[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CatalinBarbu
Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
koala wrote:As renunta la Convictu' ala (ai deja 2 tangi, frumosi)... si-as lua un Centropyge loricula.
Parerea mea!

Nu ii tarziu pt orice modificare dar parca intr-un post anterior mi-ai spus sa astept ceva timp pana sa il bag si ma gandeam ca are nevoie de un bazin mai matur sau ceva de genu...

Imi face cu ochiu' rosu/portocaliul ala...

Am dat comanda de pesti la cine altul decat la Peti

1 Zebrasoma Xanthurum
1 Zebrasoma Flavescens
1 Convict Tang
2 Nemateleotris Magnifica
2 Ocellaris Clownfish

darthradu wrote:Nu merg, la osram pe site sunt date tehnice si tuburi recomandate. Adica de mers or sa mearga insa nu-l aprinde la 24, il aprinde ori la 21 ori la 39 ...

http://www.osram.com/osram_com/products/electronics/electronic-control-gears-for-traditional-lighting/ecg-for-fluorescent-and-compact-fluorescent-lamps/ecg-for-fl-and-cfl%2c-dimmable-dali/quicktronic-intelligent-dali-dim-t5/index.jsp?productId=ZMP_56700

Sa luati in considerare si faptul ca dimarea se face per balast, adica daca ai un balast cu 2 neoane nu poti dima tuburile independent

exact ce banuiam...la ei pe site e trecut 21/39...
petre florentin wrote:pai nu merg astea de 21-39 la 24?

Ar trebui sa mearga nu? Eu le am la 39W

Din logica mea daca este "-" inseamna ca merg de la 21 pana la 39, daca era "/" mergeau la 21 sau la 39

Cred ca cel mai bine e dat un telefon si lamurit direct la ei. Sunt oameni de treaba. Cand am facut eu comanda pe site era trecut 171 ron/ buc. M-au sunat dupa doua zile si mi-au spus ca noul pret e 131 ron....
Din astea am si eu, 3 bucati. Inca nu am apucat sa le dimmez
koala wrote:PS: Sa nu ne-auda Dragos, da' sa stii ca eu n-am schimbat niciun litru de apa... de prin septembrie.

Arata bine aranjamentul Toata piatra e vie sau doar bucata mai inchisa la culoare?
Tinand cont ca am in bazin doar CUC-ul si dau de mancare un cub la doua zile, e nevoie sa fac schimburi de apa de 10% saptamanal?
Nu de alta dar de cand am facut cele doua schimburi succesive de cate 25% fiecare, nu am mai facut nimic...
Fain aranjamentu' dar parca pestanii iti iau ochii
Succes maxim! Asteptam poze chiar daca sunt in ceata, suntem curiosi cum arata rockscapeul...
Nu mai mut/modific pietrele alea nici picat cu ceara...ca sa citez un clasic

Cat despre lumina ca sa nu risc si sa ajung la una din variantele de sus, o sa las sa mearga doar 4 neoane cate 2 ore/ zi
Zsido wrote:Eu iti recomand sa dai drumul la lumina treptat ca foc nu va fi da vor fi alge
Arata foarte bine bazinul,dupa gustul meu poate as mai lucra un pic in partea stanga a pietrelor....

pai daca merg toate 6 doar 2 ore pe zi si pe urma treptat cresc cu cate o ora pe saptamana nu e ok? Adica si la 2 ore e problematic?
Am terminat insfarsit de asamblat/montat neoanele...nu ati vrea sa stiti cate cablaraie si mataraie am in spatele capacului, dar partea cea mai nasoala si incomoda este ca fiind cabluri groase de 1,5 si avand balasturile in afara capacului e ft greu de manevrat capacul datorita rigiditatii smocului de cabluri...plm

In alta ordine de idei 6x39w mi se par enormi, nu stiu daca o sa mearga la maxim....oricum acum 2 ore/zi no fii foc
CristiC wrote:Astropecten-ul poate l-ai bagat o idee cam prea devreme in bazin.
Nu stiu daca are destula sursa de hrana in momentul asta. Substratul inca e tanar, fara prea multa acumulare de hrana pentru ea. Sta mult la suprafata lui si pe geamuri?

Nu, de obicei sta toata ziua in nisip, o vad rar, de aia am fost asa excitat cand am surprins-o asa . Pe geam nu a stat niciodata pana acum. O data la doua zile arunc in bazin un cub de misys si opresc toate pompele pt 10 minute ca sa poata sa ajunga pe fundul bazinului...sper sa fie deajuns...
kirucd wrote:Chestia aia de care crezi ca e aiptasia nu este decat carcasa unui crevete care a naparlit

Ma gandeam eu ca nu are ce sa fie de la piatra uscata niste melci si trei creveti...

Iar pentru lampa ar fi bine sa faci un suport care sa iti permita sa instalezi un geam ultraclar de 3-4 mm in fata neoanelor.

Ma gandeam sa pun pur si simplu un geam de 4mm dintr-o parte in alta a bazinului, sa se sprijine pe marginile laterale ale bazinului. Ar trebui sa aiba dimensiunea de 100x40 atat cat ocupa si neoanele...alta varianta nu am. In felul asta raman aprox. 20 cm pe margini prin care sa respire si bazinul

Am regasit-o in acvariu...se vede in spate jos langa piatra.
Inca una cu steluta...
georgemonda wrote:aipstasia!!!!!!!extermino.
ozi buna.

Am aprins iarasi lumina si aiptasia aia a disparut cu desavarsire. Posibil sa se fii mutat sau a extermint-o peppermint shrimp-ul?
Si mai am o poza cu un individ

PS : Am stins lumina. A mers doua ore azi.

Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Go to: