| Message |
|
|
|
APROAPE TOATE ARATA BESTIAL.
cred ca sia lui DALLES ar avea un loc de onoare printere ele.
ce parere aveti nu am dreptate?
|
 |
|
|
|
nu iti recomand vopseaua pentru ca daca te plictisesti de ea si vrei alta culoare ce faci?
autocolantul este cea mai buna solutie.
dar cel mai mult iti recomand un decor de polistiren arata cel mai bine.
decizia care ti se pare cea mai buna o iei tu.
asa ca succes.
|
 |
|
|
|
stoc epuizat.
|
 |
|
|
|
la temperaturi scazute viermii isi reduc metabolismul cu aprox 75%.
daca ii tii in frigider rezista(chestie verificata, nu torn gogosi).
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dragul meu sa stii ca viermii se pastreaza in frigider 2-3 saptamani fara probleme.
a si inca ceva ,acesti viermi se folosesc inclusiv in medicina(cu ajutorul lor se indeparteaza tesutul necrozat dintr-o plaga)
pentru pestii tai cred ca sunt ok.
nu sunt purtatori de paraziti ca si tubii .
si rame poti sa le dai fara probleme(asta daca le mananca).
da vezi ca pana te hotarasti ce sa le dai sa nu moara de foame 
|
 |
|
|
|
cu placere
sa ne spui daca ii mananca.
|
 |
|
|
daca mananca asa ceva dale cu incredere.
viermii care se gasesc in magazinele de pescuit sunt crescuti in ferme speciale.
insa inainte de administrare iti recomand sa ii tii o zi doua in faina de porumb,asa se curata si chiar nu mai ai probleme. 
|
 |
|
|
deci in conluzie daca citeai printre randuri eu vorbeam de biotop.
in amazon gasesti corydoras, neoni si scalari,iar in asia tetra si betta.
xifo isi are originea in america centrala si de nord.
da vezi ca biotop inseamna sa recreezi un colt de natura din zona geografica respectiva ,adica pe scurt plante specifice ,decor specific si parametrii ai apei specifici.
decizia iti apartine.
suces 
|
 |
|
|
|
sa stii ca neonul cu tetrazona nu se inpaca. daca vei urmarii mai atent acvariul tau vei observa ca neonul a fost atacat de tetrazona si pe urma de betta.
tetrazona au obiceiul de a pisca inotatoarele celorlalti conlocuitori.
i-ti sugerez o reorganizare a populatiei. incearca sa creezi un biotop specific unei zone geografice.( amazon sau sudul asiei).
cu privire la betta viviparu are dreptate.
deci in concluzie ia masuri
suces.
|
 |
|
|
|
eu am facut experimentul asta doar 8 zile, la intoarcere plantele erau aproape distruse am salvat cred 3 fire de anubias. restul compromise.
i-ti recomand sa faci un calcul sa vezi cat te costa plantele si cat timerul.
cred ca MAI IEFIN ESTE TIMERUL.
sau roag-o pe prietena te sa vina zilnic sau cel putin la doua zile sa aprinda si sa singa lunina. filtrarea obligatorie. ,si mancare sa o rogi sa dea mai putina sa nu ramai si fara pesti.
a sa nu uit iti urez un concediu placut.
|
 |
|
|
|
da ai dreptate cu cresterea in captivitate dar sa nu uitam ca traim in romania si chestia asta ne ocupa aproape tot timpu.asa ca asta este .
si din pacate rosioara este pe cale de disparitie iar rezervatia numai a rezervatie nu arata.
|
 |
|
|
as aduce o mica completare daca se poate.
sa stiti ca in judetul Bihor se afla rezervatia naturala " PARAUL PETA" in care gasim o specie endemica denumita popular rosioara lui Racovita ( scardinis erythrophtalmus racovitzai)
rosioara traieste la o temperatura de aprox. 31-32 grade celsius deci poate fi foarte usor crescuta in acvariu .
pentru a-i oferi cele mai bune conditii se poate recrea in acvariu biotopul specific Bailor 1 Mai care sa contina si nymphea lotus varietatea termalis (unica in europa) impreuna cu melcul melanopsis parreyssi (tot endemic).
eu personal am un prieten care are un asemenea acvariu si este destul de reusit(sau era nu stiu daca il mai are).
am uitat sa va spun specia de rosioara ,lotusul si melcul sunt protejate.

|
 |
|
|
iti recomand cu incredere arinul. il gasesti pe magina apei si nu numai. vezi sa nu fie putrezit si trebuie tinut in apa putin mai mult.(min. 2 luni)
la arin incarcarea cu tanin este mare .
principalul avantaj al arinului mai precis a radacinii de arin este ca nu putrezeste in apa. rezista si 100 ani(de la batrani verificate).

|
 |
|
|
le poti folosi linistit .rocile tale sunt sisturi din cate imi dau seama dupa descriere .da sa le speli bime inainte de folosire.

|
 |
|
|
|
daca latimea o faci de 45cm poti folosi lejer sticla de 8mm (tot cu intarituri)
|
 |
|
|
|
sunt un pic stanjenit si va spun si de ce.
aseara butonam si eu la topicul lui dalles si am vrut sa introduc si eu in partea de jos a post reply un link cu acvariile mele. am dat preview si imi apareau in post reply nicidecum ca un nou topic.
nu de alta dar nu merita sa fie postate la sectiunea acvarii de vis. consider ca sunt o persoana care isi cunoaste limitele(cel putin la aceste amenajari).
asa ca inca o data scuze.
|
 |
|
|
|
mersi
|
 |
|
|
|
pur si simplu superb.
daca nu este prea mare deranjul ne dai si noua muritorilor de rand ceva detali cum ar fi : volum acvariu, dimensiuni ,iluminare ,temperatura, fertilizare etc.
inca o data superb. :bravo2:
|
 |
|
|
|
nu te lua dupa americani ca nu are rost ei sunt genul de oameni care mananca la fast-fod o portie dubla de cartofi prajiti si pe urma cu siguranta vor comanda un diet-cola.
asta spune totul despre ei.
|
 |
|
|