[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
ideea de butelie am avansat-o cu gandul ca poate mai tarziu o sa vrea un plantat si nu va putea modifica standul. De aceea e bine sa ia in consideratie acum si aceasta posibilitate
si inca ceva legat de pestii la care te-ai gandit: celestial pearl danio (sau microrasbora galaxy) se gasesc mai greu pe piata au pretul intre 8-15lei si mananca puii de shrimpi( asta ca tot te gandesti sa ai si shrimpi in acvariu). Proportia de shrimpi fata de galaxy trebuie sa fie foarte mare ca sa se mai poata si inmulti
2 chestii de care trebuie sa tii cont la Juwel: nu lucreaza cu lemn( de fapt nu stiu eu personal nici o firma care sa lucreze cu lemn)-aici ma refer la capace desigur si 2: neoanele lor au o lungime tipica( specifica Juwel), adica va trebui sa cumperi neoane numai de la ei, care nu sunt ieftine deloc. Ca sa modifici capacul sa pui alte dimensiune de neoane e problema mare
daca o sa vrei sa cumperi butelie de 10l pentru co2, marea majoritate au 78 cm inaltime, deci nu vor intra in dulapul tau. Daca pastrezi inaltimea standului pe care-l faci ori vei cumpara butelie mai mica ori vei face o gaura in podeaua standului ca sa-ti intre butelia. Uite aici un stand cam ca al tau http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/21172/un-nou-setup-acvariu-350-litri/page/2/. Nu stiu cum se va comporta in timp dar deocamdata rezista bine
aici la Coltul incepatorului ai cateva articole pe care ar trebui sa le citesti inainte de a continua. Ce ar trebui sa faci? sa te duci inapoi la desteptul care te-a indoctrinat cu sfaturile lui si ti-a vandut toate cele, sa-i dai pestii inapoi( asta ca sa nu inceapa sa moara peste cateva zile) si sa-ti recuperezi banii pe ei. Pe urma sa te informezi exact ce inseamna ciclarea acvariului, ce si cati pesti ar trebui sa ai si toate celelalte. Deabia dupa aceea sa te apuci de acvaristica. Cu pestii mai ai o sansa: sa rogi un coleg de forum de pe langa tine sa-i gazduiasca 2-3 saptamani pana se cicleaza acvariul. In timpul asta trebuie sa te apuci de citit si pe urma te asteptam cu intrebari
testele date de furnizorul de apa sunt doar orientative. Paramatrii aceia "probabil" pleaca de la ei, dar nu uita ca datorita traseului pe care-l are apa, ea isi schimba parametrii pe drum
ia-o logic: acvariul tau are cam 60l, cu pietre capac si ce mai pui nu va depasi 100. Inchipue-ti un om normal de 100kg pus pe un scaun. Crezi ca are nevoie de cornier sau teava rectangulara?
si ca ca gasesti mai multe informatii la noi pe site acceseaza pagina de baza Boli/tratamente si scrie "finrot" la search si da-i cautare. Ar trebui sa-ti apara pagina asta: http://www.acvariu.ro/forum/jforum.page?module=search&action=search&search_forum=31&match_type=all&search_keywords=finrot
m-am uitat acum in topicurile mele si nu am deschis un topic cu asta. Probabil am mai discutat cu cineva care s-a confruntat cu aceasta problema acum ceva timp. Grisul nu e o problema grava, se rezolva cu putina rabdare. Vezi ca eritromicina de regula se elibereaza pe baza de reteta. Eu am povestit farmacistului la ce o folosesc si mi-a dat cateva pastile, suficiente pentru a-mi rezolva problema
nu mai tin minte daca am pus 1/2 sau o pastila la 25l. Eu iti sugerez sa pui 1/2 la 25l, sa maresti temperatura( eu am marit-o treptat cam in 2 zile) pana la 31 grade. Eritromicina nu am eliminat-o decat cu schimburile saptamanale de apa, nu am facut ceva special pentru asta. O sa incerc sa gasesc jurnalul unde am scris despre asta si iti trimit un link daca il gasesc
nu stiu care e efectul eritromicinei asupra crevetilor, dar ea nu decicleaza si nu afecteaza plantele. Eu am pus-o in acvariu si am eliminat-o schimband apa saptamanal. Nu am intervenit altfel asupra acvariului( decat cu cresterea temperaturii). De regula grisul apare la schimbari bruste de ph, etc
cateva poze la 40 de zile de la noul setup. Acum bazinul e dotat cu 4 neoane giesemann 2 aqua si 2 midday. Plantele incep usor sa sa se dezvolte. Buturugile incep sa capete forma copacilor scufundati
la Coralis in Buc cand au microrasbora, costa 8,5 bucata
mai e o solutie: daca ai pune PUTIN silicon in locul garniturii( dar subliniez: putin) cat sa ungi locasul, pune apoi garnitura si strange capacul. Lasa siliconul sa se usuce si apoi fa proba. In mod normal siliconul va etansa in locul in care e deformat capacul( eu presupun ca s-a deformat din cauza depozitarii)sau a stat langa o sursa de caldura sau chiar frig
eu stiu un lucru sigur: o dragoste adevarata nu moare niciodata. Chiar daca uneori suntem dezamagiti in ceea ce facem, cu timpul pasiunile cresc si descresc, dar nu mor niciodata. Sa stii ca si eu ca multi altii suntem alaturi de tine si poti sa ma crezi sau nu dar sufar si ma bucur alaturi de colegii nostrii de toate rezultatele lor. Asa ca nu fii trist si nu uita ca experienta si dragostea acvaristica nu ti le ia nimeni. Asa ca lasa in spate ceea ce ti s-a intamplat, iar acum este cazul sa te ridici sa sa mergi mai departe
Raz este cumintel la Acvarii plantate. A fost lansat acum o luna si patru zile. Nu am mai scris nimic in jurnalul lui pentruca nu s-a mai intamplat nimic spectaculos. Deabia cam de o saptamana au inceput sa ia amploare plantele. Pana atunci au suferit cu adaptarea la noile conditii. Dar acum e pe drumul cel bun
ca sa nu mai deschid alt topic pe acest subiect o sa va spun ce am facut eu pentru rezolvarea acestei probleme:

Subiect: capac cu 4 neoane, aprindere independenta 2x2

problema: la aprinderea a 2 neoane sonda functiona corect, iar cand aprindeam si celelalte 2 neoane sonda mea o lua razna instantaneu. Nu conta ordinea in care se aprindeau neoanele. M-am gandit la inceput ca vreunul din drosere influenteaza mai puternic decat celalalt si aici este cauza( am vazut mai tarziu ca aceasta parere este gresita). Ce este interesant e ca atunci cand tineam capacul ridicat si rabatat de perete chiar daca aprindeam toate neoanele, sonda functiona corect. M-am gandit pe urma ca probabil este un contact imperfect undeva si la lasarea capacului se intampla ce se intampla( nici aici nu am nimerit-o)

incercari nereusite de rezolvare( dar idei care ar putea sa mearga in unele situatii):

intoarcerea stecherului in priza, intoarcerea tuturor stecherelor care se alimentau din priza respectiva( nimic nu a mers)
schimbarea sondei ca zona( in prima faza ea avea firul pe langa celelalte fire care alimentau capacul). Am scos-o de acolo si am montat-o in zona din fata unde se inchidea capacul( nici asta nu a mers)
ecranarea firului sondei cu folie de aluminiu alimentar( folia de acoperit alimente, a nu se intelege din expresia de mai sus ca aluminiul se mai si mananca )

REZOLVARE: montarea unui fir de impamantare la reflectorul neoanelor( eu am reflector comun la cele 4 neoane). Asta a fost singura solutie care a mers, de aceea sfatul meu este in primul rand a se verifica legatura la pamant a droserelor( ceea ce la mine nu era cazul deoarece simtomul aparea doar la lasarea capacului( droserele nu isi schimbau pozitia), iar pasul urmator este a se lega la pamant reflectorul( daca este reflector comun) sau a fiecarui reflector in parte( daca neoanele au reflectoare individuale). Legarea la pamant se poate face legand la unul din suruburile de fixare ale reflectorului un fir care se leaga mai departe la legatura la pamant a intregii instalatii

sper ca aceste idei sa fie de folos cuiva

PS: as redenumi acest topic: Bruiare sau funtionare incorecta a sondei PH
ai rezolvat problema? daca nu, eu am avut o problema asemanatoare, pe care am rezolvat-o fixand mai bine neoanele in soclu. Am constatat ca neoanele ieseau din soclu ( capacul de indoia la ridicare) iar neoanele aveau contactul imperfect. Dupa asta am rigidizat soclurile si am rezolvat problema. Simtomul era acelasi: se stingeau dupa 2-3 secunde, de la aprindere
proiectul Renasterea se opreste aici. Deoarece o parte din flora si fauna Renasterii s-au mutat in proiectul Raz, acvariul Phoenix impreuna cu lampa aferenta au plecat catre Pitesti la @narcis impreuna cu urarile mele de bine si ape limpezi
eu am cumparat de la ei filtrul MC2 cu carbune activ tratat cu ioni de argint. Am prefiltrat filtrul cu un filtru clasic.Pot spune ca s-a schimbat apa la gust. Ramane sa fac teste de apa sa vad o diferenta intre apa potabila de pe teava normala si cea pe care o beau acum dupa noul filtru. Astazi am montat filtrul si am schimbat 100l apa din cei 300 din acvariu. Urmarea a fost ca plantele au inceput sa perleze nebuneste, lucru care nu mi s-a mai intamplat pana acum, chiar la schimbari mari de apa. Sa vedem cat tine perlarea plantelor acum

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: