[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou inceput  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ROCrysty
Junior member
[Avatar]

IP:

cu cat citesc mai mult pe forum, cu tat realizez ca am facut o multime de greseli cu acvariu actual...

Acvariu care il am acum il voi tine pentru imperechere, carantina, acomodare sau alte interventii care au nevoie de temperatura si oxigenare si filtrare.

ROCrysty wrote:

Detalii acvariu:

Capacitate: 60L
Filtru: resun SP-900L
Incalzitor: resun RH-900
Pompa de aer: resun AC-9600
Poza cu toate aici

Plante: 2
Acorus Variegatus
Elodea

Populatie actuala: 2 x Caras auriu, 2x Molly black
Elemente de decor: Curtunu care face perdeaua de bule, 3 scoici naturale, pietris (nu stiu cum se cheama)
Capac: Da (improvizat)
Lumina: 14W (1x neon 14W)
Neon

Am pus ochii pe ceva mai mare. Mai mare inseamna mai multi bani.

Ma gandesc la un acvariu plantat, cu pompa de CO2, care sa gazduiasca cei 2 carasi aurii pe care i-am inghesuit in Acvariu actual

Din experienta voastra, credeti ca se merita acest acvariu?

Orice sfat este binevenit. Mie mi s-a parut un pret bun, avand in vedere ca pe unu de 60L am dat 100 lei.

Multumesc si La Multi Ani

This message was edited 1 time. Last update was at 01/01/2014 02:13:21

[Yahoo!]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Din cate stiu (nu am avut carasi) nu merge acvariu plantat si carasi.....ori una ori alta (fie vor papa plantele fie le vor smulge din substrat). DAR nu poti tine carasi in 60 litri!!!! Asta e volumul minim net pentru unul singur. Asadar....eu as adopta urmatoarea solutie : un acvariu mai mare pentru carasi si cel de 60 litri plantat. Si pentru inceput plante easy (microsorium pe pietre/lemn, valisneria in substrat pietris etc). Asa......iti testezi indemanarea si rabdarea si SUNT PLANTE MINUNATE

Non scholae, sed vitae discimus
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

inainte de a cumpara un alt acvariu sau vreo "pompa de CO2" te-as sfatui sa mai petreci ceva timp pe acest forum si sa citesti cat mai multe articole. mai ales daca vrei si plantat deja mai ai de invatat despre fertilizare , lumina, filtrare, substrat, incalzire si relatia dintre ele..
bafta multa si spor la citit
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

trebuiesc mai multe amanunte despre acvariu( cine l-a lipit, cu ce, cum sunt lipiturile) Ca pret e super ok. Dar ca idee pentru siguranta trebuie pus fund dublu, insa fundul dublu in situatia asta este o mare problema. Fara intarituri in partea de sus va face aproximativ 8-10 mm burta( cam 3-5 mm pe fiecare parte)

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
ROCrysty
Junior member
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:trebuiesc mai multe amanunte despre acvariu( cine l-a lipit, cu ce, cum sunt lipiturile) Ca pret e super ok. Dar ca idee pentru siguranta trebuie pus fund dublu, insa fundul dublu in situatia asta este o mare problema. Fara intarituri in partea de sus va face aproximativ 8-10 mm burta( cam 3-5 mm pe fiecare parte)

pai acvariu 150 lei + fundu pus la geamgerie inca 50 lei.
INu stiu ce sunt alea intarituri dar cred ca tot undeva la 50 lei mar ajunge. Deci un acvariu "chinuit" la 250 lei. Cred ca la 300 lei i-mi iau acelas volum fara sa fie lipit sau intarit.

Nu ma pricep la acvarii asa ca daca gresesc, corectati-ma va rog.

alyenn666, asta fac acuma. Citesc si ma docomentez. doar ca nu inteleg ce e ala substrat si din ce e facut. Bag mare cu cititu acuma. sunt sigur ca daca acord suficienta atentie o sa i-mi fie usor.
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

de asta e nevoie de mai multe amanunte despre acvariu. Fundul dublu nu e asa simplu de pus si nu ti-l pune geamgiul. In situatia asta poate putin cam imposibil fara sa "desfaci" acvariul, ceea ce nu iti recomand. Intariturile sunt niste fasii de sticla care se pun la buza de sus a acvariului pentru a nu face burta

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

referitor la pretul acvariului, doar sticla fara silicon si manopera de lipit la grosimea asta te costa undeva la 400ron. Deci la 150 ron lipit e chilipir, mai ales ca e nou( nu zgariat sau patat)

[Yahoo!]
ROCrysty
Junior member
[Avatar]

IP:

M-am uitat pe net la acvarii cu intarituri. Sunt cam inestetice, nu foarte practice, si ne-recomandate. Daca ar fi sa il iau si sa il las asa, cu ciobitura, este periculos?
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

din cate se vede nu pare a fi periculoasa. Din cate vad eu( e posibil sa gresesc) geamul lateral e lipit pe fund de sus in jos nu din lateral. Daca e asa nu cred ca e o problema. Insa in ceea ce priveste intariturile la un astfel de acvariu eu cred ca sunt absolut necesare, altfel geamurile stau in tensiune permanent si e posibil sa ai o surpriza. Dar sa mai asteptam si alte pareri

[Yahoo!]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

si eu cred ca poate fi lasat asa.. sau se mai poate rezolva prin lipirea unei fasii de sticla pe acea latura pe interior sau exterior. nu cred ca e nevoie de dublarea intregului fund.
ROCrysty
Junior member
[Avatar]

IP:

V-am urmat sfatul si l-am luat pana la urma. Am facut cateva poze mai clare.

Nu poate fi folosit asa decat pentru reptile, in nici-un caz nu poate fi umplut cu apa.

In situatia de fata am 2 variante:

1. Dau fundu jos si pun altu
2. Lipesc un geam in interior, astfel incat sa am fund dublu.

Ce i-mi recomandati?

http://imageshack.us/a/img819/5038/11nd.jpg
http://imageshack.us/a/img854/1892/iwss.jpg
http://imageshack.us/a/img27/3474/1nbp.jpg
http://imageshack.us/a/img35/6444/vtpv.jpg

Orice idee e bine venita. Multumesc.
[Yahoo!]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

da-l jos si pune altul

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2014 21:50:14

bettabetta
Junior member
[Avatar]

IP:

da fundul jos si pune altul.e cel mai bine,asa zic eu.hm...nu inteleg a doua variantaa,oricum sper ca team ajutat un picutel.

BeTtA bEtTa
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: