[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bulan77
Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Foarte trista faza cu petshop-urile, eu ma gandeam la Ancistrus sp. super red sau Ancistrus hoplogenys, trebuie sa fie ceva care sa se ridice la maratia ciclidelor
Poate facem o tranzactie daca ma hotarasc. in sibiu nu prea avem cine stie ce de ales , mai ales ancistrusi am vazut doar cei comuni , nimic deosebit.
Salut!
As dori sa stiu ce pesti sanitari merg in acvariu cu ciclide africane?
Vreau doar sa ma ajute cu lustruitul geamului si restul de alge pe care africanii nu le mananca.

Va multumesc!
Salut tuturor acvaristilor !
Ma numesc Calin si sunt din Sibiu. Sunt incepator in tot ce tine de acvaristica , curand am sa fac un an ). Am visat la aquascape si la tot felul de marati , dar se pare ca nu mi-au iesit , nu am avut nici informatia necesara si nici bugetul necesat. Iar cum timpul a trecut , am ajuns sa ma reprofilez si sa ajung in domeniul ciclidelor , dupa cum stiti am si un jurnal despre acest acvariu , care in cele din urma este stabil iar ciclidele cresc vazand cu ochii. Eu am cam sarit aceasta etapa de prezentare si am intrat direct in "pita") , considerand ca este adecvat sa ma si prezint in cele din urma .

Am detinut un acvariu de 60l de la diversa in care am crescut niste ancistrusi , gurami , un mascul de Apistogramma agassizi super red (acesta fiind vedeta), un black moli , ce mai o ciorba in toata regula , parte frumoasa a fost ca s-au inteles, desi dupa un studiu mai amanuntit am vazut ce harababura era in acel acvariu.
Momentan detin un acvariu 125x60x45 , undeva pe la 340 l net , in care cresc cateva specii de ciclide africane.

Am atasat cate o poza cu fiecare acvariu.

Toate cele bune si vreu sa va felicit pe toti pentru atentia care o dati acestui hobby.
Filtru a fost folosit mai bine de un an innainte sa ajunga la mine.

Nu te gandi ca face un zgomot exagerat, ziua nici nu iti dai seama ca il ai.
Salut!
Eu am filtru sunsun 403a si pot spune ca sunt multumit de el , isi face treba , are spatiu generos pentru medii filtrante , insa este putin cam zgomotos si are un consum maricel. Daca ai gasit de vanzare la preturi bune , poate imi zici si mie de unde .
Salut!
Acvariul arata bine.
Sa vedem ce va iesi in continuare
Oricum la ce poze pot sa fac cu telefonul ) nu se merita )
Salut! Stiti cumva cum deosebesti un mascul de acei de o femela? Am gasit ceva pe net ca la mascul dorsala se face albastra iar la femele ramane galbena, ori m-am ales cu 6 femele , ori nu si-au aratat inca sexul. Tin sa mentionez ca au undeva intre 5-7 cm. Va multumesc!
Multumesc! Pacat ca nu pot sa fac poze si la pestanii , oricum sunt destul de micuti , cam 4-6 cm .
Acum cateva zile au inceput sa imi apara alge maro , dupa cete am citit pe forum ar trebui sa scap iute de ele
Salut tuturor!

Am revenit cu un update al acvariului.

Am scapat de background-ul 3d , a fost schimbat cu un fundal negru (arata mai bine ).
Am imbunatatit iluminarea , acuma am 1 neon jbl marin blue + 1 neon jbl marin day (frumoasa combinatia , nu ma asteptam).
Le-am cumparat la pestisori delicatese de la NLS + jbl malawi (se observa diferenta dupa NLS).
Apa este limpede , nu am mai avut probleme cu ea . Schimb apa odata la 4-5 zile cam 20-30 % din ea.
Pesti sunt bine , desi am avut niste probleme , am fost plecat din oras iar cand am renit am gasit cam 3-4 exemplare din fiecare specie moarte . Pana la urma am constatat ca nivelul de nitrati a crescut foarte mult , am schimbat repede cam 50% din apa , am continuat cu schimbarea apei (in procentaj mai mic) inca 3 zile. Nu au mai fost probleme de atunci.
Am avut primul mascul dominant din acvariu , un mascul de iodotropheus sprengerae (foarte frumos), insa a trebuit sa scap repede de el pentru ca se batea cu tot ce prindea in calea lui.
Pestanii sunt foarte prietenosi si curiosi , cum umblu umpic la acvariu sau in jurul lui , hopa si ei .

Luna viitoare am sa imbunatatesc filtrarea , voi adauga 5l de siporax dupa care va urma inca un filtru extern.

Locatarii actuali ai acvariului:
- 6 x labidochromis caeruleus (foarte cuminti )
- 5 x iodotropheus sprengerae (cam certareti )
- 6 x Acei Msuli
- 3 x labidochromis mbamba bay

Stiti cumva de unde pot cumpara inca vreo 5 pui de labidochromis mbamba bay?

Am pus o poza cu acvariul, nu am un aparat foto mai profesional sa ii fotografiez si pe pesti la o calitate aceptabila.

Schimb 2 masculti 5-6 cm din specia iodotropheus sprengerae pe o famela sau 2 din aceiasi specie.
II dau deoarece am prea multi si au inceput sa se certe.
Doresc sa cumpar Labidochromis sp. Mbamba Bay.
4-5 bucati, nu mai mari de 5-6 cm.
Va multumesc!
Salut tuturor!
Am revenit dupa o scurta pauza .
Stadiul acvariului suna cam asa :
- apa limpede (insfarsit), nu se mai tulbura dupa ce scormonesc pesti substratul
- pesti mancaciosi si vioi (din pacate a muritul 1 sa bagat in spate la decor si l-am vazut prea tarziu)
- inca nu au inceput lupte intre ei , se simt destul de bine impreuna

Cateva intrebari pentru cine ma poate ajuta
Cum imi dau seama care sunt masculi si care femele , majoritatea sunt destul de intens colorati dar am si cativa care inca nu au ajuns la aceiasi intensitate
Am doua feluri de mancare : jbl novo malawi si tetra pro colors .... le-am dat din amandoua , pare a fi ok pana acuma , ce ziceti de tetra? (luna viitoare am sa cumpar NLS)

Va multumesc!
Vesti bune , apa sa limpezit in proportie de 70%
Sa speram ca in cele din urma va ajunge cristal
Multumesc de idee, cred ca asa am sa fac
Intai sa gasesc un ciur
am marmura
sa vad maine ce fac
da , l-am spalat, dar nu chear atat de intens , sper sa ii dau de cap
De aproape 2 saptamanii , dar a fost limpede pana am miscat o piatra

Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Go to: