[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Stai sa ne dezmeticim si dupa aceea poate comentam sau criticam!
Inainte sa schimbi bolul cu un acvariu, citeste aici :

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page

Daca ai nelamuriri sau intrebari, ne gasesti tot aici!
Gabi C wrote:
Pai sa arat poze fara colant ? Nu o sa arate foarte profi ....

Las' ca iti dam scutire!
dan.pavelescu wrote:Mein schwanz. Tot un fel de management

Google translate este foarte subtil. Zice ceve de "cocoselul meu" !!!
Cruzimea nu este o virtute, ea este o unealta!
Cum adica ... miine?

PS Ca sa nu mai vorbim de diferenta de fus orar ...
Salut!
Suna bine si arata bine. Sa vedem cum evolueaza dar ... are toate sansele sa fie ceva frumos. Felicitari pentru partea tehnica, ai inceput bine.
Foarte frumos, Adi! Vad ca scalarii sunt bine "dresati", stau in pluton la fircare poza. Sa-ti traiasca! Si a doua poza arata un detaliu frumos.
Salut!
Inainte sa posteze alti colegi, ma grabesc sa-ti spun ca pe acel bol scrie Auschwitz! Este un pestisor foarte rezistent de a supravietuit atit de mult. Ar trebui sa-l scoti de acolo si sa-i asiguri macar 40 de litri.
dan.pavelescu wrote:MSW

Pe toate le stii badie, ca un om mare!
Gabi C wrote:
Ar fi o treaba. Ati avea ceva de munca .
Cred ca primul pas ar fi ca " topic de facut posturi " sa aiba versiunea in limba germana .

O idee foarte buna. Chiar sunt curios cum se traduce in format abreviat in germana sintagma "PLM"?!
Am senzatia ca Gabi a pierdut contactul cu expresiile alea, in pur stil mioritic si care incep invariabil cu "Sa va ...."!
Bine ca nu ai postat azi, ca am ochii cam intredeschisi, da' miine sigur ii am cit cepele
Succes, Gabi! Deja, in cazul tau nu imi pun problema daca va fi ceva frumos ci cit de interesant. Asadar, am ochelarii pe nas! Cu remarca aia legata de o pauza nu ma simt foarte confortabil insa, daca este si cealalta varianta, poate iti vine gindu' bun!
Ioana07 wrote:Multumesc pentru raspunsuri! O sa tund acum ludwigia si o replantez frumos. Si ma interesez de neone si bomba co2

Cind tai planta, o tai sub un nivel de frunze, apoi rupi ultimile frunze si o infingi in substrat pina la nivelul urmatorului etaj de frunze.
Poate fi o carenta in microminerale (mangan) dar as crede ca mai curind sunt frunze batrine.
Oricum, sunt cam inalte si la partea de jos nu ajunge lumina cum trebuie. Eu le-as tunde si as replanta
partea de sus apoi, dupa ce isi dubleaza inaltimea le-as tunde din nou dar fara sa mai indepartez restul
plantei. In felul acesta se indeseste si ramine proaspata.

Cei mai buni mincatori de alge de acest fel ar fi Amano in combinatie su SAE sau CAE. Numai ca ultimii se fac cam
mari si la maturitate nu mai au treaba cu algele. Daca ai de unde, cumpara vreo 4-5 Amano. Si niste melci ar ajuta
pentru ca parca vad ca iti apare si GSA. Daca ai Physa in acvariu, lasa-i acolo sa-si faca treaba si ii raresti la schimburile
de apa daca se imnultesc prea mult.

PS Esti din Bucuresti, cu Amano e simplu, are Seba 10 bucati pe stoc.
1. Gaurile din frunzele de Ludwigia apar numai la frunzele de la baza plantei sau peste tot?
2. Aceea este o alga si apare mai ales din cauza lipsei CO2. Mincatorii de alge o rezolva dar ti-ar trebi un sistem CO2 ca lumea, nu chestia aia lichida.
Salut Cristi si La multi ani!

Partea cu sarea pot sa o inteleg pentru ca multi cred ca sarea e ca un fel de decontaminant. Pe viitor retine ca mai eficienta este apa oxigenata si, dupa caz, fierberea.
Si eu cred ca 10 neoni si 10 Ember Tetra, citiva melci mincatori de alge si vreo 5-6 Amano ar arata mai bine, insa aici e o chestiune de gust, asa ca nu discutam. Pentru
plante, substratul mi se pare prea grosier iar Manado sub el ... nu prea inteleg cum sau cit te ajuta. Cel mai potrivit era sa folosesti un substrat fertil peste care sa pui in
substrat de plantare cu o granulatie mai mica 2-3 mm sau sa folosesti un substrat universal, cu aceeasi granulatie. Sunt mai multe combinatii de la producatori seriosi
(Dennerle, Tropica, ADA,...) asa ca depinde de tine ce alegi insa orice combinatie va fi mai buna decit ce ai tu acum. Cit despre plante si decoruri, iarasi e o chestiune
de gust. Poti intra la sectiunea de jurnale la "Acvarii plantate" si sa cauti acolo ceva idei. Filtrul intern este mult prea mic, cred ca ar fi bine sa te gindesti rapid la o
solutie externa, cum bine a scris si paradoxx.
Gabi C wrote:De abia astept sa vad poze peste o luna doua .
La multi ani baieti !

Pentru ca "borcanul" este la birou si ajung mai rar pe acolo, am decis sa revin la ideea initiala : izolare cu folie,
aditie de CO2 si fara ventilatie. Sper sa nu am probleme cu mucegaiul. La multi ani!

image
Si ultimile poze pe anul acesta si cu formatul acesta. Urmeaza sa bag coasa in el, peste vreo 3-4 zile, cit mai sunt liber.

image

image image

image image

image image

image image

image image

image image

Multumesc tuturor celor care m-au ajutat, m-au incurajat, au criticat sau au apreciat acest proiect.
La Multi Ani!
La multi ani, Gabi! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si ... inspiratie pentru viitorul proiect, oricare ar fi el.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: