| Message |
|
|
|
nu e bine. Ea are nevoie de spatiu si 2 masculi langa ea. Citeste pe net despre conditiile de nastere ale lui danio zebra
|
 |
|
|
|
o noua modificare la capac. Si eu ca si multi altii( probabil) cand ridicam capacul sa mai lucram in acvariu suntem cam orbi privind acvariul de sus. Problema asta ma sacaia de mult asa ca m-am hotarat la lipesc o banda de leduri pe capac aceasta situandu-se intre capac si acvariu. Azi m-am apucat de lucru si ce a iesit se vede in imaginile de mai jos. Ultimele doua poze reprezinta( cea mai inchisa) cum se vede in acvariu doar cu banda de leduri, iar cealalta arata acvariul meu luminat de cele 4 neoane
|
 |
|
|
|
e greu de spus ce e la tine in acvariu acum pentruca e o combinatie intre vechi si nou. Ai luat bazinul de la cineva care a vrut sa scape de el si ti l-a dat tie. Spune-ne mai in amanunt ce ai facut ca sa te putem ajuta cu adevarat. Pietrisul l-ai splat sau nu, acvariul, filtrul? Testele 6 in 1 sunt mai bune decat nimic, nu sunt foarte exacte dar te poti orienta dupa ele. Daca valorile indicate de ele sunt bune nu esti departe de adevar. Daca ai venit cu filtrul ciclat si asta e bine, iar acum dupa o luna ar trebui sa mearga spre bine. Ar trebui spun, si nu spun ca este bine pentruca tu ai un dezechilibru in acvariu: pesti putin cam multi fata de capacitatea acvariului, plante prea putine fata de numarul de pesti, lumina prea mica pentru plante. Chiar daca la un moment dat valorile apei sunt bune, ele se pot deteriora rapid din cauza acestor dezechilibre. Eu unul nu am fost niciodata deacord cu eliminarea pestilor decat daca acestia sunt excesiv de multi ceea ce la tine eu nu consider ca este cazul. In schimb am incercat crearea unui mediu mult mai sanatos pentru ei prin echilibrarea celorlalte componente din acvariu. Ai pus Safestart, ne e rau dar asta nu a rezolvat ciclarea, a grabit-o doar. Intrebai de pesti ce sa elimini din ei: masculul xipho l-ai pus acolo singur? El ce o sa faca? Masculii sunt in general teritoriali si s-ar putea sa-i incinga pe masculii molly. In plus el va creste destul de mare si se va plimba ca un rechin pe acolo. Zebrele ca sa se simta bine ele fiind pesti de grup, trebuiesc crescute 6-8-10 minim impreuna si au nevoie de mult spatiu de miscare, ceea ce acvariul tau nu prea le ofera. La randul lor acestea cresc destul de mult si iarasi o sa fie bataie pe spatiu. In plus fiind pesti de mijloc in acvariu se vor intersecta cam cu tot ce misca pe acolo. Ca molly ei in genere se incruciseaza si s-au putea sa nu ai niste pui chiar draguti de la ei. In plus masculul xipho s-ar putea sa-si bage si el coada la procreere asa, din lipsa de activitate. Cory si ancistrusii te ajuta la partea de jos, asa ca acolo e ok. Iata cateva informatii care sa te mai lamureasca cu cate ceva. Despre fertilizantul pe care l-ai luat nu stiu ce sa iti zic, eu personal nu stiu nimic de la el, dar daca te apuci de fertilizare si nu respecti echilibrul si reteta de fertilizare in acvariu, e posibil sa te umplii de alge. Si cel mai bine inainte de a mai cumpara ceva mai intreaba pe forum chiar daca ies contradictii pe ici pe colo. Pana la urma din scantele in scanteie iese adevarul
|
 |
|
|
|
in concluzie hai sa-l ajutam cu niste sfaturi utile:
1) fa rost de plante mai multe si planteaza-le cat mai repede in acvariu
2) dupa plantare poti incepe cu o fertilizare usoara( aici trebuie neaparat sa citesti si sa vezi pe ce varianta ai vrea si poti merge) eu ii sugerez JBL Ferropol si JBL Ferropol 24, o linie usoara si ieftina, plus easy carbo
3) neaparat marita lumina altfel plantele or sa moara
4) pe masura ce pestii cresc mai dai din ei pentruca nu se potrivesc ca numar si ca specii( cu timpul o sa-ti dai mai bine seama ce pesti vrei in acvariu)
5) intre timp poate o sa te gandesti la o filtrare mai buna si un sistem de alimentare co2( bomba sau profi)
6) ultimul si poate cel mai important sfat: citeste cat poti de mult despre acvaristica si incepi cu sfaturile date catre incepatori: primul acvariu, etc
acestea sunt doar cateva din sfaturile mele ca sa incepi sa te bucuri de acvariul tau. Pe masura ce le urmezi in mod cert o sa mai primesti si alte sfaturi de la oricare din colegii nostri. Dar indiferent ce sfaturi primesti doar lectura si greselile personale te vor face sa inaintezi in aceasta minunata lume a acvaristicii. Bafta!
|
 |
|
|
teddy2k wrote:Bazinul este suprapopulat si nu este ciclat (20 pesti intr-un acvariu de 1luna ). Iar 1w/l nu este regula generala, pt ce are el acolo este enorm, plantele alea se vor dezintegra fara fertilizare.
nu vreau sa intri un polemici ca sunt satul de asta. Dar vreau sa iti spun ca si eu i-am spus mai sus "da, pune mai multe plante. Dar nu e suficient ca le pui, trebuie sa le si hranesti cu ceva asa ca iti trebuiesc fertilizanti." lucru peste care probabil ai sarit cand m-ai citat, iar lumina asa cum am spus "ca regula generala" este de 1w/l. Si iarasi i-am dat un sfat" Daca nu poti obtine atata, macar dubleaza cantitatea de lumina cu inca 1 neon. Dar e nevoie de modificare in capac pentru asta. Presupun ca folosesti neon t8." Pentru stiinta ta personala : lumina nu se imparte ca fertilizantii( daca pui mai multa iti arde plantele). Iar daca tie o.25w cat are el acum ti se pare "enorm" probabil trebuie sa redefinim in dex acest termen ca nu vorbim aceeasi limba. Despre pesti putem vorbi ca suprapopulare raportati la cantitatea de plante( deocamdata) nu la cantitatea de apa asa cum faci tu referire. Deocamdata pestii sunt inca mici dar curand vor creste si atunci este altceva. Si nu sunt 20 ci 18 si un pui care nici nu poate fi luat in considerare ca exista pe acolo. Vezi tu e usor sa rastalmacesti pe cineva, dar cel mai greu e sa citesti, sa te documentezi bine si apoi sa dai raspunsurile de care cineva are nevoie in acel moment. Nu lua raspunsul meu ca un atac la persoana dar inainte de a da sfaturi trebuie sa treaca peste tine putina practica
sorry de of topic @mariusdiaconu77
|
 |
|
|
|
urmareste forumul asta sau altele pentru plante. Cu 10-20lei iti umpli bazinul de plante si exact plantele de care ai nevoie. La inceput orice planta cu crestere rapida e buna. Ideea e sa fie cat mai multe. Ele asigura echilibrul in acvariu. Daca totul e ok in acvariu nu mai ai nevoie de oxigenare artificiala. Plantele vor da suficient oxigen. 15w inseamna f putin pentru un acvariu. Regula generala e 1w/l. Daca nu poti obtine atata, macar dubleaza cantitatea de lumina cu inca 1 neon. Dar e nevoie de modificare in capac pentru asta. Presupun ca folosesti neon t8.
|
 |
|
|
|
puii raman in maternitate. In mod normal maternitatea e impartita in doua pe orizontala. In partea de sus sta femela care fata iar puii pica printr-un grilaj in partea de jos, dar niciodata in acvariul mare. Dupa fatare se scoate femela si grilajul si raman puii pana se fac mai marisori. Daca citeai atent mai sus el a zis ca in maternitate are un pui
|
 |
|
|
|
da, pune mai multe plante. Dar nu e suficient ca le pui, trebuie sa le si hranesti cu ceva asa ca iti trebuiesc fertilizanti. Pietrisul nu imi dau seama bine dar cred ca e acceptabil. Nu ai nevoie de nisip sub el. In mod normal el trebuie sa aibe granulatia de 3-5mm. Din poza nu se vede daca folosesti sistemul de aerare de la filtru. Ar trebui sa il folosesti pana iti echilibrezi acvariul. Nu stiu ce lumina ai. Acvariile astea de regula nu vin cu lumina ok, sunt subdimensionate ca iluminare
|
 |
|
|
|
da, e o intrebare buna. Cred ca explicatia e ca nefiind o diferenta foarte mare ca pret, cine cumpara, prefera sa ia eheim chiar daca da ceva in plus. Pe de alta parte consumul este iarasi o problema de luat in calcul. Un sera consuma mult mai mult decat un eheim la aceeasi categorie, iar consumurile se aduna( neoane, filtre, etc). Dar ti-am zis asta e doar o parere personala
|
 |
|
|
|
in mod normal se schimba 30% din apa, saptamanal, cu apa tinuta la declorinat 24-48h. Faptul ca stau la suprafata e dovada clara ca apa nu este in regula
|
 |
|
|
|
din cate se vede nu pare a fi periculoasa. Din cate vad eu( e posibil sa gresesc) geamul lateral e lipit pe fund de sus in jos nu din lateral. Daca e asa nu cred ca e o problema. Insa in ceea ce priveste intariturile la un astfel de acvariu eu cred ca sunt absolut necesare, altfel geamurile stau in tensiune permanent si e posibil sa ai o surpriza. Dar sa mai asteptam si alte pareri
|
 |
|
|
|
parere personala( adunata din multa lecturare pe forumuri) : tetratec cedeaza cel mai repede dintre filtrele discutate, cristalul JBL are probleme cu demagnetizarea axului( problema pe care se pare ca nu au reusit sa o rezolve inca) si se colmateaza furtunele foarte repede asta ducand la curatarea lor deasa sau schimbare de la inceput a furtunelor. Raman in discutie eheimul si sera. Despre sera se spune ca este eheim la un pret accesibil noua. Iar de eheim nu am comentarii, dupa parerea mea sunt gama de varf si aici trebuie sa te opresti. Toate acestea sunt pareri personale si nu trebuiesc luate ca litera de lege
|
 |
|
|
|
referitor la pretul acvariului, doar sticla fara silicon si manopera de lipit la grosimea asta te costa undeva la 400ron. Deci la 150 ron lipit e chilipir, mai ales ca e nou( nu zgariat sau patat)
|
 |
|
|
|
de asta e nevoie de mai multe amanunte despre acvariu. Fundul dublu nu e asa simplu de pus si nu ti-l pune geamgiul. In situatia asta poate putin cam imposibil fara sa "desfaci" acvariul, ceea ce nu iti recomand. Intariturile sunt niste fasii de sticla care se pun la buza de sus a acvariului pentru a nu face burta
|
 |
|
|
|
si inca un sfat: citeste despre ciclarea acvariului si tot ce trebuie sa mai stie un incepator. Dar nu este suficient sa citesti, trebuie sa si aplici ce scrie acolo pentruca este experienta acumulata in timp
|
 |
|
|
|
of, of, greseala tipica a incepatorului. Daca la pregatirea unei prajituri se spune ca trebuie sa o tii in cuptor 1 ora pentru coacere si tu dupa un sfert de ora o scoti afara, ce crezi ca se intampla cu ea? "nu prea am avut rabdare sa il ciclez"...De ce crezi tu ca perioada de ciclare a acvariului este de 3 saptamani? pentruca in acvariu sunt degajate anumite substante in perioada ciclarii care omoara pestii. Dupa aceasta perioada poti incepe sa introduci pestii. Sanitarii o duc mai bine in aceasta perioada pentruca ei au un sistem de respiratie tip labirint, asta inseamna ca ei respira aer de la suprafata apei nu din ea. Asa se explica faptul ca ei"pareau ca o duc bine". Dar asta nu inseamna sa se simt nemaigogu. Ce trebuie sa faci acum e sa faci schimburi mici si dese de apa ca sa elimini din substantele nocive din apa si sa faci cat mai repede posibil de bacterii ( se gasesc la pet) care ajuta la ciclare. Numai ca astea le cumperi cand se deschid magazinele
|
 |
|
|
|
trebuiesc mai multe amanunte despre acvariu( cine l-a lipit, cu ce, cum sunt lipiturile) Ca pret e super ok. Dar ca idee pentru siguranta trebuie pus fund dublu, insa fundul dublu in situatia asta este o mare problema. Fara intarituri in partea de sus va face aproximativ 8-10 mm burta( cam 3-5 mm pe fiecare parte)
|
 |
|
|
pietrele nu ai de ce sa le fierbi sau sa le lasi in apa atata timp decat daca provin din cine stie ce mediu si ai nevoie de dezinfectarea lor. Eu unul apreciez intentia ta de a ajuta un coleg, dar transportul pietrelor este foarte scump si nu se merita. Pentru pietre colegul nostru se poate orienta in Bucuresti la firmele cu amenajari de gradini si va gasi ceea ce doreste si la un pret rezon( asta daca musai vrea sa cumpere). Daca nu se duce la plimbare pe langa Buc si cauta pietre.
Ceea ce vrei tu sa maschezi sa face cu plante, pietre, buturugi, depinde de imaginatia fiecaruia, important este sa mearga acvatiului bine. In ideea in care vrei sa participi la vreun concurs, toate aceste accesorii se scot din acvariu si apoi se face poza. Si apropo de amenajarea unui acvariu: nu uita de regula de aur a lui pe care o citesti aici: http://www.leonardosreef.com/2012/09/using-the-golden-ratio-in-aquarium-design/
|
 |
|
|
|
mucusul este normal la o radacina neuscata suficient(este de fapt seva care iese la suprafata). Cum apare asa dispare. Nu trebuie sa-ti faci probleme cu ea. Nu afecteaza acvariul si nici vietuitoarele din el. De regula melcii se hranesc cu ea
|
 |
|
|
|
citeste aici cateva pareri despre filtrele externe. Parerea mea: daca nu-ti permiti un eheim care sa faca fata acvariului tau i-ati un serafil cu uv( comandat pe ebay este mult mai ieftin, dar nu ai garantie)
|
 |
|
|