[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 25 de litri creveti Red Cherry  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Intrebarea e scurta, simpla si direct la tinta(prima, pentru ca, cred ca vor urma si altele )

Cam cati incap?

Detalii dupa cum urmeaza:

-acvariu 25 litri home made
-pompa sera cu piatra si burete (am inteles ca este cam vital buretele)
-java moss
-2 nuci de cocos pe care stau la bronzat din cand in cand
-cateva fire de egeria densa
-lumina neon 13 w
-incalzitor cu termostat. temperatura apei = 25 aici nus prea sigur, dar din ce am citit nu sunt probleme intre 18-28 de grade cu ei.

Am dat drumul la setup in 22.01.2011. Probleme nu am avut pana acum, totul merge bine, crevetii sunt in numar de 10 si mai am vreo 3 pui de guppy rataciti prin acvariu, care or sa plece de acolo cat de curand.

Am o baza in ceea ce priveste informatiile despre ei, dar nu stiu anumite chestii pe care le inveti doar odata ce ii ai. Au naparlit deja odata unii dintre ei. Am si niste femele mari, dar icre inca nu cred ca e cazul. Cam cati incap in 25 de litri?

Multumesc anticipat.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/02/2011 23:38:50

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ii lasi in pace, tii mentenanta acvariului in limite normale si hranesti la fel o sa ajunga ei singur la un numar propice traiului la dimensiunea acvariului. Poti sa ii tii mai jos temperatura, un 23 grade sunt ok pentru ei.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca te refereai la oua... Icre fac pestii...

La creveti conteaza pentru reproducere si duritatea apei. Daca ii tii in kh 3 nu vei vedea pui in veci...

.
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am inteles. Temperatura o sa o cobor putin, mancare le dau granule de la sera, e hrana pe care o primeau si la magazinul de unde i-am luat si din ce vad eu le place. In legatura cu kh-ul, ce anume trebuie sa fac mai exact ca nu ai specificat. E bine peste 3 sau sub 3?

Multumesc.

[Yahoo!] [MSN]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Eu cind aveam creveti (Amano, RCS) le placea le nebunie
Hikari crab cuisine
Parca asa se scrie
Amano se bateau de la mincare
Cati incap in 25 de litri ?
Eu zic ca merge un crevete pe 0,5 litri apa

This message was edited 1 time. Last update was at 02/02/2011 12:19:00

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Notat. Ramane de vazut cum fac cu kh-ul. Am ceva teste 5 in 1 si la ultima testare a aratat intre 0-3 dar nu pot sti exact, pentru ca culoarea nu se potrivea exact in nici una din casutele alea si am aproximat eu dupa ochi.

O sa mai fac maine un test, ultimul l-am facut acum o saptamana, sa vad ce si cum.

[Yahoo!] [MSN]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am facut testul si nu prea imi place cum stau la capitolul kh(cu teste 5 in 1, a iesit cea mai mica valoare de pe cutie, respectiv intre 0-3). Din ce am inteles eu, trebuie un nivel putin mai ridicat. Cam ce metode "SAFE" as putea aplica pentru a obtine o crestere, sau mai bine zis o concentratie mai mare de kh? Singura metoda mai clasica pe care o stiu, este folosirea unui os de sepie, dar nu stiu daca functioneaza si pentru creveti(sau mai bine spus, daca are legatura implicit cu kh-ul). Am citit doar ca ar fi recomandata pentru melci. Exista solutii/produse special concepute pentru a creste aceasta valoare? Daca da, si cu scuzele de rigoare pentru ca nu m-am informat, ma puteti ajuta cu o denumire? Cu crevetii adulti nu am probleme deloc, par voiosi, sanatosi si mananca normal, dar ca si orice acvarist compatimit, as dori sa ii si inmultesc. Sunt deschis la orice fel de sugestii.

[Yahoo!] [MSN]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

Eu am un acvariu pe birou pe care il tin in loc de lampa de birou are urmatoarele dimensiuni: 25l x 25L x 30h, coloana de apa are acum 21 de cm, in care sunt 11 adulti si mai multi pui. Daca il vei planta suficient de mult si daca ii pui o buturuga vei observa ca este destul loc pentru cateva zeci (20 - 25). Cum spunea cineva mai sus se va stabiliza numarul lor. Eu le controlez populatia cu cantitatea de mancare (mereu aceeasi cantitate, la fel faceam si acum cativa ani cand aveam guppy si se inmulteau haotic) pe care le-o dau, pare crud dar asa functioneaza natura, sa nu mai vorbim de faptul ca am si melci in acvariu asa ca au si concurenta. Mentionez ca il am din februarie 2009.

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si eu am creveti si cred ca acvariul este ca a lui aqva....am bagat initial in jur de 15-20 si cred ca acum am minim 50 si asta cam in 2 luni. Nu am verificat niciodata parametrii apei, pun apa de la robinet lasata o saptamana la decantat si se inmultesc intr-o veselie. Iar de hranit ii hranesc cu mancare pt creveti de la JBL si le dau cam 10 bilute o data la doua zile si par sa fie ok.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru sfaturi. Ideea e ca nu mai am creveti acuma. Am facut o tampenie mare si am pierdut cam jumate din ei. Restu i-am dus inapoi. O sa mai incep vara asta un nou setup, dar momentan am un proiect mai mare care ma costa si timp si bani si nu prea pot sa ma apuc. Nu mai zic ca trebuie sa donez o gramada de guppy cat de curand.

[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: