Author |
Message |
farah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/06/2011 14:32:13
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
farah
Junior member
IP:
|
dupa cum spuneam in prezentare, m-am trezit acasa c-un pestisor in borcan, de care fi-miu(si eu) s-a lipit, asa ca m-am apucat rapid de documentare in ideea ca macar o mincare acolo tre sa-i iau, chit ca ma asteptam sa moara in 2 zile
am citit eu nitel si m-am dumirit ca cei care l-au dat au facut-o cu cap, e un betta splendens, i-am luat eu mincare de betta(jbl fulgi si daphnii uscate), dar pare c-o duce suficient de bine in borcanul amarit de cam 2l cred, ochiometric asa, cit sa ma gindesc sa-i fac totusi o casa, daca tot zburda
am mai cugetat eu si cred ca la disponibilitatile mele, de timp, nervi, pricepere si buget, cred ca un betta reusesc sa tin cu un pic de stradanie
vreau sa spun de la inceput, ceeea ce ma intereseaza e sa fac un acvariu c-un betta, atit. dar inca am nedumeriri multe, dupa ce-am citit, si va rog, o data sa-mi spuneti dac-am inteles bine ce-am inteles eu ca tre sa fac, si second sa ma lamuriti cu ce inca-s in ceata
asadar
1. tre sa iau un acvariu de vreo 20 l - n-am disponibilitate financiara sa-i iau echipat si bla bla, oricum de principiu cred ca e mai bine sa-i iau utilaje separat decit sa inghit de-a valma un pachet. l-am pus pe frate-meu sa-mi caute duminica prin piete sticla, e ok asa? si daca gasesc unul asa, sticla doar, ce trebuie sa-i fac ca sa fiu sigura ca e bine curatat si n-o sa-mi faca belele?
2. tre sa luam una bucata filtru, am inteles ca extern preferabil, so la buget restrins la extrem m-a orientat la Hailea SL 206 sau ceva similar ca date tehnice, e destul pt un betta in ~20l?
nu va spun cu ce chinuri i-am filtrat ieri apa de dejectii si resturi de mincare
3. termometru de pus in apa, nu exterior, da? digital au ba?
4. incalzitor de apa- la 20l e ok unul de 25w?
5. iluminare- aci vreau sa improizez ceva, ca nu pot acum sa dau bani pe o lampa, ma da familionu afara cu peste cu tot
m-am gindit la un bec din ala economic, cu lumina calda, de aprox10w.. daca-l caut cit mai lung, il pun la o lampa de birou si vad eu cum inventez sa-i fac un reflectorizant, credeti ca e destul? macar ca solutie de citeva luni..
asta e problema mea cea mai mare in momentul de fata, daca va merge chestia asta, daca va lumina bine, daca, daca..
cu mentiunea ca singurul loc rezonabil pe care l-am gasit deocamdata ar fi un raft din biblioteca, deci ar fi cam incastrat intre pereti intunecati
6.un aspirator, curatitor de alge, mincioc.. astea cred ca le rezolv easy, ce-i cu magnetul ala nu mi-e clar, dar nu arde deocamdata..
7. capac.. si-aci am o problema, nu-s dispusa sa dau 2 mil pe unu, cred c-o sa ma documentez mai bine si sa incerc(adica husbandu  sa-l bricoleze, ca de avut trebuie neaparat, si sa se inchida bine, din cauza de copii scotocitori
8. ma gindesc sa-i pun si lui acolo macar o planta, sa-si faca ceva de lucru si sa-mi ascunda mie utilajele
nelamurirea e cite plante-s prea multe? sau cite sa-i pun sa nu fie nici prea prea nici foarte foarte...
si-asa ajungem la alta problema... ii iau eu pietris de substrat, dar cit sa-i iau? cit incape la un bazin de 20l? si tot din cauza de buget, as vrea sa-i iau doar pietris de substrat, deci plante fara fite
9. ii pun si-o buturuga, p-asta am lamurit-o cit de cit cu ce tre sa-i fac, singura nedumerire e cita sare la cita apa?
10.bun, fac eu toate astea, pun si acvariul la ciclat, il las si cit trebuie
numai ca ce fac eu cu bietul peste in tot timpul asta?? parca m-apuca jalea la gindul de borcan gol inca o luna jumate.. o sa traiasca pina termin eu cu acvariul?
11. intrebare de baraj- am gasit filtru si incalzitoare si chestii de genul, cam tot ce ar fi de cumparat neaparat, pe net... mi-e foarte greu sa umblu prin magazine din cauza de prichindei.. sunt reliable sursele de pe net? sa cumpar de la ei sau mai bine nu ma complic? nu ma refer la firme renumite si chestii pro, ma refer la de-astea mititele si ieftine, d-alde resun, hailea
scuze de postul foarte lung, multumesc dac-ati avut rabdare sa-l cititi si va mai si bateti capul cu ce prostii oi fi scris
dar chiar nu stiu absolut nimic decit ce-am citit din o mie de surse in astea 4 zile si-s destul de confuza
si daca tot m-am pricopsit cu pestele, macar sa nu-l chinui aiurea.. un acvariu c-un singur peste fara pretentii poate reusesc sa tin si eu, chiar daca n-o iesi de expozitie
|
|
 |
HumanFace
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/06/2011 14:49:55
|
HumanFace
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2e06e9a80370952f6ec5463c77cbace.jpg)
IP:
|
In primul rand, bine ai venit!
In al doilea rand acvariul filtrul si incalitorul sunt ok, lumina uita-te dupa asa ceva: http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/548-acvarii-nano/557-sisteme-de-iluminare-si-becuri-pl/7840-bec-pl-aquatic-nature-evolux-white-11-w-6500-k.html
Capac nu iti trebuie neaparat.
Plante...mda...aici e mai complicat poti lua anubias si diverse tipuri de muschi, pe care le poti prinde de crengi. Depinde de substrati, fertilizanti, lumina. Trebuie sa iti stabilesti un buget pt acvariu.
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/06/2011 14:56:09
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
1 Ca prim sfat este sa hranesti pestele foarte putin.2-3 ori pe zii ezact cat consuma pe moment toata cantitatea(intr un minut).Fara exces de mancare.
2 Schimbi cate o cana de apa pe zii din acel borcan de 2 litri pana reusesti sa pui la punct un acvariu.
3 ai grija sa nu ti sara din recipient, sa nu lasi borcanul plin pana in buza.
|
Nu judeca din rezultate! |
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/06/2011 15:07:51
|
bobesku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e7e8f8e5982b3298c8addedf6811d500.jpg)
IP:
|
Sarut mana si bine ai venit.
Am si eu un betta pe care il tin, sa zicem, in conditii exagerat de bune  (se poate vedea in semnatura). O sa incerc sa raspund punctual, si iti urez succes de pe acum, nu e greu sa tii un betan.
1. Mai bine iei sticla din Hornbach, nu costa mai mult de 40-50 RON si are finisaje bune (cel putin asta pe care il am eu, d-acolo l-am luat).
2. Merge si un filtru intern mic. Betta apreciaza un flux fin de apa. Dejectii? Nu mai hrani pestele in exces. Imagineaza-ti ca are stomacul cam cat ochiul lui. Deci, 3-4 fulgi sau 3-4 bobite mici de mancare este suficient!
3. Termometru normal, asa de control.
4. Incalzitor... Merge si fara acum ca e vara. Poti sa te gandesti la toamna. Daca vrei musai, iei unu de 20-25W.
5. Daca vrei sa improvizezi, ia de la electrice o lampita care sa se poate regla deasupra acvariului, pe leduri sau bec economic, o lumina nu prea puternica, pana in 20Wati. Daca e in biblioteca... sa nu se incinga apa, sau cartile. Eventual mergi pe leduri, alea se incing mai putin.
6. Curatitor de alge. Schimbi apa 30-40% odata pe saptamana si eventual mai schimbi un pic inter schimburi. Nu tii lumina aprinsa toata ziua, eventual cu pauza de 2-3-4 ore la pranz. Magnet... NU! Daca prinzi nisip zgarii geamul. Poti folosi un buretel de vase abraziv, dar care il tii doar pt asa ceva, fara urme de detergenti etc.
7. Capac. Eu mi-am bricolat unul din niste coltare de plastic cu plasa de tantari. Poti incropi din plasa intr-o prima faza. Sa aibe si pestele ceva aer.
8. CU planbte e mult mai bine, sa se simta si el mai protejat. Sa aiba un refugiu. Ideal e sa pui ceva plante dar sa nu fie plin-plin. Plante care sa mearga usor, cu lumina putina si care sa nu se faca prea inalte. Nu lua pietris. Ala se umple de mizerii. Mai bine nisip. Daca gasesti la mai putin de 10 litri, vreo 5-6 litri e suficient, cred. Exact, plante fara fitze.
9. Bun, baga si o buturuga. Fierbe-o in 2-3 ape si las-o la clatit 1 zi in apa rece. Eu nu am fiert-o si cu sare. Daca vrei pune si sare, la ochi, ca nu e fizica nucleara aici
10. Acvariul se va cicla in mers cu pestele in el, schimbi apa 30% odata la 3 zile si nu ai treaba. Nu mai hranesti mult pestele, odata pe zi, 3-4 bobite sau 4-5 fulgi. Atat. Sa vezi atunci apa curata si un peste vioi. Less is more!
11. Merg si alea de pe net. Insa, la sticla as prefera sa o vad pe viu. Si eu am filtru Resun mic la betan. Si merge de un an fara greata.
Hrana, ti-as recomanda Atisson Betta Pro. Este o mancare excelenta. E in regim de granule care plutesc, dai 3-4 granule odata pe zi si pestele are tot ce-i trebuie, iar apa se pastreaza curata.
Oricand, te asteptam cu intrebari. Bafta.
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
farah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/06/2011 15:49:27
|
farah
Junior member
IP:
|
da, asta cu dejectiile recunosc
doar ca fi-miu ii da de mincare la pestisorul lui iubit, oricit are el degetele de mici, oricit ii explic eu ca are burtica mica si-l doare daca maninca prea mult(are 3 ani, nu rideti de explicatie  )) se straduieste si el, dar tot mai scapa..
cu lumina, exact la genul ala de bec si la un soi de lampa la care sa se potriveasca ma gindeam
capacul e problematic, trebuie neaparat sa gasesc o solutie, pt siguranta si betului si-a copiilor
filtrul-iar m-ati bagat in ceata, adica ala intern face flux si ala extern nu?
si bun, nisip nu pietris, dar pe-ala nu-l aspir cu totul? sau de fapt nu tre sa-l aspir deloc?
si la plante ma gindeam la un moss pe lemn, o anubis si-una mai inalta, dar n-am habar de care, mai citesc
eu sper sa le procur intr-o saptamina, ca daca ma apuc peste-o luna, vai de pestele meu(pardon, al lui fi-miu)
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/06/2011 16:07:01
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Filtrul extern este o solutie mai buna dpdv filtrare biologica. Dar, este mai scump si in cazul in care nu este montat etans (sau nu este de calitate, sau umbla prichindelul pe la el), ai nesansa sa iti scoata apa din acvariu.
Un filtru intern, face treaba la un acvariu mic cu doar UN peste. Nu exista riscul sa iti iasa apa din acvariu, si este o investitie mai economica. Eu folosesc un Resun Mini. Nu Resun micro, Mini! Si am un incalzitor de la Tetra de 25W.
Nisipul are avantajul ca intra mai greu mizeriile. Cand aspiri, mai iei si putin nisip, dar se spala si se pune la loc. Nu trebuie aspirat mereu nisipul, doar daca vezi ca are mizerii pe el.
Planta mai inalta. Incearca Cryptocoryne, vezi aici daca iti place ceva si bineinteles, sa si gasesti.
Stai linistita nu trebuie sa te grabesti. Daca pestele e un exemplar sanatos va trece si peste perioada asta, fara stres. Cat tii pestele in bol, incearca totusi sa educi amatorii de hranire  ca hrana multa nu e buna. Sa schimbi apa odata la 3 zile cu apa la temperatura celei din bol. Deci nu doar rece, combinata, eventual sifonata cu dusul intr-o galeata sa mai iasa din clor. Sau chiar tii o zi la statut in galeata apa de schimb si apoi o folosesti. Majoritatea pe forum spun sa folosesti apa statuta. Fiecare face cum vrea, eu unul o pun sifonata de la dus, combinata calda-rece si nu am avut probleme. Mai e o vorba, cum cocolesti animalul asa il ai.
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
farah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/06/2011 08:31:50
|
farah
Junior member
IP:
|
am mai citit, am mai cugetat, m-am mai uitat la poze, si-am dat de-o posibila problema
bettu meu face niste bule deasupra apei, ocupa deja cam o treime din suprafata si e dintr-un singur strat. eu initial m-am gindit ca e cuib si l-am lasat in pace, dar am gasit pe undeva cum ca poate sa fie si din calitatea apei si ca ar trebui curatate... asa ca ma intreb ce-o fi mai safe de facut cu ele.. daca e cuib si i-l stric constant are vreo influenta asupra pestelui?
m-ai convins cu filtrul intern, sa fac balta in carti e ultimul lucru care-mi trebuie
si cum pofta vine mincind, evident ca incep sa-mi vina idei pe masura ce incerc sa fac un plan... o plantuta rosie si nepretentioasa stiti cumva? n-am gasit nimic prin ce-am cautat..
am citit despre dar parerile-s foarte impartite si n-am reusit sa-mi clarific... un crevete un melc ceva pot sa-i mai pun? sau rade tot chiar daca nu e peste?
|
|
 |
eugen2265
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/06/2011 09:55:11
|
eugen2265
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/530468698061c34fe19ecbdf1a5fb950.jpg)
IP:
|
Farah ! treaba ta faci cum crezi tu, dar eu nu ashi folosii apa combinata cu calda,tot nu iese clorul din ea.Am shi eu un acvariu mic de 25L.shi schimb apa la 3-4 zile. Daca pui apa-n galeata (rece ) shi ai posibilitatea sa pui o pompa de aer cu o piatra de aer, sa faca bule-n galeata, iese clorul. Daca tu ai acvariul de 20-25 L cu un singur peste, tzi se murdareste apa mai greu. Sa nu faci greshala ca daca e apa curata sa nu o schimbi.
|
|
 |
farah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/06/2011 10:14:46
|
farah
Junior member
IP:
|
no, o schimb oricum, atit macar am priceput, si pina acum i-am pus statuta, mai ales din lipsa de orice dotari si in asteptare de documentare mai atenta
am descoperit, cu mintea a de pe urma, dintr-un proiect de design lasat balta, un neon t5, numai bun de pus in perete, adica are toate cele
doar ca nu vad neam pe el de unde as putea sa-mi dau seama daca are lumina calda ori rece
scrie doar t5, putere, tensiune si gata... si la model are o insiratura de cifre din care nu mi-am dat seama de nimic, iar imi bag nasul la citit specificatii tehnice
edit: am imbulinat-o, un neon d-asta de 15w e mai lung ca un acvariu de 25l
This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2011 10:18:59
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/06/2011 11:03:06
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Hai sa demitizam un pic treaba asta cu clorul din apa. Deci, exista o concentratie de clor in apa, care nu afecteaza direct pestele! La fel cum nu afecteaza oamenii, sau mai precis stomacul. Apoi, clorul poate afecta indirect pestele prin 2 fenomene: primul ar fi ca poate omori o parte din bacteriile benefice si al doilea ar fi ca daca in reteaua de apa se foloseste cloramina, aceasta prin descompunere in apa scoate si ceva amoniac. Insa, daca se face un schimb ponderat de apa riscurile sunt foarte mici. Exista riscuri, dar repet, sunt foarte mici. Eu personal asa fac, si majoritatea crescatorilor atat particulari cat si din petshopuri fac la fel. Ca mai pun un filtru doua menajere sa nu bage rugina si alte impuritati din retea, astea sunt detalii.
LE Daca stii ca apa de la retea e nasoala, si vezi cu ochiul liber impuritati si rugina... Atunci, prinzi momentul cand e okay si o lasi la statut.
Acum, avand in vedere ca ai un singur acvariu si schimbi maxim 1/3 apa, poti sa pui la statut 1 zi niste apa intr-un vas. Dar sa ai grija sa nu fie intr-un loc in care se pot intampla accidente, de genul scapat dero, sapun si alte substante in ea!!
Neonul, are dezavantajul ca ii trebuie si un droser si trebuie montat cumva. Eu ziceam de o lampa in genul asta
 .
Bulele betanului inseamna ca face cuib. Daca au un aspect translucid, si nu e mizerie prin ele, poti le lasi pana schimbi apa.
Daca pui creveti e musai sa ai si destule plante sa se ascunda. Dar, chiar si asa in timp vor disparea  Mai gusta si betanul din cand-in-cand, n-ai ce face.
Eventual poti sa pui 2-3 melci. Iti recomand Neritine, sunt nici prea mici dar nici prea mari si papa alge. Alti pesti, NU. O sa se cafteasca sigur!
This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2011 11:08:33
|
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/06/2011 12:47:25
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
Povestea ta m-a dus cu gandul la cat de usor sunt dati pe mana unor necunoscatori acesti pesti. Frumusetea e pentru ei atat un dar cat si o mare-mare pacoste. Sa nu ma intelegi gresit, nu vreau sa sune a insulta sau ceva de genul, pestele tau pot spune ca e un caz fericit, deoarece iti dai silinta sa ii oferi un camin pe placul lui. Multi insa nu au parte de stapani atat de bine intentionati sau mai bine spus dornici sa se informeze si isi gasesc sfarsitul in te miri ce recipiente sau borcanase. Chiar sunt fericit ca a dat peste tine si nu peste altcineva. Astept si cateva poze dupa ce il instalezi in noul camin. Ca sfaturi nu vad ce as mai putea sa iti spun, bobesku a acoperit cam tot ce era important de stiut. Sa te bucuri cat mai mult de pestisor.
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
aquafm
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/06/2011 23:49:36
|
aquafm
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/685ac8cadc1be5ac98da9556bc1c8d9e.jpg)
IP:
|
Farah, eu tin de cateva luni bune un betta intr-un acvariu din acesta: http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/acvarii_complete/Hailea_Acvariu_f20_silver si e cat se poate de fericit. Pretul e foarte bun pentru ce ofera. Ar trebui sa bricolezi un pic filtrul pentru ca produce curenti de apa prea puternici pentru un betta. Pui un burete la capatul prin care iese apa ca sa mai spargi din curenti sau il vinzi si iei un Aquael Mikro, care e perfect pentru betta. O mana de plante putin pretentioase sigur gasesti pe forum, iti mai trebuie un termometru, incalzitor n-ai nevoie pentru ca becul va incalzi apa suficient si daca se incalzeste prea tare (desi ma indoiesc ca temperatura apei va trece de 30 de grade vreodata) ridici cele doua clapete ale capacului si se racoreste suficient. Mai pune vreo 1-2 melci din specia ramshorn ca sa tine sticla acvariului curata, tot pe forum cred ca gasesti, numai sa dai strigare. Si cam asta-i tot pentru inceput.
Cu timpul poti sa mai iei diverse chestii, cum ar fi o priza programabila, sa n-ai grija aprinderii si stingerii luminii. Da o sa-ti dai singura seama pe parcurs ce mai trebuie sa iei. Succes
|
|
 |
farah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/06/2011 14:32:50
|
farah
Junior member
IP:
|
Pushkatu wrote:Povestea ta m-a dus cu gandul la cat de usor sunt dati pe mana unor necunoscatori acesti pesti. Frumusetea e pentru ei atat un dar cat si o mare-mare pacoste. Multi insa nu au parte de stapani atat de bine intentionati sau mai bine spus dornici sa se informeze si isi gasesc sfarsitul in te miri ce recipiente sau borcanase.
sunt de acord cu ce spui, cred totusi ca a fost o idee buna impartitul de pestisori la copii... poate unii vor prinde gustul, poate altii se vor stradui macar sa citeasca cit sa nu-i chinuie, poate unii vor fi sensibili la a-i face o bucurie copilului si atunci iar se vor interesa putin... mai ales ca din cite vad eu, chiar e un peste pe care-l poate tine cam oricine
si animale chinuite vor fi oricum, de toate felurile, cind nu vrea omul sa se intereseze si nu vede dincolo de persoana proprie, il chinuie si daca-l cumpara
eu cred c-o s-o las mai usor cu documentarea, deja am inceput sa le vad fizica atomica pe toate
miine ma duc sa cumpar acvariu, imi tot sta pe creieri sa aiba totusi capac data fiind situatia cu copii foarte mici.. dar daca n-oi gasi, iau cutia, filtrul si nisipul si-l pun la ciclat. am o lampa de-aia de care zice bobesku, n-am luat-o in calcul ca am vazut peste tot lampi lungi si mi-era de uniformitatea luminii, dar dupa ce am cutia pot s-o probez
si restul mai pe urma, pe indelete, ca n-o fi foc ca pun plantele sau pestele mai tirziu c-o saptamina. deocamdata razboinicul pare sanatos si cit de in forma se poate, zburda toata ziua
va multumesc tuturor de sugestii si ajutor
|
|
 |
farah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/06/2011 10:37:58
|
farah
Junior member
IP:
|
update
luat acvariu(15l pina la urma, din cauza de dimensiuni)
luat filtru resun mini, cam vijelios, dar ii fac un spacebar daca vad ca nu-i place bettului
luat nisip, spalat, oparit
per total acvariul e la ciclat si plante in curs de achizitionare
caut neritine, n-am gasit pe nicaieri, daca aveti info sunt binevenite
la creveti am decis sa renunt deocamdata, poate daca merge foarte bine la plante ma razgindesc
in alta ordine de idei, bettu meu e in observatie, am impresia ca i se cam franjureaza inotatoarea dorsala... nu-s foarte sigura ca in rest pare ok si nici nu l-am prea bagat in seama ultimile zile din lipsa de timp, poate n-am observat eu bine, dar am un bad feeling...
o sa-i schimb apa zilnic si mai vedem, mi-e cam frica sa-l bag in acvariu startat de 4 zile..
|
|
 |
vlad.a
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/06/2011 10:44:30
|
vlad.a
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3413ce14d52b87557e87e2c1518c2cbe.jpg)
IP:
|
Poti sa-l bagi linistita in acvariul nou, ba chiar ajuta la ciclare ... crezi ca paharele alea de 400ml in care ii tin aia la petshop sunt ciclate!?  )
Ideea e in felul urmator...apa curata e tot ce-l intereseaza pe ala micu... e simplu - mancare putina, schimbat 50% din apa la 3-4 zile timp de vreo luna jumate,doua si o sa ai un betta fericit in apa curata si un acvariu ciclat
Poti sa continui in felul acesta si dupa ce acvariul este ciclat sau poti sa te lenevesti si sa schimbi mai putina apa 30% pe saptamana si iti garantez ca nu vei avea probleme atata timp cat nu exagerezi cu mancarea...
Personal tin un betta tot in 15l... si schimb 5l/4-5zile si e sanatos si vioi. http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#137002
Ape limpezi si pesti sanatosi!
This message was edited 3 times. Last update was at 24/06/2011 10:51:33
|
Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253 |
|
 |
Oana
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/06/2011 10:45:21
|
Oana
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b837305e43f7e535a1506fc263eee3ed.jpg)
IP:
|
pai baga ceva plante, ajuta la ciclare. La filtru (am si eu tot resun mini) am dat gauri la teava de retur si in felul asta se micsoreaza debitul prin redirectare in mai multe zone.
|
|
 |
farah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/07/2011 00:50:16
|
farah
Junior member
IP:
|
evident, mi-am prins urechile
am dat restart la acvariu ca s-a gindit fi-miu sa-i puna si la pestisor firimituri de saratele(vreun pumn adica  ) n-am fost pe faza, era totul varza si-am luat-o de la capat
am avut dreptate cu bettu, a facut fin rot, i se despicau inotatoarele si coada se decolora... ii schimb o treime din apa zilnic si-i fac baie cu eritromicina o ora, tot zilnic, de 8 zile
rezultatele-s ca nu i se mai despica nimic, nici nu s-au refacut, dar nici nu s-a mai agravat in privinta asta
in schimb comportamentul i s-a alterat rau, zace efectiv, uneori la fund, uneori sta parca suspendat la suprafata apei, cu orele...
a devenit foarte sperios si se infoaie la mine de cite ori ma vede pe linga el (poate s-o reflecta in ochelari, habar n-am), asta cind reactioneaza si nu zace
mai scuipa si din mincare, dupa care se repede pe fund si-o maninca...
si mi se pare ca i s-a decolorat burta, nu-i umflat, doar decolorat..
am ajuns la concluzia ca e stresat bietul.. dar copii care tipa va avea de indurat in continuare, la asta chiar n-am ce-i face, si lumina aprinsa uneori peste noapte din senin
acum, ce vreau eu sa intreb:
tot comportamentul asta modificat, de la fin rot sau s-a mai lipit si vreo alta boala de el?
peste o saptamina plecam in concediu, va trebui sa-l las la cineva, si-l voi lasa in borcan, n-am cum altfel.. in acvariu inca nu l-am pus, sa-l bag si sa-l scot peste o saptamina iar nu-l zapaceste de tot si mai rau ii face?
|
|
 |
vlad.a
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2011 20:50:27
|
vlad.a
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3413ce14d52b87557e87e2c1518c2cbe.jpg)
IP:
|
De ce nu-l donezi mai bine la cineva care ar putea avea grija cum trebuie de el!?
|
Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253 |
|
 |
brutusanf
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2011 21:47:21
|
brutusanf
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/dffbb6efd376d8dbb22cdf491e481edc.jpg)
IP:
|
Doneaza-l !!!
|
|
 |
|
|
|