ori mai inguste.
Nu-i chiar asa. Depinde de cata si de care lumina ii dai. Culoarea poate ajunge la un purpuriu dar poate fii si de un verde crud. Cat despre marimea frunzelor iara depinde de lumina. Stii, pe vechiul forum era o discutie intre mine si Ytron, despre aceeasi planta. Era o planta provenita din aceeasi sursa ... si la el arata muuult diferit fata de ceea ce aveam eu.
Daca vrei, iti dau cateva fire sa vedem diferenta.
|
 |
|
|
hans wrote:Ehehe...din pacate inca nu a facut pui aia...si cred ca mai este de asteptat dupe ea. Sorry.
Eu ma gandeam la apart. Dar vad, ca mai in centru, este calamistratumul. Avea la dl. Oprea la magazin ... 40 RON...
De fapt la care dintre ele te referi ?
|
 |
|
|
|
Ehehe...din pacate inca nu a facut pui aia...si cred ca mai este de asteptat dupe ea. Sorry.
|
 |
|
|
|
Eu am o ludwigie care seamana foarte mult cu a ta. Dar eu o stiam de arcuata. Din pacate acum nu pot uploada poza ei...daca este aceeasi, ai de la mine cateva fire. Daca nu, sorry.
|
 |
|
|
|
Mie mi s-au inmultit ceva callistusi in acvariu. Am vazut ceva timp cativa pusori. Asta inainte sa introduc ancistrusi in acvariu si cand era plantat la greu. Acum .... si ancistrusi si plante mai rarutz....deci nici un puiutz.
|
 |
|
|
mausmann wrote:Vreau si eu sa schimb substratul si trebuie sa-mi fac curaj sa incep aceasta operatiune. 
Pe vremea asta....e can nasol da poate te ajuta mosul cu o vodka....mult spor.
|
 |
|
|
mausmann wrote:hans tu ai stat si ai cernut nisip de constructii sau ai gasit gata sortat pietris 3-5 mm?
Am cernut. De fapt am un prieten care a facut aceasta munca pentru mine.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Nymphaea mea face frunze destul de mici si cu petiolu' al naibii de scurt. Si are deasupra 12 X TLD 830 si 8 X Osram Fluora. De fapt mai mult 830 - e chiar sub ele.
Din cate tin eu minte nymphaea aia a ta e degenerata - mi-ai promis ca imi dai si mie un puiutz ( caut de o gramada de timp un nufar pitic ) :-P
|
 |
|
|
|
Eu nu stiu cum la voi oxideaza asa repede ca la mine dupa 2 ani nu a oxidat de loc. Se mai murdareste, se depune mizerie pe ea dar se poate curata foarte usor.
De lipit eu am lipit-o cu prenandez. Ar trebuii sa mearga si la tine.
|
 |
|
|
INTROS wrote:Are sau a avut cineva specia aceasta? Se gaseste la noi?
Are Dl. Boloni.
|
 |
|
|
Vand 1 planta mare. Se vede destul de bine aici:
Este cea din laterala stanga.
Detalii PM.
|
 |
|
|
INTROS wrote:Mai citisem (la Dennerle parca) ca daca nu vrea cu nici un chip sa creasca in acvariu sa fie plantata emers o perioada. Cred ca e ultima solutie de incercat, ca si asa e firava. 
Cred ca e putin mai dificil sa o tii emers...dar poti sa incerci.
|
 |
|
|