| Message |
|
|
am uitat sa iti spun ca tronicul este produs de HAGEN. 
|
 |
|
|
depinde unde locuiesti?
de obicei gasesti la pet shop,da depinde si ce filtru vrei sa iti faci:canistra, semiumed sau glutiera? ce capacitate? la ce inaltime il pui fata de acvariu? ce debit vrei sa aiba?etc.
fii putin mai explicit.
ps:cele mai bune ar fi cele de la eheim: 1046,1048 ,1250 sau 1060,dar nu cred ca le gasesti in tara(eventual ungaria si sunt scumpe ,incep de la 60 euro). sau poti folosi un resun sp-2500l care costa cam 42 lei(asta in oradea) 
|
 |
|
|
poti folosi linistit sticla de 8 mm cu intarituri in H 
|
 |
|
|
eu iti recomand un incalzitor tronic ,sunt printre cele mai bune.
e drept ca sunt mai scumpe decat chinezariile ,dar face toti banii 
|
 |
|
|
dupa cate vad eu intradevar este o clona, da nu asta este problema ci ca este cam scumpa si calitatea este cam indoielnica (ce se vede din poza).
si are un debit de doar 500l/ora in comparatie cu jebo care are 1000l/ora si cam acelasi pret, iar un tetratec ex 600 costa 220 ron.
eu zic ca mai bine iti iei un tetratec, diferenta de pret nefiind foarte mare dar pe plan calitativ nu suporta comparatie.
decizia iti apartine
ps:care mai sunt preturile la jebo ? se mai gasesc in niro?
|
 |
|
|
mersi baieti. 
|
 |
|
|
|
cat ai dat pe el?
si de unde l-ai luat?
|
 |
|
|
daca vrei sa folosesti totusi difuzoru pozitioneazal langa sau sub incalzitor.
asa vei obtine o distributie uniforma a temperaturii in acvariu. 
|
 |
|
|
eu zic totusi sa incerci ca s-ar putea sa ai surprize.
eu am testat apa din fantana de la bunica mea si surpriza ph 6.5,si stii cum se spune incercarea moarte nu are. 
|
 |
|
|
aol sa stii ca ai dreptate, l-am sunat pe cumnatul meu(ca el isi cumparase)si nu dau decat la persoane juridice,dar cu o ciocolata si ceva rugaminti a reusit sa isi cumpere pana la urma un fluval 307.
horatius daca te-am pus pe drumuri imi cer mii de scuze 
|
 |
|
|
referitor la apa de fantana eu iti recomand sa o testezi sa vezi ce parametri de PH, GH si KH are,si testezi si apa de la robinet.
pe urma iti ramane sa compari parametri celor doua ape si vezi care iti este folos. pt. acvari cu ciclide africane este buna apa dura cu ph 7,6- 8,6 si gh peste 7 iar pt. cele cu ciclide gen discus ai nevoie de apa acida cu ph mai mic de 7 si gh sub 6.
ps. iti recomand un test kit sera 
|
 |
|
|
razvane sa stii ca am picat de fraieri da asta e,data viitoare deschidem ochii mai bine  .
|
 |
|
|
vezi ca in cluj gasesti filtre canistra la depozitul profipet de pe strada observatorului nr. 105.
fluval 307 este la vreo 2700000 lei. 
|
 |
|
|
din experienta proprie mai problematic este spatiu decat dimensiunea.
in functie de specie ( oranda , cap de leu,shubukin,telescop etc.)intre 10cm-20 cm si cel putin 50 de litri per individ.
poti sa ii tii si in acvarii mai mici da nu se simt tocmai bine.
ai grija ca sunt foarte pofticiosi si fac cam multa mizerie.
inainte de ai achizitiona DOCUMENTEAZATE SERIOS CA S-AR PUTEA SA ITI DEA DURERI DE CAP. 
|
 |
|
|
pe acest site la sectiunea articole gasesti un articol despre reproducere la ancistus care contine si notiuni de hranire a puilor. 
|
 |
|
|
|
pana iti iei un filtru intern sau o canistra incearca sa pui ininteriorul filtrului un difuzor, bulele vor fi mai mici si se atenueaza si zgomotul.
reveritor la culoarea tubului poate fi si de la aerul din interiorul apartamentului ,,daca esti fumator ai gasit raspunsul.
|
 |
|
|
razvan are dreptate,si a vrut sa iti spuna intr-un mod elegant ca perdeaua de aer este cam kitsch(sunt intru totul de acord cu el).
dar pe langa asta ar mai fi faptul ca cu timpul porii furtunului se obtureaza si pompa de aer se forteaza, fiind nevoit sa schimbi membrana acesteia destul de des.
totusi decizia iti apartine. 
|
 |
|
|
din cate am inteles de la un arhitect planseele dinte etaje ar trebui sa reziste cam la 1 tona/metru patrat.
asa ca dupa un calcul simplu rezista.
misto acvariu .sa-ti traiasca 
|
 |
|
|
|
ce dimensiuni are acvariul tau?
referitor la uscare dupa 24 ore.
|
 |
|
|
razvane si eu te contrazic.
daca rascolesti putin situl respectiv vei vedea ca sunt si acvarii mai mari.
cel a lui dalles intra la categoria medium intre 70l-200l.

|
 |
|
|