| Message |
|
|
Si dupa doua ore de lumina m-am pricopsit cu chestia asta care nu stiu ce e...
E grav tare ???
|
 |
|
|
|
Arat super bazinul, felicitari!
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Ale mele nu merg (balasturile de la lampa ATI, marca HEP). Am presupus ca toate sunt la fel 
Iti dai seama ca m-a mancat in fund si am vrut sa alimentez balastul cu 4,5V sa vad daca merge. L-am bagat in priza si l-am atins din greseala si a inceput sa palpaie. Cand am vazut am inceput sa misc firele si am ajuns la ala cu probleme...asa mi-am dat seama
|
 |
|
|
|
Poza
|
 |
|
|
|
Bineinteles ca nu am avut stare cu toate ca azi am zis ca nu fac nimic si...surprizaaaa: un fir nu facea contact in balast.
Involuntar am ajuns la concluzia ca balastul merge si nedimmat, probabil la 100%
Pozele sunt un pic departe de adevar pt ca sunt facute cu telefonul. In realitate culoarea nu e asa albastra. Acum merg un Blue Plus si un Aquablue Special. O sa le las 3 ore azi. Sper sa nu faca ravagii.
Cu ocazia asta am vazut si un pic de biofilm pe care va trebui sa il elimin...
|
 |
|
|
CatalinBarbu wrote:
dan.pavelescu wrote:Ai balast cu dimmare pe 1-10V? Nu o sa mearga fara.. trebuie sa ii dai tensiune pe cei 2 pini (dar nu face asta manual, fa rost de un controller)
Eu n-am gasit fir de 1mm, asa ca am folosit conductor electric de 1,5 si merge perfect.
Da asa am...am inteles ma gandeam ca ce stii ce am facut
Atunci astept controllerul
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Ai balast cu dimmare pe 1-10V? Nu o sa mearga fara.. trebuie sa ii dai tensiune pe cei 2 pini (dar nu face asta manual, fa rost de un controller)
Eu n-am gasit fir de 1mm, asa ca am folosit conductor electric de 1,5 si merge perfect.
Da asa am...am inteles ma gandeam ca ce stii ce am facut
Atunci astept contrllerul
|
 |
|
|
|
Are vreo importanta grosimea firului sau ceva de genul asta???? Am fir unifilar de 1,5...
|
 |
|
|
|
Am legat cele doua neoane, am bagat in priza si.....nimic.
E obligatoriu sa fac ceva si cu pinii 6, 7?
Adica nu merge daca nu e legat la controller?
|
 |
|
|
gmanea wrote:Da, nu este bine sa fie depasita, cat mai aproape cu atat mai bine(este tensiune inalta si frecventa mare, pot sa apara si interferente cu alte echipamente).
Bun...trebuie sa vad ce ghidusii fac ca sa pun cutia cu balasturi mai sus...
Mai pe seara sper sa revin cu poze cu cele doua neoane. Sper sa nu ma curentez sau sa ard ceva prin casa
|
 |
|
|
|
Vad ca scrie ceva de lungimea maxima a cablurilor 1,5m, respectiv 1m. Trebuiesc respectate obligatoriu?
Eu am vrut sa pun balasturile undeva in stand si distanta e mai mare. Sa stiu ca sa ma pot reorganiza...
|
 |
|
|
gmanea wrote:Neoanele se leaga astfel:
- alegi doua neoane(care vrei sa mearga impreuna).
- in parte stanga sa spunem, legi impreuna cate un pin de la fiecare din cele doua neoane alese mai sus, si le conectezi la pinul 21 de la balast(cel de sus).
- acum ai in stanga, la cele doua neoane, cate un pin liber; legi unul la 22, celalat la 23.
ai terminat cu partea stanga, adica cei 4 pini, acum trecem la dreapta.
- localizezi neonul care este legat la pinul 22; in partea dreapta legi cei doi pini ai neonului la balast, pe pozitia 24 si 25.
- celalat neon, pinii din dreapta se leaga la ce a ramas: 26 si 27.
- mai departe identic cu celelalte grupe de cate doua neoane.
Multa bafta!
Mersi frumos , asa o sa fac
|
 |
|
|
In a doua poza am inteles:
1 si 2 gaza si nulul de la priza. Impamantare nu am, deci am scapat de 4
Iar 6 si 7 probabil vin legate la controller pe care deocamdata nu il am.
Sa imi spuneti daca e bine pana aici.
In prima poza nu stiu cum vine legat nimic...
|
 |
|
|
|
Am pus mufele la doua neoame si vreau sa fac legaturile cu balastu, dar cum e mai greu cu electronica am nevoie de ajutor...
|
 |
|
|
|
Bun...
Oricum nu am ce face, merg inainte. Pompele nu fac stropi, de aia nu imi e frica.
Asta e...la fiecare schimb o sa curat(sterg) si neoanele.
|
 |
|
|
|
Si ar mai fii o chestie: neoanele o sa fie la o distanta de 5cm de luciul apei. O sa fie o problema?
|
 |
|
|
Reflectoarele sunt pe pozitii, urmeaza mataraia de cabluri pe care nu stiu cum o sa o maschez. O sa fie 12 fire intr-o parte si 12 in cealalta. Astea o sa iasa din capac prin spate si o sa coboare pana in sump unde va fii o cutie din lomatex pentru balasturi. Am zis ca nu le pun in capac ca sa nu il ingreunez.
Sa vedem ce o sa iasa
|
 |
|
|
|
Eu zic sa il lasi la uscat 3 saptamani sa fii sigur. Dupa cum se vede ai pus ceva silicon si la mijloc se usuca mai greu. Nu conteaza ca dupa proba o sa il lasi gol nu stiu cat timp. Cand bagi apa in el siliconul lucreaza...Ca sa fie treaba treaba eu pe al meu l-am lasat 4 saptamani. De curs sigur nu o sa curga.
|
 |
|
|
Mitzi wrote:polistiren extrudat de 2 cm sub acvariu si sump.
Vezi ca trebuie sa pui polistirenul si sub acvariu si sub sump inainte sa tai si sa masori tevaraia, sau daca nu sa ai grija si sa tii cont de asta la masuratori...
|
 |
|
|
Cine vorbea de miscat repede...  Ia uite ca intr-o saptamana totul a prins contur.
Arata bine ce sa mai...acum nu mai trebuie decat sa astepti sa se usuce siliconul, sa pui tevaraia si gata, la apa cu el
|
 |
|
|