[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare ganganie  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutari!

Chiar daca nu e vorba de o boala... iaca problema mea.
Am si eu nevoie de ceva ajutor in a identifica organismele de la mine din acvariu. Si-anume:

image

image

image

image

image

image

Descriere: 1 - 1.5mm lungime, albe, se misca alert, relativ repede (ca niste furnici), par sa "mearga" pe substrat sau pe sticla, adica nu le-am vazut inotand liber in apa. Cam atat, altceva nu stiu ce sa mai zic. Pozele spun restul. Scuzati calitatea, n-am obectiv de macro si ganganiile sunt mici!

Am uitat sa dau cateva detalii despre acvariu (nu stiu cat de relevant este): nano de ~40 de litri, substrat ADA Amazonia Powder, fauna - doar creveti... daca e nevoie si de restul revin si completez.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca bagi si 2-3 pestiuci ... sigur nu vei mai da de urma ganganiilor... hac.. parerea mea.

.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Si totusi, ce sunt? Asa, doar pentru cultura generala

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Pare a fi un melc planorbid din genul Ferrissia.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

djphazer wrote:Daca bagi si 2-3 pestiuci ... sigur nu vei mai da de urma ganganiilor... hac.. parerea mea.

Stiu. Dar nu prea as vrea sa bag pesti. Am avut microrasbore care ar trebui sa fie "safe" pentru creveti si tot mi-a scazut populatia. Pana la urma, oricat de mic ar fi pestele, daca poate sa inghita crevetele (cel proaspat iesit de exemplu), atunci sigur il va manca. Asta e principalul motiv pentru care nu as vrea sa bag pesti acolo. Al doilea motiv e ca o sa fie foarte greu de scos de-acolo pestii.

alber wrote:Si totusi, ce sunt? Asa, doar pentru cultura generala

Domnu' alber... incerc si eu sa aflu ca nu stiu.

calin_gherman wrote:Pare a fi un melc planorbid din genul Ferrissia.

Melc nu e. Se misca repede, alert. Deci nu are miscari lente, de melc, ci alerte, rapide, foarte comparabile cu ale crevetilor de exemplu.

Ziceam mai sus ca nu vreau sa bag pesti... pana la urma, daca as sti ca asa sigur se rezolva problema, as baga si vreo 10 -20 Brigittae. Dar tare as vrea sa stiu ce anume sunt treburile astea. Nu cred ca am precizat: sunt multe!

[WWW] [Yahoo!]
scubu
Member
[Avatar]

IP:

cand mai faci schimbul de apa ,trece-o printr-un burete,ceva,am luat si eu din apa de la retea niste chestii asemanatoare dar mult mai mici(de abia se poteau observa cu ochiul liber),stateau lipite de geamul din fata,cred ca aproximatv 1000(una mie),si nu glumesc,cand am dat drumu' la lumina in prima zi am crezut ca nu vad bine si ca m-am uitat prea mult la filme,a doua zi m-am dat cat mai aproape de sicla acvariului(inarmat cu o lupa ) si cand am aprins lumina sa vezi viteza pe ele la imprastiat ,science fiction,n-am reusit sa aflu' ce sunt chestiile alea,dar din a 3-a zi nu le-am mai vazut...lemon tetra cred ca-i de vina...si da ,aparusera exact dupa schimbul de apa...

.....
[Email] aim icon
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

@scubu ce ai avut tu puteau fi copepode.

.
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

eu zic sa pui si`o poza de ansamblu ca sa ne dam seama ce sunt

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
scubu
Member
[Avatar]

IP:

naiba sa le ia...culoarea tot cam asa translucida ,ca-n poze,cu ''mustati'',picioare...acu in timp ce scriu ma gandesc ca''picioarele'' sa fi fost cili...poza nu aveam cum sa le fac...viteza de imprastiere la aparitia luminii se apropia de Mach-1, ...,mai iau in calcul,idee venita tot acu'(ca daia'i bine sa stai de vorba),ca am avut o cultura involuntara de infuzori,din cauza frunzelor de salata prezente aproape tot timpul in acvariu,dar nu stiu daca aveau timp sa se dezvolte lighioanele pana la dimensiunea aia fara sa scape de ochii tetrelor...

.....
[Email] aim icon
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

No bun, daca nu esti de acord a fi acei melci mititei care apar prin acvarii, albi, turtiti...ce parere ai de seed shrimp?
Adica crustacei din clasa Ostracoda? Care include vreo 65000 specii, marine si de apa dulce...ai aici un mic exemplu: http://biosnaps.gaiaresources.com.au/BDRS/public/speciesInfo.htm?spid=2076&mode=fieldguide
Indiferent ce este, din poze, eu unul nu-ti pot spune ce e. O imagine microscopica insa poate clarifica exact cel putin clasa caruia-i apartine.

[Email]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Domnul Calin, multumesc mult!

Ostracoda este castigatoarea (adica clasa, ea... ). Am cautat si fix asa ceva am si eu. Care exact nu stiu ca vad ca sunt vreo 65 de mii de speci...

Am gasit un filmulet (am gasit mai multe, dar aici este exact ce am eu). Pe la minutul 00:58 - 01:00 este fix ceea ce vad si eu in acvariu. Incercati sa facesi abstractie de sunet.

Vad ca sunt de mult printre noi. De fapt nu, noi suntem de putina vreme printre ele, se pare ca s-au gasit fosile datand din Cambrian.
Acum, sa fac ceva sa le starpesc? Sau sa le las in pace? Oare niste pesti mici mici cei mai mici le-ar putea considera gustoase?

Nici nu inteleg de ce sunt asa de multe. Adica inteleg ca au ajuns poate din greseala la mine in acvariu. Dar de ce o duc bine? Ca eu mancare la creveti nu dau decat odata pe luna sau mai rar... Am masa vegetala destula si sunt si alge destule la care sa roada, deci nu e nevoied e mancare. Atunci cum de o duc bine? Se descurca numai cu frunzele batrane si/sau in descompunere?

Tare as vrea si eu sa le cunosc mai de-aproape, sa le vad la microscop. Dar de unde sa iau unul?

This message was edited 1 time. Last update was at 04/03/2011 18:56:02

[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Niste Characide sau Ciprinide mici le-ar rezolva repede.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Cu placere.
Pai, daca crevetii o duc bine, acolo, in bazin, doar cu putina mancare, alge de ros, la fel de bine o duc si ostracodele astea care au avantajul ca-s si mai mici decat crevetii. Iar sistematic, ambele grupe sunt tot crustacee. Altfel spus, ai o cultura de crustacee decapode (crevetii) si crustacee ostracode care, se vede treaba, o duc foarte bine.
Ideea cu pestii e foarte buna, dar sa fie atat de mici incat sa haleasca doar ostracodele, fara sa se dea la creveti.

[Email]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Multumesc inca o data.
Atunci niste Rasbora brigittae vor fi. Sa vad unde gasesc...

[WWW] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Concluzie finala: luat sambata 20 de Boraras brigittae.
Duminica seara nu mai vedeam nicio "ganganie" in acvariu.

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: