[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bulan77
Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Nu stiu cat de bine o sa faca fata filtrarea inca....o sa vad pe parcurs ce o sa creasca pesti. Intai sa gat cu renovatul la casa si dupaia sa pun acvariul la ciclat....din pacate mai dureaza umpic sper ca pe la sfarsitul lui august sau mai repede sa vad acvariul plin de pesti .
Oricum o sa va tin la curent cu schimbarile care au loc .
Va multumesc pentru sfaturi!
O bere pentru toti!
O sa cumpar cate 10 exemplare din fiecare specie si vad ce familii se formeaza.
Tu cum ai facut sa obtii numarul dorit de pesti?
Pana la urma cred ca o sa folosesc un autocolant negru sau cu pietre) , sa vad ce gasesc pentru dimensiunile mele .

Iar in legatura cu pesti o sa fac o combinatie de Labidochromis Caeruleus 1m + 4f , Pseudotropheus Elongatus Chewere 1m+4f ,Pseudotropheus Acei 1m+4f , iar ca a 4 specie Moori sau aveti voi si o alta sugestie in ceea ce ar merge in aceaasta combinatie.

Aveti idee de unde pot sa ii cumpar , am gasit de vanzare in timisoara la o crescatorie dar nu stiu daca vor rezista pana in sibiu.
Aici ai dreptate , e prima mea incercare de decor 3d ...si nu prea sunt talentat ) , am sa vad cum arata in acvariu , ii fac o proba , daca cumva arata ciudat am sa renunt la el
bulan77 wrote:Salut tuturor acvaristilor!
Ma numesc Calin si sunt incepator in ceea ce tine de acvaristica , am inceput totul acum 5 lunii cand mi-am cumparat primul meu acvariu , avea 60l , nu au trecut cateva zile si deja eram innebunit sa ma uit la el si sa studiez comportamentul pestilor pe care ii aveam ( o pereche beta si vreo 3 ancistrusi albino). Dupa cateva lunii lucrurile sau schimbat am studiat forumurile de specialitete si tot felul de articole legate de acvaristica si am vazut un subiect care mi-a atras atentia in special ....acela find Ciclidele Africane , am tot studiat jurnalele celor mai experimentati si comportamentul acestor pesti si am spus ca este momentul sa ma alatur si eu.

-Noul meu acvariu este diy si are dimensiunile 125x60x45 din sticla de 10mm cu fund dublu si intarituri longitudinale , totul a fost lipit cu silicon Bison special ptr acvarii.
Am urmarit fiecare pas in ceea ce tine de lipirea acvariului , am vazut totul intr-un post pe forum. Acvariul a stat la uscat o saptamana si acum este in perioada de proba , au trecut deja 4 zile de cand este plin cu apa si sunt fericit sa spun ca nu au fost probleme .

-Stand din cadru metalic imbracat in pal.

-Decorul este diy facut din polistiren expandat cu straturi de ciment care va fi vopsit cu oxid de fier .
-Ca filtrare am sa folosesc o canistra SunSun HW 403A umplut cu siporax , roca vulcanica si inele ceramice iar ca filtru intern m-am gandit la un Resun SP-2500 + filtru uv 15w.
-Iluminare 2x neone T8 de 36W , nu am cumparat ceva special , am gasit la Dedeman niste neone de la philips Snow White (sper sa arete bine , in caz contrat am se le schimb).[img]
-Ca substrat m-am gandit sa folosesc praf de marmura deoarece ma ajuta si la ridicarea duritatii apei.
Iar ca decor interior am sa folosesc pietre de stanca.

Ciclidele care mi-au placut si care as dori sa le am sunt:
-o familie Labidochromis Caeruleus 1m + 4f
-o familie Pseudotropheus Elongatus Chewere 1m+4f

iar daca se mai poate as pune si o famile de Pseudotropheus Acei Ngara.
Cam atat pana acum , astept parereri si critici (sper ca mi-am facut bine temele).

Ahoi! Acvaristi sibieni!

Ma numesc Calin , sunt din Sibiu si sunt incepator in ceea ce tine de acvaristica , poate mai schimbam si noi niste pareri
Salut tuturor acvaristilor!
Ma numesc Calin si sunt incepator in ceea ce tine de acvaristica , am inceput totul acum 5 lunii cand mi-am cumparat primul meu acvariu , avea 60l , nu au trecut cateva zile si deja eram innebunit sa ma uit la el si sa studiez comportamentul pestilor pe care ii aveam ( o pereche beta si vreo 3 ancistrusi albino). Dupa cateva lunii lucrurile sau schimbat am studiat forumurile de specialitete si tot felul de articole legate de acvaristica si am vazut un subiect care mi-a atras atentia in special ....acela find Ciclidele Africane , am tot studiat jurnalele celor mai experimentati si comportamentul acestor pesti si am spus ca este momentul sa ma alatur si eu.

-Noul meu acvariu este diy si are dimensiunile 125x60x45 din sticla de 10mm cu fund dublu si intarituri longitudinale , totul a fost lipit cu silicon Bison special ptr acvarii.
Am urmarit fiecare pas in ceea ce tine de lipirea acvariului , am vazut totul intr-un post pe forum. Acvariul a stat la uscat o saptamana si acum este in perioada de proba , au trecut deja 4 zile de cand este plin cu apa si sunt fericit sa spun ca nu au fost probleme .

-Stand din cadru metalic imbracat in pal.

-Decorul este diy facut din polistiren expandat cu straturi de ciment care va fi vopsit cu oxid de fier .
-Ca filtrare am sa folosesc o canistra SunSun HW 403A umplut cu siporax , roca vulcanica si inele ceramice iar ca filtru intern m-am gandit la un Resun SP-2500 + filtru uv 15w.
-Iluminare 2x neone T8 de 36W , nu am cumparat ceva special , am gasit la Dedeman niste neone de la philips Snow White (sper sa arete bine , in caz contrat am se le schimb).[img]
-Ca substrat m-am gandit sa folosesc praf de marmura deoarece ma ajuta si la ridicarea duritatii apei.
Iar ca decor interior am sa folosesc pietre de stanca.

Ciclidele care mi-au placut si care as dori sa le am sunt:
-o familie Labidochromis Caeruleus 1m + 4f
-o familie Pseudotropheus Elongatus Chewere 1m+4f

iar daca se mai poate as pune si o famile de Pseudotropheus Acei Ngara.
Cam atat pana acum , astept parereri si critici (sper ca mi-am facut bine temele).

Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Go to: