[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: hans
Forum Index » Profile for hans » Messages posted by hans
Pai poti sa vii in Bucuresti cand se mai incalzeste vremea sa-ti iei cam ce pesti doresti. Da, tenelusul rezista in perioada ciclarii ca mai toate plantele usoare
INTROS wrote:Hans, nici eu nu am idei la problema ta, dar voiam sa te intreb (stiu ca ai plante sensibile) ai avut probleme cu plantele la trat cu H2O2?

Nu. Sau nu am observat. E drept ca au cazut foarte multe din frunzele de la proserpinaca dar numai din cele vechi. In rest pare totul ok. Acum am schimbat filtrele de la instalatia de schimbat apa si-i bag schimburi mai mari de apa...daca pana in week nu se rezolva => apa statuta + aquasafe.
Am terminat si cu H2O2. Am schimbat filtrele(aquador) - erau cam vechi. Cu ocazia asta am constatat ca si apa de la chiuveta este tulbure. Nu cred ca am ce sa-i fac ... decat poate schimbari masive de apa tratata cu ceva gen aqua-safe. O sa incerc in week.
Multumesc pentru raspunsuri.
Era pe chei, intre pasajul marasesti si p-ta timpuri noi un centru. Chiar pe dreapta cheiului, pe o straduta laterala. Asta cam acum 1 an.
Sandu wrote:
..pentru componente si filtre pot sa te trimit in alta parte pe Mihai Bravu.

Da, vreau doar pentru consumabile ... da-mi te rog mai multe detalii
Salut. Astia aveau un sediu in Bucuresti, prin p-ta Unirii. Sunt cei cu filtrele de apa gen aquador. Stie cineva telefonul lor?

Multumesc,
Salut. De doua saptamani am patit-o: mi s-a tulburat apa din acvariu.
Parametrii apa: ( la fel in aceste doua saptamani, la fel de vre-un an )
PH: 7,5
KH: 7-10
GH: 4
NO2: 0
NO3: 5

Ceva detalii despre bazin: Dimensiuni: 1500/600/600 mm, aprox 400l apa net, schimb apa la picatura aprox 50 l/zi ( trecuta prin filtru cu corp dublu -
de bumbac si de carbune activ ), filtrare cu fluval4, plante - multe, pesti: 6 scalarei si ceva ramasite de characide - vre-o 6, 1 lera care nu se da prinsa, 3 xifo, 2 corry, 4 ancistrusi, 1 labeo bicolor, 5 SAE.
CO2 - aprox 3 bule/sec, lmina: 288 W combinatie tld930 cu osram flora.

Prima data am stins lumina complet timp de 1 saptamana - nimic.Dupa o saptamana am inceput cu H2O2 - de doua ori pe zi cate 80 ml si am aprins lumina. Nici o schimbare dupa alta saptamana de tratament cu H2O2.

Am atasat ceva poze:

image

image

Are cineva vre-o idee ce sa mai incerc ?

Multumesc
http://www.farmaline.ro/sp.php?pid=3575&

Google sa traiasca !
florin0_2001 wrote:In schimb lichidul din tester-ul de CO2 si-a schimbat culoarea din albastru in verde inchis. E de bine?

Da
bilti wrote:are cineva acest model? e varianta care isi schimba culoarea in galben-verde-albastru functie de cantitatea de CO2.
dupa cat timp trebuie schimbata solutia?

Am eu acest model cam de 1 an si jumatate. Cred ca am schimbat solutia de doua ori ... deoarece trebuie sa curat recipientul de alge. Nu am vazut pe nicaieri sa scrie despre schimbul substantei....
Cred ca este pentru prima perioada de CO2 in acvariu ...cand nu stii cate bule sa "bagi" ... dupa aceea, dupa ce reusesti sa "stabilizezi" nivelul CO2 in acvariu, cand stii cate bule/secunda sa introduci, nu prea mai ai nevoie de tester.
Salut. Uita de acicularis .. cand creste ca disperata si se inmulteste ca si valisneria, cand nu mai merge de loc. Incearca bacopa - e o planta ok, are ritm de crestere constant. Sau orice planta gen bacopa, cu tulpina.
Sandu wrote: Deocamdata nu mi se pare dificila ba chiar din contra...

Creste ca disperata...am gasit un varf de aprox 1 cm rupt prin apa... si l-am plantat. Dupa 2 saptamani are deja cam 10 cm.
Anubias wrote:
Crede-ma ca vreau, dar pana acum n-am prea putut. Sper ca acum cu CO2 si mai multa lumina sa pot sa bag si plantele mici (care sunt mai sensibile).

Poti sa incerci marsilea sau micrantemum micrantemoides ca nu-s de loc pretentioase.
De ce nu incerci si cu niste plante mici, de foreground ( gen lialeopsys ) ?
Mitica wrote:Daca ai marsilea, glossostigma sau acicularis in plus .

La marsilea am renuntat, acicularisul creste dar nu in mod spectaculos incat sa arunc iara glosso deabia am facut si io rost. Te pot ajuta in schimb cu ceva ech. tenelus tenelus.

Mitica wrote:
Mi-ar trebui si niste artemia pentru ramirezi, chiar si pe RON, la fel o ridic de la furnizor.

Artemia am doar pentru pestanii mei. Dar sunt sigur ca o sa gasesti.
Cred ca data viitoare o sa le arunc direct.
g.g wrote: pai pui oameni pe drumuri sa ia plante moca? Ce reaqu' ...

Ok. Nu mai este moca. Este 5 RON firul...poate asa vine cineva. Macar asa strang si io ceva bani de un vin fiert pentru anul nou. :o
Din 5 oameni cati s-au anuntat ca vin sa ia din planta, a venit doar unul. Nu dau nume. Halal. Poate ca daca erau pe bani veneau. In sfarsit, planta este scoasa din acvariu de 2 zile. Daca poate cineva sa treaca zilele astea sa o ia e binevenit. Daca nu, .....RIP
S-a dat.

Forum Index » Profile for hans » Messages posted by hans
Go to: