| Message |
|
|
|
Cam in 3-4 zile li se termina proviziile. Poti incerca sa le dai cate putina mancare.
|
 |
|
|
|
Nu am citit tot articolul dar din cate stiu eu la sistemul ADA nu se pune cordon de silicon pe interior.
Eu am facut acum vreo doia ani si ceva un acvariu de 120 l ci nu am stiut ca trebuie si cordon de silicon, din greseala, si a tinut fix 6 luni dupa care s a dezlipit o fata de fund pe la mijloc si a curs in 5 minute toata apa pe parchet.
Asa ca ai grija cum il lipesti ca daca nu e facut bine se poate dezlipi si mai tarziu nu imediat ce pui apa.
Mai ales ca e un acvariu mare, nu vorbim de acvarii mici de 50-60 litri.
|
 |
|
|
Ma gandeam sa ma bag eu sa cresc cativa dar cand am vazut ca ajung la 40-50 cm m-am linistit. Mi-e deja mic acvariul dinainte sa il fac.
PS: Tu esti asta Dane?
|
 |
|
|
|
Merci Andrei, le am scris si eu si tot asa mi au dat si mie pretul. La Moldoglass e 18 euro/mp*4.4= 79.2 lei /mp si cantul e 2 euro/ml*4.4= 8.8 lei/ml.
Cine iti lipeste acvariul in Iasi? Ai gasit pe cineva?
PS: Ptr butelie urmareste vanzarile de pe forumuri, daca nu vrei noua.
|
 |
|
|
|
Uite ca am mai aflat ceva. Eu stiam ca cei din Podu de fier aduc diar de 8. Oricum transportul pana acasa nu ti l asigura nimeni.
La Moldoglass fie ca dai comanda la Bac?u sau la Iasi tot de la sediul din Iasi trebuie sa o ridici personal iar transportul de la Bac?u la sediul lor e gratuit.
Cand am fost anul trecu la Moldoglass in Iasi ei au zis ca aduc camioane întregi de sticla si nu se încurc? cu transportul si cu o vomanda asa de mica. Mi au dat de inteles ca indiferent daca fac si trei acvariu tot comanda mica se considera deci nici un dicount.
Cat este metrul p?trat de sticla de 10 in Podul de fier si cat este cantuitul, Andrei?
Multumesc.
|
 |
|
|
SI eu am hamster de doi ani si pisica. La inceput statea numai pe cusca lui, dar acum nu l mai baga in seama, si uneori cand il scot fetele si il uita prin casa nu i face nimic pisica.
Iar pisica sta pe afara si vaneaza si mananca soricei,vrabiute, soparle si cine stie ce mai prinde, dar de Coco (hamsterul) nu se atinge.
Deci se poate si cu pisica mai ales ca el sta in cusca in mare parte. 
|
 |
|
|
|
Cauta detritus worms, sa vezi daca sunt ca ai tai. Sunt inofensivi.
|
 |
|
|
|
Am spus intr un post mai sus ca nu vreau coast to coast ca se vede in fata.
Oricum multumita suportului "masiv" si a "multitudiinii de sfaturi" din partea "colegilor" am sa renunt la sump pentru moment, poate il voi face ulterior.
Multumesc totusi celor care au incercat sa ma ajute.
Am sa mi limitez postarile in acest topic.
Numai bine.
|
 |
|
|
bulan77 wrote: Vezi ca sunt firme care iti taie plexiu cum vrei tu, ii dai o schema
Pai cum vreau eu? Ca nu am nici o idee de cote.....
|
 |
|
|
|
Stiu jurnalul tau Jonny. ...uf acum am dat banii pe alt filtru extern, e cam dificil....
|
 |
|
|
|
Sebi, stiu topicul lui Koala aproape pe de rost si pe al lui Dragos, Adi radu, Elis, Mitica Limona....numai ca eu vreau sa fac cutie interna, si din toti doar Koala are.
Oricum el a avut o "armata" de prieteni care l-au ajutat, si cu masuratorile dar si cu constructia cutiei de plexiglas.
Dupa cum observi am pus deja cateva intrebari despre asta in postrea nr. 1 dar nu stie/baga nimeni.
De trei zile la birou asta fac: citesc despre bean animal si overflow box pe toate forumurile.
|
 |
|
|
|
Blue am renuntat de nevoie ptr ca nu ma descurc singura.
Sonic am lasat intaritoarea din spre mai scurta ca sa treaca tevile de la filtrele externe. Asa am avut si la celalat.
E suficient silicon de 1 mm?
Nu am comandat inca sticla deci se pot aduce modificari.
|
 |
|
|
|
Am facut o schita pentru comanda de sticla.
Ma poate ajuta cineva cu cateva corectii daca este nevoie? este in regula sa las 1,5 mm de fiecare latura pentru silicon, sau este prea mult?
Multumes
|
 |
|
|
Am citit topicul lui Blu, dar la bazinul mare nu are capac, insa am vazut cum l a montat la bazinul mic. Recunosc ca asa vroiam sa fac si eu la acvariul vechi dar nu aveam acasa in momentul ala circularul de mana sa decupez palul si am preferat sa scurtez bratul lor de prindere. Mai ales ca proiectoarele au si o "buza" care poate intra sub capac.
|
 |
|
|
Merci, ma uit sa vad.
Mai sunt si kit-urile astea
http://www.ebay.com/itm/5M-3528-5050-5630-SMD-300-LED-White-Waterproof-Flexible-Strip-Light-Adapter-DC-/391264667312?var=&hash=item5b193106b0
sunt si la noi mai scumpe, dar nu au acelasi efect vizual ca si proiectorele.
Mai caut, mai citesc, tre sa fie bine, credeam ca ma pot folosi de droserul meui de asta.
|
 |
|
|
|
Da Seby am T5.
La proiectoare te referi? Cum am avut ultima data la bazin?
Proiectoarele nu prea încap bine sub capac, asta e problema lor si din cate mi a spus si Ocean dar si din alte jurnale ale colegilor am vazut ca lumineaza mai frumos daca sunt ridicate mai sus. Asta ar însemna sa renunt la capac ceea ce nu prea ma incanta dpdv vizual.
La proiectoarele pe care le am avut a trebuit sa le tai si sa scurtez suportul de prindere si sa las nivelul apei cu 1 cm mai jos ca sa obtin vreo 3 cm intre ele si apa, si erau si model slim.
Dupa ce s au ars amandoua in doua saptamani sincer nu as mai lua slim, iar modelul clasic ajunge in apa daca îl montez sub capac. Mai fac câteva calcule si vad ce si cum, ma gândeam ca as putea folosi neoane led dar am priceput acum.
|
 |
|
|
|
Stie cineva daca droserul pe care îl am deja Osram 2x54w poate aprinde si neoane cu led?
A încercat cineva neoanele cu led?
In bazin pun ciclide americane cu câteva plante specifice.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Cryptocoryne nu e din America.
Vezi ca magazinul Acvmax este inchis, proprietarul e plecat definitiv din tara, sau ptr o perioada indelungata.
|
 |
|
|
Shubi wrote:Tare si solid stand, poate prea  .
Daca ulterior vrei sa mai schimbi (totusi) inca o data bazinul, din standul asta poti sa faci capra pentru sustunerea motoarelor de avion
La standul vechi am gresit si l am facut prea firav si am stat cu emotii, am scos apa din acvariu si am sudat din nou standul. Acum suflu si in iaurt.
Vreau sa cred ca acvariul acesta il voi pastra si ce asta il fac cat de safe se poate.
Dar ...nu se stie...daca am sa am vreodata un motor de avion si nu o sa am pe ce sa-l pun ....
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|