[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Ca tot ai bugetul restrans, de pompa de aer nu ai nevoie daca echilibrezi pestii cu plantele. Acestea dau suficient oxigen ca sa nu fie nevoie de suplimentare artificiala.
De obicei unii apeleaza la melci asasini pentru a scapa de melcii prea multi din acvariu. Dar melcii se inmultesc excesiv atunci cand acvariul nu este tocmai curat si exista abuz de mancare. Deci la randul lor inmultirea excesiva ridica problema curatarii si intretinerii acvariului. Daca ai prea multi melci inseamna ca trebuie sa mai faci cate ceva in acvariu.
bafta in noua ta acvtivitate, si nu uita ca poate e bine sa mai intrebi colegii inainte de a achizitiona cate ceva
dupa cum arata poza, mai are pana naste. De regula nasterea se apropie cand pata devine maro inchis, si cateodata se vad chiar punctisoare albe de la ochii puilor. Daca ai multe plante in acvariu puii se salveaza printre ele
poti incerca solutia de la Dedeman( daca ai acest magazin acolo unde esti tu, ca nu stim locatia ta) in locurile unde nu intra lama, pentruca e lichida si teoretic patrunde peste tot. Ca sa nu risipesti solutia te sfatuiesc sa acoperi cu plastelina locurile pe unde ar curge dincolo de silicon. Baietii de la Dedeman imi recomandau calduros solutiea lor. Eu nu am incercat-o si pe mine personal nu m-a multumit deoarece acvariul meu neavand cornier nu puteam sa-l aplec pe vreo latura ca sa nu se desfaca sticla si sa cada sa se sparga. Am preferat solutia gel de la Pepica pentruca statea pe silicon si actiona si in profunzime. Siliconul era inmuiat 3-4mm, dar nu putea patrunde in profunzime ca solutia lichida. In orice caz iti trebuie multa rabdare daca vrei sa incerci asa ceva. Si ar trebui sa mai stii un lucru, la dimensiunile acvariului tau, sticla nu este asa de scumpa. Un acvariu sh de 100x40x40 te poate costa( si este gata lipit) 150-200 ron. Tu pe langa solutiie de inmuiat siliconul care vor costa 40-100ron, va trebui sa cumperi si silicon si apoi sa-l lipesti. Pune in balanta toate astea si alege varianta cea mai buna pentru tine
imi plac dar ma sacaie radacinile lor. Unele fac niste radacini atat de mari si puternice incat asfixiaza plantele din jurul lor. O sa mai pun plante, dar nu stiu inca de care
didiplis diandra sunt plantele din stanga. Din pacate la capitolul plante nu stau prea bine, dar am rabdare sa se inmulteasca ce am plantat
multumesc Narcis. Momentam am 2 filtre interne, pentruca am reusit sa stric robinetii de la eheimul extern: nu mi-am dat seama ca mi-a intrat o pietricica la ei( cand am curatat sertarele ), si am fortat inchiderea robinetilor. S-au rupt cativa dinti de cuplare si am comandat deja alt robinet. Asa ca pana imi vine robinetul voi folosi cele 2 filtre interne care le aveam in casa. Partea mai proasta e ca robinetul imi vine peste 2-3 saptamani(poate, nu se stie cand)
inceputul plantarii
chestia cu muscatul de la peste ti se trage
imi pare rau pentru deruta. Este doar un ceas de perete. Toate celelalte computere vor fi in masa acvariului
si o poza cu calitatea lipiturii facuta de mine
primele poze
A venit vremea unui nou acvariu. De ce topicul asta se va numi Raz? teoretic Raz a fost un tip dintr-un joc video care mi-a placut foarte mult si care mi-a inseninat o parte din viata, asa ca am hotarat ca acest proiect sa poarte numele lui. Deoarece acvaristica imi insenineaza viata si mi-o inspira, am hotarat ca proiectul se va numi Raz.

Sa incepem:

acvariu 300l 120x50x50, fund dublu, intarituri longitudinale, sticla de 10. De fapt este acvariul pe care l-am descris in topicul de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26342.page. Acum a venit vremea sa-l pun in functiune. La lipirea acvariului radu_dragan m-a ajutat foarte mult si il recomand cu incredere celor care nu se pot descurca singuri la lipirea unui acvariu. Deoarece cu o pereche de maini in plus se lucreaza mult mai usor, acvariul a iesit cu niste lipituri de invidiat.

capacul a fost facut de bucurgabos( caruia ii multumesc si pe aceasta cale) si este dotat cu 4 t5 de 54w, 4 coolere pentru racire si moonlight. Am comandat si leduri pentru iluminarea acvariului pentru atunci cand ridic capacul si vreau sa lucrez inauntrul lui. Am constatat ca, de cate ori vroiam sa lucrez in acvariu si ridicam lampa, numai vedeam nimic inauntru si pentru asta am hotarat sa lipesc niste benzi de leduri care sa imi lumineze acvariul cand am capacul ridicat. Cand o sa le montez voi face si pozele necesare.

Substratul va fi format din roca vulcanica neagra, granulatie 1-3mm.

Co2 complet: butelie, reductor, reactor, ph controler, sonda de sticla.

Filtrare externa eheim 2073 si interna eheim 2010

Incalzitor eheim de 150w( cel putin deocamdata)

Ca vietuitoare, la inceput voi avea melci pomacea, cory si ancistrusi, iar ca plante voi pune deocamdata ceva de crestere rapida ca sa-mi stabilizez acvariul, apoi mai vad eu ce pun. (pestii vor fi pusi in functie de ciclul azotului). Deocamdata toti pestii sunt in acvariul de 160l, iar apoi vor fi transferati.

Maine revin si cu poze, ca sa spunem lucrurilor pe nume.
multumesc Iulian, si eu aveam nevoie de ideea ta
ok. Lasa-mi un nr de tel in PM si te sun eu( probabil te sun maine seara sau luni)

multumesc
chiar nu stie nimeni sa sudeze pe aici?
o sa razi daca iti spun ca eu unul nu am gasit nici fisa la 881 la ei pe site. M-am sucit, m-am invartit, dar fisa nicaieri. Acum chiar nu ma mai intereseaza
cred ca la noi lipiturile sunt mai groase ca geamul e destul de scump, se cumpara la limita sigurantei si se prefera marirea sigurantei prin grosimea stratului de silicon. Daca sticla cumparata de noi ar fi mult mai groasa( si mai ieftina) atunci presiunea in geamuri este ( o mai mare parte bineinteles) preluata de grosimea geamului. Porcul a punctat foarte bine ca slefuirea muchiilor duce la prefectiunea lipirii si in consecinta rezistenta acvariului in timp
salut, am nevoie de cineva care sa-mi sudeze acasa o masa de acvariu. E facuta din cornier si prinsa cu suruburi de 6. Vreau sa-i maresc siguranta prin sudura. Cine vrea si poate sa ma ajute ma poate contacta aici sau pe PM.

Multumesc
dragos_georg wrote:Ma bucur in sfasit sa aflu, dupa ce am citit n jurnale in care toate acvariile erau lipite cu DowCorning881, inclusiv ale mele si cred ca si cel a lui Dragos, ca acest silicon nu este pentru acvarii.

parerea mea este ca nu conteaza daca siliconul are trecut in fisa ca este sau nu pentru acvarii atata timp cat el a trecut patina timpului. Daca era vorba de un silicon nou aparut pe piata noastra mi-as fi pus aceasta problema. Dar acum chiar ca e sau nu pentru acvarii e pentru mine o poveste uitata. Daca ma intreaba cineva ce silicon ii recomand, primul pe lista e dow corning, pe urma celelalte in functie de mana de lucru si rabdarea in asteptarea uscarii siliconului
daca ai avea si niste inregistrari video ar fi excelent. Chinezii cand merg peste granita filmeaza tot ce pot

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: