[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
schimbare substrat  XML
Forum Index » General info
Author Message
cristi_ionescu_79
Member

IP:

am un acvariu de 70 de litrii care functioneaza de aproape un an jumate. in el am o femela de ancistrus si vreo 25 de pui. substartul actual este pietris de 4-5mm si as vrea sa-l schimb cu substrat aqua-medic. partea nasoala e ca nu am alt acvariu in care sa mut ancistrusii, si apoi sa desfintez acvariu de 70 litrii, sa schimb substratul si sa-l ciclez.
deci cum fac?
eu m-am gandit sa scot apa din el, sa o pastrez, pestii ii pun eu in niste pungi mari (sau in acvariu de carantina de 20 litrii), schimb substratul, pun apa si pestii la loc si asta e. am uitat sa precizez, la acvariul asta folosesc un filtru tetra ex600.

credeti ca merge ideea mea? aveti alta mai buna? problema e ca nu vreau sa risc in nici un fel sa pierd pestii ....

multumesc anticipat,
Cristi Ionescu
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cristi_ionescu_79 wrote:eu m-am gandit sa scot apa din el, sa o pastrez, pestii ii pun eu in niste pungi mari (sau in acvariu de carantina de 20 litri), schimb substratul, pun apa si pestii la loc si asta e. am uitat sa precizez, la acvariul asta folosesc un filtru tetra ex600.
Daca lasi filtru' sa functioneze in acvariu de 20 litri ca sa nu moara bacteriile din el si mai bine .

Poze: smilie ... Poze cu plante
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Din cate stiu ancistrusii sunt rezistenti la 'ammonia spike' care apare cand acvariul se cicleaza.
Eu cu un ancistrus si un melc mi-am ciclat acvariul, i-am pus acolo din prima zi - deci cred ca ar rezista.

Oricum, au nevoie de oxigen. In recipientul in care ii tii, pune macar un burete bolborositor cateva ore cat lucrezi tu. Si fara hrana ca sa nu cresti toxicitatea inutil.
[WWW]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

cateva ore?
de ce imi trebuie cateva ore? ar trebuie sa dureze cateva minute .... nu am de gand sa plantez plante de covor (am 2x15W deci o sa va cer parerea si ce plante pot sa pun, dar asta e alta poveste)
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai eu cred ca atata mi-ar lua mie

Sa alerg dupa toti pestii, sa scot plantele sa le aranjez alaturi (eventual sa le spal de alge) sa spal acvariul, sa replantez iar toate plantele, sa fac drumuri la baie sa imi aduc apa (sau cum ziceai tu sa 'manipulezi' apa existenta) samd.
Eu n-as fi in stare sa o fac in 20 de minute... si de aia ziceam.
[WWW]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ai unde, poti sa tii jumatate din apa din acvariu intr-un recipient si sa ai grija sa iei apa de la suprafata sa fie curata. In acvariul de 20 de litri poti sa pui tot apa din acvariul mare si sa pui furtunele de la filtru in el cum zice Porcu sa nu se decicleze si sa ai grija sa nu dai filtrul prea tare sa nu invarta pestii prin acvariu. Apoi arunci apa care mai ramane, schimbi substratul, pui apa din recipient in acvariu si completezi cu apa de la robinet si ar fi indicat sa folosesti o solutie de conditionare a apei. Nu ar trebui sa ai nici o problema cu pestii in felul asta pentru ca nu schimba conditiile chimice ale apei aproape deloc.
[Email]
theprince
Unripe member

IP:

Stiu ca acest ultim raspuns a fost dat in 2008, dar avand in vedere ca exact asta vreau eu sa fac in curand, eram curios daca rezultatele au fost pozitive...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sper c-ai nimerit peste acest topic cu totu' intimplator. Autorul topicului n-o sa-ti mai poata spune care-s rezultatele. Din motive cunoscute doar de el si banuite de mine (citeste-i ultimele posturi de aici, vezi activitatea lui de dincolo, foloseste-ti logica si fa deductii ) a ales sa ne paraseasca si sa jigneasca forumu' nostru in public pe alt forum. Motiv pentru care cel care "din punct de vedere om/caracter/identitate e zero barat" conform celor scrise de el, (adica eu) l-a exclus din comunitatea noastra.

Fa asa cum spune RaresLuc si n-o sa fie probleme . Cu cit pastrezi mai multa apa din acvariu cu atit e mai bine.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » General info
Go to: