refugiu ar trebui sa fie separat complet de sump si sa aiba un debit mic , am avut si eu o incercare de refugiu in sump si a fost fail , alge peste tot care apoi urcau in acvariu
Deci mai bine pui niste reactoare acolo in loc de refugiu sau material filtrant , si tot acolo ajungi
referitor la melci , am avut turbo , stomatela , Tectus Fenestratus si trochus
Dintre toti doar trochus rezista si isi face treaba ca la carte , in rest toti mi-au crapat subit
Daca vrei melci care chear fac ceva iti sugerez trochus , multe review-uri bune ptr ei si pe forumurile din strainatate
PS: Si Nasarius , zombalai de nisip si astea rezista bine si fac treaba buna
Poate pana la urma sa razgandeste Catalin ;))
Eu am vazut pe youtube un bazin intretinut doar cu aquaforest si ca fauna avea doar pesti in cauza, diferite culori. Arata bestial la capitolul culoare si dinamica. Sunt pe tel si e cam petarda, ca puneam si linkul
CatalinBarbu wrote:Eu as zice un pic fix invers, adica pe primul loc ar trebui sa ai grija de fosfati si pe locul doi de nitrati. Daca la fosfati ar fii bine sa ii tii sub 0.003 indiferent de tipul de corali, la nitrati e un pic altfel in sensul ca, coralilor moi si LPS le place o apa mai murdara adica un NO3 mai mare, la SPS le place un NO3 un pic peste zero.
Sunt de acord dar e ok sa ai no3 stabil, nu sa danseze toata ziua
Cam multe schimburi de apa, mediu pentru nitrati pe primul loc si antifosfati pe 2.
Daca ai astea ok, nu ai alge. Dupaia poti pune carbune si in rest nu cred ca ai mai avea nevoie de ceva.