[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bulan77
Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Nu pot sa le pun pe toate in acelasi post
mai multe poze
Am revenit cu ceva poze, insa se pare ca nu sunt nici acestea prea clare
Stiti cum sa fac sa nu mai fie apa asa tulbure? Nu da semne ca ar vrea sa se limpezeasca
acei au cam 5 cm , restu sunt mai micuti.
Oricum incerc sa fac poze mai serioase in seara asta .
Numai sa nu se mai zbataie atat prin acvariu , am sa ii fac sa ii fac sa zambeasca
Nu este protomela recif Taiwan , este un acei msuli.
Am sa revin cu poze mai clare
Iti multumesc .
Sa vad de unde fac rost de un aparat foto si am sa pun si niste poze mai clare.
Pana atunci pestisori sunt bine , mananca nu se joaca .
Aceii parca cresc peste noapte.
Cei mai timizi mi se par Caeruleusi , dar sunt sigur ca vor deveni si ei indrazeti
Salut tuturor!
Au ajuns micuti, sunt bine si mancaciosi, cersetori , cum te vad hopa si ei .
O problema este ca am mutat o piatra si booom ====> apa tulbure , spartura asta de marmura se limpezeste greu.
Cateva poze, nu arata ele straluciti....telefonul meu e varza .
Atunci am sa raman la 2m si 4f, astfel ajung la 24 de pesti.
Cat despre filtrare am sa imbunatatesc actuala filtrare iar pana mai cresc ori schimb filtru cu unul mai puternic ori am sa mai adaug unul, asta ramane de vazut .
Am sa aleg pace
Nu stiu unde mi-a fost capul cand ma gandeam la Aulonocara, probabil coloritul lor ma fascinat.
Oricum am vorbit la o crescatorie si au tot ce imi trebuie , vineri ajung pestanii
Ultima reteta :
-10 x Iodotropheus Sprengerae
-10 x Labidochromis Caeruleus
-10 x Labidochromis Mbamba Bay
-10 x Pseudotropheus Acei Msuli

Asteptam sa creasca umpic pestanii dupa care mai triem din ei.

Ce raport vi se pare mai ok , 1m si 3-4 femele sau 2m si 4-5 femele?
Asa ma gandeam si eu , o familie formata din 1m si 3-4 femele. Acuma sunt la inceput , deci orice ciclida colorata este wow .
Probabil in timp am sa mai fac ceva schimbarii
O stire la cald ) , am gasit o crescatorie in timisoara care are puiet din speciile Iodotropheus Sprengerae, Labidochromis Caeruleus , Labidochromis Mbamba Bay , Pseudotropheus Acei Msuli la un pret destul de bun , zic eu
Au spus ca daca sunt hotarat pana vineri am si pestanii in noua lor casa
In legatura cu numarul lor , eu am sa cumpar 10 pui din fiecare specie , ii las sa se dezvolte , sa formeze famili apoi pe restu am sa ii donez.
Oricum ma gandeam sa tin doar o familie din fiecare.
Salut din nou!
Va multumesc ca ma sustineti in acest proiect , eu imi dau toata silinta.
Uitati care este ultima stire in legatura cu pestanii
ce ziceti de combinatia :
Aulonocara Cape Mclear, Labidochromis Caeruleus, Labidochromis Mbamba Bay si Pseudotropheus Acei Msuli?

Sau in loc de aulonocara sa bag Iodotropheus Sprengerae?

Mie imi plac toti , cre'ca mai bine imi demolez o camera si o fac acvariu
Toata lumea ma avertizeaza in legatura cu demasoni, mie imi plac urmatoarele specii:
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Acei Msuli
Pseudotropheus Demasoni
Labidochromis Hongi Sweden
Cynotilapia Afra Cobue
Aulonocara Cape Mclear
Labidochromis Mbamba Bay

Cred ca am sa raman la combinatia :Labidochromis Caeruleus,Pseudotropheus Acei Msuli,Labidochromis Hongi Sweden si Labidochromis Mbamba Bay.
E vreo sansa de hibridizare intre ei?
Inca ma gandesc la ce specii am sa pun in acvariu , sa vad ce gasesc si ce oferte imi fac vanzatorii
Am folosit spartura de marmura + nisip normal , granulatie cat mai mica.
Ce parere ai de pietre, prea putine?
Problema este ca in sibiu nu sunt magazine de specialitate, iar tot ce cumpar trebuie adus la comanda si imi pare rau ca dau mai mult pe transport decat pe produs in mare parte. Iti dai seama ca am facut o comanda de un fundal de acvariu la un petshop si mi-au adus produsul gresit si apoi nu au mai sunat . In general fac comanda de pe net cand adun mai multe produse, altfel nu se renteaza.
Salut!
In legatura cu pietrele , daca au ascunzatori nu incep sa fie mai agresivi decat daca nu au?
Daca nu au nu ar avea motiv sa se bata, iar in legatura cu fundalul am zis ca il las asa iar poate mai incolo, poate vine mosu cu un decor 3d profi ).
Cat despre filtrare , am sa ii fac o imbunatatire in timp , acuma pare ok pana cresc pestii.
Oricum bugetul a scazut dramatic , sa vedem ce ne rezerva viitorul
Salut tuturor!
Am revenit, constructile au fost finalizate iar acvariul acuma sta la locul lui si a intrat in procesul de ciclare.
Ultimul update al acvariului suna cam asa :
- acvariu 125L x 60l x 45h
- stand din teava rectangulara imbracata in pal
- capac cu 2x tuburi t8 philips + ventilatoare
- o canistrat SumSum de 1400l , inele ceramice , siporax si roca vulcanica (probabil la urmatoare curatare voi imbunatatii filtrarea , pana cand cresc pestanii am timp )
- filtru intern resume 2500
- incalzitor 300W
- surface skimmer de la jbl
- filtru UV DIY de 15w

Pestanii la care m-am gandit in cele din urma :
-10 x Labidochromis Caeruleus
-10 x Pseudotropheus Acei Msuli
-10 x Pseudotropheus Demasoni
-10 x Labidochromis Hongi Sweden
Toti vor fi pui si o sa las sa se formeze famili dupa care mai scot din ei.
Astept in continuare pareri in alegerea pestilor .
Am atasat cateva poze
O zi buna!
Multumesc pentru sfaturi, aici in Sibiu stam foarte prost la capitolul acvaristica, ce sa mai spun de ciclide, sunt cateva specii care le gasesti la supra pret. Am cautat un fundal de la juwel (are niste stanci pe el), deabea la comanda pot sa imi aduca ce vreau.
Sunt in impas acuma cu decorul , am sa vad cum arata langa bolovanii pe care am sa ii pun. Substrat inca nu am gasit, am tot fost la dedeman dar nu au primit praf de marmura. Cred ca o sa cumpar de la baumax niste nisip ptr filtrele piscinelor. Sper sa iasa frumos . In legatura cu ciclidele , am ramas tot la ideea de 10 pui din fiecare specie, sa vad numai de unde am sa ii cumpar . Am vazut ceva in timisoara si oradea, de unde pot sa ii cumpar pe toti, sa vedem ce oferta imi fac .

Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Go to: