[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bolnav sau batran sau..si una si alta?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Magda
Senior member

IP:

Acu' trei saptamani cand m-am intors acasa din calatorii am descoperit ca masculul meu de Betta era intr-o stare jalnica, fiind fugarit la greu de femela (s-a intors roata).
Prin urmare am purces imediat la scoaterea masculului din acvariul comunitar si izolat intr-un alt acvariu, de carantina.
Tinand cont ca pestele l-am cumparat cam acum un an si 4 luni si era deja matur atunci, m-am gandit ca o fi vorba de batranete.
Asa ca l-am tinut la "azil" cu mancare imbogatita cu fistamine si cu schimburi de apa.
Observ insa ca lucrurile nu merg deloc bine. Acum i-a mai aparut la nivelul capului si o umflatura rosie.
asa arata el acum.
Ce spuneti? E vorba doar de batranete sau e si bolnav? Mai e vreo sansa pentru el?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

1) ... e batran [ betta sunt pesti cu expectanta de viata mica ] ...
2) ... e bolnav si, dupa cum arata, nu pare capabil sa infrunte boala ...

... sorry, nu cred ca il mai scoti la liman ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Magda
Senior member

IP:

koala wrote:1) ... e batran [ betta sunt pesti cu expectanta de viata mica ] ...
2) ... e bolnav si, dupa cum arata, nu pare capabil sa infrunte boala ...

... sorry, nu cred ca il mai scoti la liman ...

:aaa: Asta era si banuiala mea... Speram insa sa mai fie o sansa pentru el. Mi se rupe sufletul sa vad cum se chinuie sub ochii mei. Mai ales ca dureaza fooooarte multe...de trei saptamani o tine asa! ...
Macar....daca tot n-am ce-i face sa se sfarseasca mai repede
viocris
Junior member

IP:

de acord cu koala. Dupa cum arata nu cred ca are vreo afectiune de natura microbiana ci doar este batrin si mai mult ca sigur stresat de hartuielile celorlalti pesti. Pe viitor sfatul meu este sa cumperi un mascul de beta de undeva de unde stie macar aproximativ ce virsta are sau sa iei pui astfel te asiguri ca o buna perioada de timp o sa te bucuri de minunatele lor culori. In ceea ce-l priveste pe cel din fotografie mai bine il separi in ceva oferindu-i astfel liniste.

doar noi si pestii nostri
Magda
Senior member

IP:

viocris wrote: In ceea ce-l priveste pe cel din fotografie mai bine il separi in ceva oferindu-i astfel liniste.

Pai asta am si facut, am zis in postul meu de mai sus ca e la azil, izolat de acum trei saptamani
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu as face asa:

1. L-as tine la 28-29 de grade, intr-un acvariu de 15-20 de litri, plantat, cu filtrare prin burete cu bule.
2. As face schimburi de apa la 3 zile, cate 3-4 litri. Apa as conditiona-o cu sera aqutan.
3. As aspira zilnic substratul.
[Yahoo!]
Magda
Senior member

IP:

alina_g wrote:Eu as face asa:

1. L-as tine la 28-29 de grade, intr-un acvariu de 15-20 de litri, plantat, cu filtrare prin burete cu bule.
2. As face schimburi de apa la 3 zile, cate 3-4 litri. Apa as conditiona-o cu sera aqutan.
3. As aspira zilnic substratul.

Multumesc alina. Chiar asteptam si parerea ta. Din pacate sunt in imposibilitatea de a-ti urma sfaturile.
Nu detin acvariul respectiv si nici n-am cum sa-l fac acum. Asa ca "batranelul meu" sta acum intr-un bazinas de 5 l cu multe plante de suprafata, fara substrat, cu o temperatura de 25-26 grade, cu schimburi de apa cu aspirare la 2 zile.
Aqutan n-am gasit, deocamdata. Oricum, nu cred ca o mai duce mult. Mananca si respira tot mai greu.
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

imi pare rau pentru el
probabil ca voi parea lipsit de suflet dar eu sunt de parere sa-i curmi suferinta (un pahar cu apa si cateva cuburi de gheata)
daca era in natura rapitorii isi faceau treaba demult.

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@ dotoru :
... nu vrea ... am incercat si noi sa-i sugeram treaba asta, da' n-a tinut manevra ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Magda
Senior member

IP:

dotoru wrote:imi pare rau pentru el
probabil ca voi parea lipsit de suflet dar eu sunt de parere sa-i curmi suferinta (un pahar cu apa si cateva cuburi de gheata)
daca era in natura rapitorii isi faceau treaba demult.

M-am gandit si eu la asta, dar nu pot..., nu ca nu vreau (Koala ) E viu! Se misca, respira, mananca (greu ce-i drept) nu pot eu sa-i iau viata.
Daca era pe fundul bazinului fara sa miste, abia respirand probabil ca as fi incercat si asta, desi...cred ca nici atunci.
Plus...pe forumul vechi a fost o intreaga discutie pe tema asta ( a "euthanasierii" pestilor prin metoda de inghetare) si s-a lasat cu scandal mare, mare!
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu, nu, sa nu-l omori. Eu cred ca se va face bine. Ai incredere.
[Yahoo!]
Magda
Senior member

IP:

alina_g wrote:Nu, nu, sa nu-l omori. Eu cred ca se va face bine. Ai incredere.

Stai linistita ca nu-l omor. Dar nici nu cred ca se va mai face bine
Acu'...nici de mancare nu prea ii mai arde, si i-am dat mancare vie.
Magda
Senior member

IP:

Pana la urma a cedat.... Cand m-am intors era deja mort.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: