[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inmultire Anentome Helena  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
Revin cu o intrebare legata de comportamentul intim al melcilor asasini. Acestia se pot inmulti in acvarii? Ca de vreo 2 zile cei doi asasini ai mei stau lipiti unul de altul. Sa fac ceva pregatiri de botez?
Mersi.

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Cu siguranta se inmultesc si da, trebuie sa te pregatesti de botez, esti fericitul posesor al unei perechi de helene

nihil sine Deo!
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu nu i-am vazut lipiti dar si eu m-am trezit brusc cu min 10 buc din 2 melci cumparati din pet shop.
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Ce frumos! \:d/

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Si azi am vazut primii pui de melc asasin

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa nu mai deschid alt topic, o sa intreb aici.

E normal ca un melc asasin adult sa se ingroape in substrat? Tocmai ce l-am vazut pe unu din cei 2 care ii am facand asta si am ramas masca. Oricum nu i-am mai vazut zile bune de cand i-am adus si acum abea ce am mai apucat sa il vad cateva secunde, pe urma a disparut in substrat. I-am vazut si in actiune si au parut ok, sunt cam asa acum...

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Esti sigur ca nu ai in acvariu Melanoides tuberculatus in loc de Anentome helena? Eu cred ca da. Helenele sunt al naibii de greu de reprodus.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/08/2011 09:04:15

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Alber sunt sigur, Melanoides tuberculatus nu am avut niciodata si in plus e destul de evidenta diferenta, asasinii mei au culoritul specific, dungi gablene ca si cei din pozele din link-ul tau. Nu ma deranjeaza ca se ingroapa in substrat, sper doar sa nu o faca din cauza unor neplaceri.

[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pushkatu wrote:E normal ca un melc asasin adult sa se ingroape in substrat? Tocmai ce l-am vazut pe unu din cei 2 care ii am facand asta si am ramas masca.

E normal, asa fac si-ai mei, cind rascolesc substratu' apar o gramada .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Acum am vazut mai bine. Erau doi lipiti, doar pe primul l-am vazut prima data, celalalt fiind ingropat de tot. Poate n-am scris in topicul gresit pana la urma...

[Yahoo!] [MSN]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Helenele mele s-au reprodus

alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si eu vad ca am in acvariu multi pui de Helene. Acum am o problema,ma uit cu disperare ca nu mai am melci comunitari )
Sper sa nu moara de foame helenele.
Ma poate lamuri cineva cu ce as putea hranii asasinii in cazul in care nu mai am comunitari in acvariu?

This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2012 10:31:45

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca mananca ce ramane de pe la pesti. Oricum, eu ti-as recomanda niste melci de substrat. Se inmultesc rapid si pe langa faptul ca aereaza substratul sunt si o sursa de hrana pentru asasini si se inmultesc rapid!

This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2012 18:27:15

[Yahoo!] [MSN]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am avut initial acvariu plin de comunitari, am bagat doi asasini si timp de vreo 5 luni nu mi s-a parut ca ar fi scazut numarul de comunitari. Dupa astea 5 luni am mai luat inca 2 asasini si de atunci ii vad numai doi cate doi, iar acum am si pui si ma uit prin acvariu si nu mai vad "picior de comunitar"
Ma gandesc ca daca iau cativa melci de substrat probabil vor sfarsi ca si comunitarii, care si ei la randul lor se inmultesc foarte repede, dar asta nu prea i-a ajutat
Tot ce vreau e sa tin cat mai multi asasini pt ca imi plac cum arata . Pt asta au nevoie de hrana.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2012 18:18:33

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Atunci poti incerca o cultura de comunitari, desi melcii de substrat nu sunt asa usor de prins ca si comunitarii, fiindca stau mai mult prin substrat. Intr-un borcanel mai mare sau un acvariu de aproximativ 5-10 litri poti creste si inmultii numai melci comunitari. Le schimbi apa tot ca la pesti. Eu asa am facut si din zeci am ajuns sa am cateva sute intr-un timp relativ scurt. Trebuie hraniti si ei. Eu le puneam spirulina si granule pentru pesti. Daca pui si ceva plante rezistente, gen elodea cu atat mai bine.

[Yahoo!] [MSN]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Este si asta o idee..doar ca pana acum nu m-am gandit ca o sa raman fara comunitari. Daca stiam ca o sa fie pe cale de disparitie luam cativa si puneam separat
O sa mai caut prin acvariu poate mai prind cativa

This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2012 18:35:24

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: