[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dotoru
Forum Index » Profile for dotoru » Messages posted by dotoru
la intrebarea ta din pacate nu am nici un raspuns, s-ar putea ca oradenii sa prefere alte specii. io stiu?
m-ai nasol este ca mai am vreo 50 juvenili si nu stiu cum voi scapa de ei.
da tot o scot eu la capat cumva. :-)
haideti ca-s de gratis.
nu vreau nici macar o bere.
ba mai mult, dau eu o bere daca ii luati .
daca vreti sa ii vedeti dati un clik aici si aici
o buna descriere a reproducerii la caras gasesti aici
succes si bafta la reproducere
blocurile ceausiste sunt proiectate sa reziste la aprox. 1 tona/metru patrat.
esti cam aproape de limita avand in vedere ca furturile de materiale erau in floare in acea perioada, asa ca daca ai reduce un pic greutatea ai fi mai sigur
sticla de 6 mm este ok.
numai sa nu depaseasca 45cm latime si nici 50cm inaltime.
si sa ii pui intarituri.
eu personal nu am transportat pesti niciodata dar am nimerit la un magazin de acvaristica chiar cand desfaceau un transport de carasi din thailanda.
acestia erau pusi in pungi de plastic inalte care contineau 1/4 apa si 3/4 aer iar pungile erau puse la randul lor intr-o cutie de polistiren de vreo 4 cm grosime(inclusiv capacul era din polistiren).
si din ce am inteles de la vanzator apa nu continea nimic, doar pestii nu au fost hraniti cu 48 de ore inainte de transport.
tu vorbesti serios cu 40 de litri?
sper ca nu?
ozi vezi linkul http://www.geocities.com/cichlids_toronto/
poate ai noroc.
daca pui o poza cred ca vei primi mai multe raspunsuri
ce aveti voi acolo s-ar parea ca sunt infuzori( da nu sunt sigur).
acestia se hranesc cu materia organica din acvariu.
infuzori prezinta o hrana apreciata de puiet ,deci nu aveti de ce sa va faceti grija(cred).
siliconul pe care l-ai luat tu este un silicon acetic si din cauza asta scrie ca nu este recomandat la acvarii.
dar ,exista un dar ,poti sa il folosesti cu conditia ca dupa ce ai lipit acvariu sa il lasi cu apa 3-4 saptamani.apa o schimbi la 2-3 zile,vei observa ca in zona de contact a siliconului cu apa apare o "mazga",cand aceasta nu mai apare poti folosi linistit acvariu.
vezi ca sunt agenti de curatare si la cantitate mai mica.
uite aici
bafta
mai multe informatii ai la http://www.goldfishparadise.com/.
shubunkin- 12.5 cm
comet- 11 cm
fantail- 9 cm
veiltail- 9 cm
oranda- 12 cm
telescope- 12 cm
lionhead- 12 cm
celestial- 11 cm
bob de orez- 10 cm
comun- 20 cm

da inainte de a face pasul asta iti recomand sa studiezi problema de 2 ori ca altfel
carasul chiar daca are dimensiuni mai mici un individ are nevoie de minim 40 litri de apa,care la randul iei trebuie schimbata des.
sistemul de filtrare de care ai avea nevoie trebuie sa fie destul de puternic ca sa faca fata mizeriei produse de carasei.(sunt niste gurmanzi ,la capitolul acesta seamana cu oscarul)
cu privire la locatari nu prea merg cu alte specii din cauza temperaturii (in acvariu cu carasei nu ai nevoie de incalzitor, da daca vrei neaparat il setezi pe minim) o specie care ar merge totusi cu carasul ar fi myxocyprinus asiatica sinensis( problema ca nu prea gasesti asa ceva si este cam mare 30 cm)
asa ca daca vrei sa cresti carasei inarmeazate cu nervi multi si rabdare.
la dimensiunile tale eu as folosi linistit sticla de 8 mm, binenteles cu intariturile de rigoare.
imi pare rau pentru el
probabil ca voi parea lipsit de suflet dar eu sunt de parere sa-i curmi suferinta (un pahar cu apa si cateva cuburi de gheata)
daca era in natura rapitorii isi faceau treaba demult.
dotoru wrote:eu iti recomand un incalzitor tronic ,sunt printre cele mai bune.
e drept ca sunt mai scumpe decat chinezariile ,dar face toti banii

eu ti-am spus la timpul potrivit ce sa-ti iei ,daca ascultai acum nu mai aveai probleme.
nu-ti ramane decat sa te duci la profipet ,dar dureaza cam 2 saptamani pana se rezolva garantia.
inainte de toate bine ai venit printre noi.
eu iti recomand sa schimbi latimea, 30 de cm nu sunt suficienti si vor arata inestetic, 55 cm ar fi numai bine. foloseste sticla de 10 mm si un silicon bison aqua.
ps. sa nu uiti de intarituri.
eu sper ca nu v-ati suparat pe mine ca am indraznit sa deschid acest topic.
iar daca da imi cer scuze,sincer nu am vrut sa supar pe nimeni

referitor la concurs ;daca votul era online polemicile specifice balcanilor probabil nu erau asa de numeroase

da intradevar secciunea "acvariul lunii "ar fi mai greu de realizat din lipsa de material insa la "pestele lunii" cred ca nu ar fi o problema, toti avand cel putin un pestisor in acvariu care sa poata fi fotografiat :-)
eu zic ca o incercare cu aceasta sectiune nu ar strica. nu?
eu am l-am luat cu 42.5 ron.

Forum Index » Profile for dotoru » Messages posted by dotoru
Go to: