[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
La un simplu schimb de apa nu te astepta sa dispara nitritii. Ti-a explicat si Antecume, este un proces de durata, bacteriile se inmultesc lent, in functie de cit de bine
se fixeaza in mediile filtrante si astfel cit de bine pot degrada transforma substantele nocive, treptat. Consoleaza-te cu ideea ca urmatorul acvariu va fi "un masterpiece"!
Acest gind ar trebui sa te motiveze suficient
Am reusit sa tund partea din stinga. Dupa ce mi-au "chiuit" lombarii, am ramas fara apa de aspirat asa ca pentru copacei ramine pe saptamina viitoare. Iata citeva poze :

image

image image

image image

Am nevoie de un sfat legat de imaginea de mai jos. Moss-ul de pe casuta s-a dezvoltat mult peste asteptari (este Taxiphyllum Barbieri). Practic am "ras" partea din fata si
un strat superior dar ramine o patura foarte deasa. Am doua variante (in afara de ce puteti sa-mi sugerati) : fie risc si il injumatatesc pe orizontala fie il scot si il replantez.
Tunderea lui este foarte dificila din cauza a vreo 30-40 de puiuti de sakura (deja cred ca am retezat vreo doi si m-am umplut de draci). Orice idee sau sfat, foarte bine primit.

image

In fine, ma gindesc sa inlocuiesc moss-ul de pe coloane (Flame) cu Taxiphyllum. Nu ar fi o problema, am o rezerva generoasa de moss. Urmeaza tunderea copaceilor si a gazonului din
fata casutei si 1-2 saptamini de rabdare, ca sa vad unde il aduc.
Numara pina la cinci si respira adinc!

Impreuna cu Siporax-ul ti-au data un mic bidonas. Acolo sunt tot bacterii. Nu inteleg de ce ai luat alte bacterii. In fine, le poti dona.
Filter medium te ajuta la ciclare in masura mica, este un produs de limpezire a apei, de precipitare a particulelor fine si suspensiilor pe
care nu le retine filtrul. Poti sa-l folosesti o data pe saptamina. Ajuta si la mentinerea sanatatii animalutelor, daca e sa ne luam dupa
zicerea producatorului. Denitrol nu am folosit, poate te sfatuiesc alti colegi. Bafta si rabdare multa!
alex.ivan wrote:Nivelul de nitrati este 0 acum dar nitritii sunt intre 0.5 si 1!!

Schimb de apa si determina din nou NO2!
Arata foarte bine, Rodo! O nebunie de radacini. Ca si in cazul lui Gabi, eu l-as vedea plantat mai cu "mila",
atit cit sa puna in valoare partea de hard. Ar fi un acvariu de concurs. Succes!
Gabi C wrote:Oh Mann .... ma simt un pic aiurea . Multumesc frumos.

https://www.facebook.com/groups/OliverKnott/

Bai frate, asta e tare! Acuma l-am vazut si eu. Asta a fost cu viteza luminii, abia daca am apucat sa comentam cite ceva.
Felicitari! Si tu voiai sa iei o pauza ...
Multumesc frumos. Au fost citeva modificari fata de planul initial dar ... asta e, mai schimbam din mers.
Sunt multumit ca plantele sunt sanatoase, la fel pestisorii.
Eu as lasa libera acea zona. Am o prietena pictorita care mi-a explicat o data ca "golurile de culoare au o valoare estetica uneori mai mare decit culoarea sau forma care umple spatiul".
Am citat aproximativ. Un gol de plantare, luminos si bine definit, ar pune in valoare ceea ce este in jur. Poate, cel mult, un gazon care sa acopere substratul. Am urmarit cu atentie pozele
de pe topic-ul depre RAC 2017 si acolo am regasit in multe cazuri acest principiu. De ex. 1. Petruc Dan Iulian sau 6. Adrian Erimia, sectiunea 60-200 litri. Ca sa nu mai vorbim de Alexandru
Caileanu sau Alexandru Matei.
alex.ivan wrote:la cat timp ar trebui sa schimb materialul filtrant?

Materialul filtrant nu se schimba decit cind se macina si se dimuneaza cantitativ. Chiar si atunci, nu il inlocuiesti ci il primenesti.
In acel material se acumuleaza o colonie bacteriana care trebuie prezervata si intretinuta permanent. Periodic, materialul se spala
cu apa din acvariu, asta e altceva, in felul acesta intretii filtrarea si elimini posibilitatea colmatarii materialului filtrant.
Nici eu nu am primit Fissidens cind am comandat. Ce am, am dintr-o portie mica trimisa de BBogdan si pe care o cultiv ca pe saminta vietii.
La urmatoarea tundere (cam in 2-3 luni) poate gasim o solutie sa-ti trimit citeva portiuni si apoi ti-l inmultesti. Ar fi posibil?
Da, ar merge bine, ca sa folosesti cit mai bine putinul spatiu disponibil.
Am mai citit undeva si varianta de Siporax spart, maruntit. Insa eu nu am incercat asa ca nu pot spune nimic despre asta ca o solutie.
Frumos, are o diversitate interesanta. Felicitari pentru reset.
Nu te-ar tenta o "gasca" de Boraras? Oricum sunt compatibili cu tetra si se "itesc" frumos din vegetatie.
La asa scape, s-ar adapta perfect.
dan.pavelescu wrote:Sa fi fost al meu, as fi pus doar staurogyne repens, cat cuprinde, fara alte plante. Si fissidens moss pe craci, ici-colo.

+1 pentru Fissidens.
... mai cu seama pe zonele orizontale sau oblice ale radacinilor.
Poti folosi, in functie de spatiul disponibil : Matrix, Siporax, Mini Sipoarx, Eheim Pro ... Vezi ce gasesti si apoi vedem ce se potriveste.
Atunci inlocuieste toti buretii cu medii filtrante dar pastreaza portiuni de burete la intrarea apei in filtru, eventual inaintea pompei.
Cel mai bine ar fi sa iei un filtru extern si care sa fie echipat cu Matrix. Asta daca iti permite bugetul ...
Da pentru mediile filtrante si tot ce inseamna filtrare si asta urgent. Din calculele mele 30% din 70 de litri inseamna cca 20 de litri. Poti merge chiar cu 25 de litri la fiecare a doua zi.
In primul rind, cam multi bani cheltuiti inutil. De jumatate din toate alea nu prea ai nevoie. Iti ramine sa schimbi cam 30% din apa, la inceput cam la doua zile, apoi mai rar. Testeaza cit mai des NO2 si, daca depaseste 0,1, schimb de apa suplimentar. Nu ai nevoie de carbune activ, mai hun ar fi un mediu filtrant de tip Matrix, Siporax, ... Poti adauga si bacterii care sa sustins ciclarea. Cea mai mare problema este numarul de pesti care vor genera o mate incarcatura organica exact cind ai mai putina nevoie de ea. Hraneste pestii cu mare zgircenie, cel mult o data la doua zile. Succes!
Mai sunt din Iasi, da o cautare pe la jurnale sau la incepatori.
Cit despre experienta si inspiratie, ai sectiuni dedicate la "creme de la Creme" si la "Jurnale - Acvarii plantate" !
Ca va fi ceva ... o piesa de colectie, nu mai e nici un dubiu. Evident, suntem cu ochii pe el. Remarcabil mi se pare ca stilul si amprenta se consolideaza intr-un mod care va exclude,
pe viitor, orice "vacanta" acvaristica. In plus, pentru mine are o valoare deosebita: am gasit o sursa perfecta de inspiratie pentru reset-ul de la primavara

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: