[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sece4u20
Forum Index » Profile for sece4u20 » Messages posted by sece4u20
deci mai bine iei 15 litri de apa de la robinet si o lasi pana maine. oricum pana mergi sa iei pietrisul pana bei o bere, pana te intorci pana te mai invarti se acumuleaza undeva la 12 ore ,deci cat de cat apa sa declorinat . si cu cat e mai mare gura vasului cu atat declorinarea este mai intensa. dar vezi si unde pui vasul sa nu se puna praf sau sa cada alte impuritati in ea. si daca nu te uiti la 25 de lei poti sa iei si un mic filtru. este maxim maximorum 25 de lei unul. nu conteaza de care este numai sa fie mic. sau daca nu gasesti filtru poti sa iei o pompa de aer ,un metru de furtun si o piatra bolborositoare pana il faci pe cel mare. insa sa nu mai iei pesti.sub nici o forma
citeste asta http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
si apoi ciclul azotului si ciclarea. apoi putem sa stam de vorba. si inca o data iti spun. sunt sigur ca acele pietre galbene sunt calcaroare 99%.
vezi tu apa de la pompa poate contine si alte impuritati pe care clorul le omoara. nu stiu ce sa zic de apa de la pompa insa nu as baga mana in foc pentru ea. acum cum crezi si tu.
provida acele pietre pot cadea si pot rani pestii( am vazut poza)
gyani poti face din nuca de cocos , insa astfel de ornamente nu prea au ce cauta prin acvarii. mai uita-te la acvariile colegilor tai sa vezi cati din ei au asemenea decoratiuni.
scoate acum 15 litri de apa de la robinet intr-un vas cu gura larga ( galeata , oala care sa fie spalata , NU FOLOSI DETERGENT LA SPALAREA RECIPIENTULUI , clateste cu apa si pune apa la declorinat. adica o lasi un timp ca sa se elimine clorul din ea. ideal ar fi 24 de ore dar daca nu cat mai mult timp. maine scoti pesti din acvariul pe care il ai si ii pui intr-un vas. scoti pietrele si adaugi pietrisul dupa ce a fost spalat in prealabil pana apa este curata. pui un strat cam de 4 cm in fata si 6 cm in spate. asa in panta pentru a scoate in evidenta si spatele acvariului. apoi normal se lasa la ciclat ( sper ca ai citit ) insa din cauza ca deja ai pestii ,ii bagi in acvariu si faci schimburi de apa zilnice sau la doua zile cam 15-20 % din apa totala a acvariului ( apa lasata la delocrinat).
providra18 wrote:Imi cer scuze ca nu sunt la subiect ca sa nu deschid alt topic pentru o singura intrebare.Am in acvariu molly, guppy, xipho,zebre si ancistrusi. De guppy stiu ca fata pestii vii pentru ca am avut o femela si am pui de la ea.Toti pestii pe care ii am nasc puii vii? Deoarece am vazut in acvariu, ca niste bule de apa, dar totusi nu sunt bule. Am dat un search pe google si am vazut ca zebrele depun ceva asemanator; nasc si ele pui vii? Inca 1 data mii de scuze pentru off topic

zebrele si ancistrusi depun icre, restul sunt vivipari ( nasc pui vii)

@ popey ce zici de o mie de euro ??? atat cred ca costa doar substratul si ,si asa mi se pare putin. daca mai adaugi un zero parca te mai apropii cat de cat. chiar sunt curios cati bani este bagat intr-un acvariu din acela?? cunoaste cineva ??

daca ai doar cei doi corry sa stii ca sunt destul de rezistenti. deci inca nu intra in panica. citeste cu calm tot ceea ce trebuie pentru a nu aveam probleme ulterioare. dupa ce citesti cat de cat,deschizi un jurnal ca sa te putem ajuta cat de cat '' in timp real''. spor la citit
eu la un acvariu tot asa am avut substratul subtire. ca sa il ''ingros'' am taiat un pet de 2,5 L si am folosit partea cu dopul ca o palnie sau se poate lua si o palnie ,treaba este sa fie cat de cat larga sa poata curge pietrisul ( eu am de 2-3 mm) . apoi am luat o teava de plastic cam de 1,5-2 cm diametrul. o sa ai nevoie de un amic sa mearga treaba usor. initial speli pietrisul si il scurgi cat poti de apa pentru a nu infunda teava. apoi tu tii palnia si teava si amicul tau toarna pietris usor in palnie nu prea mult deodata sa nu se infunde teava. si plimbi teaba prin acvariu pana ajungi la grosimea dorita. eu am facut asta din comoditate si pentru ca nu doream sa imi stric setup-ul deoarece il am destul de plantat.

acum sa isi mai de-a si altii cu parerea daca merge si altfel. oricum o sa imi primesc criticile si pentru metoda asta.
treceti locatia la profile ca nu o sa stea nimeni sa iti tot citeasca primul post sa vada de unde esti. si acolo la timisoare sunt destule depozite si magazine. insa sfatul meu prietenesc este sa citesti tot ceea ce te intereseaza si despre pesti si despre plante, lumina si mai ales citeste acele articole cu ciclarea ,si sfaturile pentru incepatori. daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa folosesti butonul ''search'' .
si ca pietre sunt folosite roci vulcanice, si multe altele dar sunt prea obosit sa imi aduc aminte de denumire lor.
poi teoretic este posibil asa ceva ??? de ce crezi ca ai tinut gelatina la rece ca sa se inchege??? apa cu drojdia mananca usor usor gelatina cu zahar eliberand co2.
si NU , nu trebuiau sa se amestece, trebuie sa fie 2 straturi separate.in timp o sa vezi cum scade gelatina si coboara apa+drojdie in sticla.
1 as muta incalzitorul in spate si as incerca sa il ascund cu o planta.
2 termometrul sa il pui pe o laterala intors spre geamul din fata.
3 ascunde nivelul apei cu o banda neagra,autocolant.
4 mai cumpara sau mai cauta donatii de ceva plante.
5 substratul este cam subtirel
6 lipeste un autocolant pe spatele acvariului. sa nu fie imprimat cu cine stie ce peisaje marine. cauta unul negru, o sa iti scoata viitoarele plante in evidenta.
7 pietrele acelea cat sunt de stabile ??? la un soc mai mic pot cadea si ranii pestii care se afla in jurul lor.
8. ca si capac poti folosi un geam pus pe acvariu si neoanele puse pe acel geam pana reusesti sa iti faci sau sa cumperi un capac.
9 in dreapta imaginii in drept cu termometrul este anubias ??? daca da sa stii ca nu este recomandat sa fie plantat in substrat.
10 plantele sunt in poturile cumparate din magazin sau mi se pare mie ???

si ar mai fi dar incearca sa rezolvi astea.
2. ai buturugi?? din ce specie de arbore sunt ?? sa nu cumva sa fie rasinoase sunt total contraindicate. cumpara mopani din pet shop sau daca ai radacini din vita de vie fierbele bine macar de 2-3 ori prima fierbere este recomandata sa se faca si cu o lingura de sare. apoi le pui intr-un vas sa stea acoperite de apa, daca nu stau la fund pui ceva pe ele si le lasi pana la 4-5 zile cu schimburi de apa la 12 ore de exemplu.

pestii: la 40 L ai tai ai putea sa bagi cativa neoni ( sunt pesti de card) si 3-4 coridoras ( sunt din familia sanitarilor si sunt buni in orice acvariu, curata mancarea ramasa pe substrat). acum trebuie sa ai grija si cu suprapopularea.

si la praktiker cred ca gasesti pietris, vezi ca este alb , alb -murdar si ca marime este ca bobul de orez. il gasesti la sectiunea de gradinarit. . daca ai fi precizat de unde esti am fi stiut la ce magazin sa te trimitem.

pentru a iti da seama cum sta treaba cu lumina citeste acest articol. http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/6858.page#57951
daca este anubias se prinde radacinile cu guta ( nailon de pescuit ) usor pentru a nu leza radacinile. in timp radacinile se vor dezvolta si se vor prinde singure. daca este java moss sau alta specie de moss se poate prinde tot cu guta sau cu plasa ori ciorap de dama pana acesta se prinde singur de buturuga urmand ca dupa prindere sa fie inlaturat ciorapul,plasa sau guta.
drojdia se dizolva in prealabil apa calduta care se adauga peste gelatina. Deci se lasa un pic pana se dizolva apoi se toarna peste gelatina. in maxim 4 ore trebuie sa inceapa reactia.
1. capacitatea acvariul tau este de 45 L brut, fara cei 3 cm de deasupra sunt 40 de L.
2. cu pietrele este un pic de munca. ar fi indicat sa cauti pietre speciale pentru acvariu si sa nu fie calcaroase. in loc de pietre poti pune si 2-3 buturugi sau una mai mare. dar treaba este ca nu stim ce acvariu vrei sa iti faci de ciclide , de africane ,de ce anume specii de pesti ai dori sa faci acvariul ?? pietrele daca sunt luate din natura trebuie fierte macar o data sau de doua ori si sa fie bine curatate si neaparat sa nu fie calcaroase ( testul cu otet-torni o picatura pe piatra si daca scoate bule ca apa oxigenata pe rana inseamna ca este calcaroase si nu este recomandata numai la acvarii de ciclide.
3. pana spargi tu marmura sa o faci de o anumita granulatie te lasi pagubas. este in hornbach sau baumax pietris cuartos de diferite granulatii, alb, cu 20 ron 25 kg. mai mult decat suficient pentru acvariul tau. daca iei pietris din rau trebuie cernut pana obtii o anumita granulatie, 2-3 mm, fiert bine si spalat pana apa ramane limpede. deci e mai usor sa iei un sac de 25 kg din depozit la 20 ron.
4 pompa este un accesoriu de care te poti lipsi. mai toti acvaristii incep sa renunte la ele. nu au aproape nimic benefic si nu ele produc oxigen ci valurirea suprafetei apei produsa de bule. deci nu este nici practic nici recomandat.
5 filtrul . se poate alege unul exterior sau unul interior in functie de capacitatea acvariului. 45 de L merge un fitru intern de maxim 400 L/h http://www.petcity.ro/index.php?act=viewProd&productId=1448
sunt si filtre interne de dimensiuni mici care isi fac foarte bine treaba si se pot masca usor de cateva plante.
6 masurand numai ph nu poti stii multe lucruri, mai trebuie masurate si alte elemente pentru asta trebuie citit ciclarea acvariiilor , ciclul azotului http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati, si citeste si aceste notiuni de introducere http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/ghidul-incepatorului?redirect=%2Farticole.
7 acvariul trebuie sa beneficieze de anumita lumina in functie de plante sau de speciile de pesti pe care doresti sa le detii. se folosesc neoane pentru ca ele sunt recomandate, si sunt neoane pentru anumite tipuri de lumina( spectrul luminos ). lumina de 12 v este ca si cand nu ar fi.

sfatul meu este sa te apuci sa citesti pe forum cat de cat. aici vei gasi toate informatiile.

ps: daca vrei un acvariu ca cele postate mai sus trebuie sa bagi ceva bani in el. acelea sunt facute de profesionisti si costa destul de mult unul ca acela si in plus ca incepator nu o sa reusesti din start asa ceva trebuie multa munca si migala si mai ales informatie.
corrry aceeia sunt foarte frumosi nu stiu de ce nu iti plac, si in plus isi fac si treaba foarte bine. oricum apucate si citeste si vei descoperi mai multe inainte sa te apuci de treaba.
pietrele alea albe-galbene sunt 99% calcaroase. scoatele afara astazi.
daca iti este lene au in baumax pietris cuartos diferite granulatii de la 0,5 pana la 4 mm. este 20 ron 25 de kg. la un acvariu de 100 L au ajuns cele 25 Kg de nisip pt un strat de aproximativ 7 cm in spate si 4 cm in fata, fiind asezat in panta din spate spre fata.
brawn wrote: Am avut si eu bomba vreo 4 luni. Bomba mea nu a avut nici robinet si nici valva de sens. In legatura cu valva de sens: cum ar putea intra apa din acvariu in bomba daca aceasta este etansa? .

principiul vaselor comunicante.
dupa cate se vede din poza este Trichogaster Leeri din familia Anabantidae.
sunt tare curios de cum arata.
faceam o comparatie intre o planta fortata sa creasca si una naturala. odata si o data tot o sa de-a chix. pentru a vedea daca este adevarat iti recomand sa citesti macar o carte de genetica recenta. am facut prea multa genetica, si mai ales genetica plantelor pentru a ma contrazice cu tine si a incerca sa iti explic cum sta treaba.daca esti curios haide la brasov si o sa te duc sa vezi pe viu un experiment genetic pe o anumita planta, care doresti tu indiferent daca este acvatica sau terestra. daca ma crezi bine si daca nu.

Forum Index » Profile for sece4u20 » Messages posted by sece4u20
Go to: