[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bulan77
Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
CatalinBarbu wrote:
dan.pavelescu wrote:Incep sa ma sperii.. nu exista nici un tratament eficient impotriva grisului?

Nu trebuie sa te sperii... trebuie doar sa il iei in calcul...

Acum serios vorbind eu pana acum nu am avut probleme de mortalitate cand am adaugat pesti. Facea fiecare nou venit gris, faceam tratamentul de 7 zile cu Fish Resistant de la KZ, si toata lumea era fericita. Nu are nici o legatura carantina, parerea mea. Degeaba tii pestele in carantina nu stiu cate zile intr-un bazin, separat, singur, si pe urma il arunci in bazinul mare, in groapa cu lei. O sa faca cu siguranta gris cand alti 2-3 pesti sar la beregata lui... Oricum pestii pe care ii iau eu au carantina facuta, aia care se face dupa ce sunt capturati. In rest, dupa ce apuci si iei pestele de la cineva care l-a tinut in captivitate nu cred ca mai are nici un efect nici o carantina. ( Parere strict personala bazata pe mica mea experienta)

De data asta au fost mai multe cauze cumulate si care au venit una dupa alta, iar principalul vinovat am fost eu. Am inceput cu dorinta de a aduce doi pesti noi (un Japonicus si un Navarchus) iar pentru asta a trebuit sa dau doi pesti ca sa le fac loc. In momentul in care i-am prins i-am stresat pe ceilalti care au facut gris. Am facut 7 zile tratament dar nu le-a trecut de tot. Dupa asta am adus Nigricansul care inevitabil a facut si el gris. Am mai facut 7 zile tratament. Era a doua oara in 3 saptamani. Bineinteles ca a recidivat si la ceilalti. La toate astea a mai contribuit ceva la care nu m-am gandit atunci. Fiind vara si cald, aerul conditionat de deasupra bazinului mergea toata noaptea pentru a mentine o temperatura ok in toata casa. Astfel pe timpul noptii temp. apei din bazin ajungea si la 22°C. Si uite asa cu tot stresul din bazin si cu diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte am terminat pestii unul cate unu...
Asa ca, de Craciun, o luam de la capat cu pestii, de data asta avand o experienta in plus

ceva de invatat din toata experienta asta, ciudata faza cu temperatura, pacat ca nu ti-ai dat seama la timp.
uite aici un video interesant:
https://www.youtube.com/watch?v=Jw6ZGdLgQCs&index=51&list=PLBaMLrfToJyybUT18OE3fMomFb9XU0ffC
Cel mai bun tratament pentru gris e prevenirea lui, deci carantina la orice peste nou introdus in sistem.
Dar dupa cum stim cu toti bazinele noastre de carantina sunt doar mituri
Deci ramanem la
Cumpar corali , sps , lps si moi ....fraguri sau mari.
Astept Pm cu ce aveti
bagi ceva ingrediente in bazin , nu e mai bine daca bagi componenta 1,2,3 tot de la aquaforest ?
ce culori , ce frumusete

Ce produse folosesti din gama aquaforest?
Arata foarte bine
Legat de rama de plexi cu plasa , eu zis sa renunti la plasa , taie din intensitatea luminoasa
Mai bine faci rama 10 cm latime si o lasi simpla , nu vei avea probleme cu delfini zburatori
Salut, bine ai venit printre noi. Asteptam poze si sunt curios unde ai bagat tu 80 kg de piatra
multumesc mult domnule hadul smilie , eu am facut o sg gafa la acvariu , trebuia sa vopsesc si cutia de overflow pe interior , sa nu se mai vada nimic , oricum tevile nu se vad , sunt in spate la acvariu , nici nu sti de ele , decat daca deschizi standul
si eu am fost sceptic la idea bean animal , dar dupa ce am facut prima cutie de overflow si am vazut cum sta treaba , pot spune ca nu as mai face alt acvariu fara bean animal , in reglezi odata si dupaia uiti ca il mai ai , silentios si foarte practic
O bere la cine la inventat
multumesc pentru aprecieri !

Cataline asteptam noutati de la tine
Salut tuturor!
Dupa destul de mult timp fac si eu un mic update la sistemul meu , mai ales ca in ultima vreme s-au intamplat destul de multe.
Perioada "fierbinte" a fost depasita cu succes , o singura zi am ajuns la 27 de grade in rest am stat tot sub 25,5 , ma declar multumit de controlerul de temperatura , care este o chinezarie dar isi face treaba.
Am avut si ceva pierderi din pacate , aici vb de echipa cuc , care in mare parte a facut foamea , deci ca sfar ptr incepatori ca si mine , daca vreti cuc rezistenti mai ales ca melci axativa pe trochus , un melc simpatic si foarte activ, pot spune ca am avut cam toti melci de pe piata din ro si am ajuns la concluzia ca doar astea reziste si isi fac cu adevarat treaba , in sensul chear se vede ceva dupa ei .
Melci turbo , am avut 1 , nu a rezistat , din cate am inteles nu prea se impaca cu temp crescuta din acvariu , dar nici la inceput nu facea treaba .
Am aflat ca nu toti creveti pistol se imprietenesc cu goby ceia ce a fost o dezamagire si tot odata am aflat cat de sec e un goby galben fara crevete (parere proprie), peste belengar care face 2-3 miscari pe langa piatra.
Am aflat ca orice iti cade pe langa o piatra daca nu o iei repede crevetele pistol o baga in gaura neagra si nu o mai gasesti am patit asta cu o ciuperca care am lasat-o acolo vreo 10 min , cand m-am intors nu mai era , se vedea doar cum trage de ea.
Nu fac aditi de nimic in momentul de fata , parametri apei sunt foarte ok , nu am avut decat o "explozie" daca pot spune asa , 3-4 smocuri de alge verzi in unele locuri care au disparut destul de repede si toate au fost din vina reactorului cu biopalete care sa infundat.

Ca filtrare folosesc 1 x block marin pure 10x10x8 si un reactor shubilian cu 3 litri de denitrate pe care nu il tin la picatura , doar debit scazut, 1 reactor de mediu antifosfat , 1 reactor carbon si 1 de biopalete in care mai am doar vreo 100 ml de biopalete , per total foarte multumit de sistem nitrati sub 1

Ca stoc dupa mai multe achiziti am ajuns la un cuc ideal , rezistent si care isi face treaba:
2 x lysmata amboinensis
3 x trochus snail
4 x cerith snail
2 x hermiti
1 x pistol shrimp
1 x brittle starfish , asta a venit pe piatra unui coral , micuta , de atunci i-am mai vazut de 2-3 ori cate un tentacul

Ca pesti :
- 1 x yellow goby
- 1 x Valenciennea Muralis - harnic si nehalit
- 2 x clown - jucausi si activi
- 1 x coral beauty - frumos , colorat si mancacios , nu am probleme legate de necajirea coralilor
- 1 x tail spot blenny - peste amuzant , personalitate puternica , ii place sa stea in poziti sexy

Corali , nu prea multi , cativa sps de incepatori , ceva lps si soft , nu foarte multi dar sunt multumit de evolutia lor

Luna viitoate vreau sa trec si eu pe gama aquaforest , deci incep aditi de componenta 1,2,3 , am pregatit o pompa de dozare in acest scop
Si ca pompa de valuri , o "fita " 1 x jebao cp-40 , sunt curios de performante

Ma bate gandul la un nou peste si la renuntarea la yellow goby , sa vedem ce urmeaza

Ceva poze cu acvariul in starea in care este acum

Da, ai dreptate, eu l-am bagat pe al meu dupa 4 luni, nu stiu daca e de ajuns dar sper sa il ajute suplimentele de mancare pe care le adaug.
Apa din camera pompei ar trebui sa aiba un nivel stabil, probabil tu ai acum fructuati de nivel din cauza ca nu ai reglat ok animalu fasole, ai grija sa nu ai fructuati de debit la pompa , altfel auzi cum baga ato din 5 in 5 min.
Salut, nu am probleme cu muralisul , urca pana la jumatea acvariului dar coboara rapid.
Sunt foarte multumit de el , toata ziua pureca misipul , iar cand vede mancare il apuca nebuniile , fuge dupa tot ce misca prin acvariu
Am acvariul acoperit partial , dupa ideea lui eleven daca nu ma insel , o rama din plexi care acopera doar marginile acvariului , cam 10 cm din fiecare parte , iar mijlocul libel, pana acum totul pare a fi ok
Voi mai lua din biopaleti atunci, cat despre algele maro de pe substrat pot spune ca sunt istorie de cand am bagat un tractor, muralis mai precis, harnic si foarte mancacios. Voi reveni cu un update curand , lucrurile s-au schimbat umpic de la ultima postate
Am si eu o problema , recenta , cam o luna ). Reactorul de biopaleti imi face muci prin sump , muci astea se depun pe tevi si restu acareturilor si imi scade debitul. Am curatat tot, am scazut din cantitatea de biopaleti dar fara rezultat. Dupa 2 zile deja se vede o scadere semnificativa a floului in reactor. Ce e de facut?
Arata foarte bine pana acuma , asteptam continuarea
si eu am patit asta la inceput si eram socat ca toti crabi erau

Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Go to: