Salut @all,
Am inceput un nou proiect de acvriu si sper ca ma voi opri la acesta, daca va iesi asa cum imi doresc si de aceea apelez la ajutorul vostru.
In lucru este standul din teava 40*30*2 mm, cu dimensiuni finale de 130*60*70 cm.
Acvariul va fi de 130*60*50 din sticla de 10 mm, cu fund dublu de 10+10 mm, cu intaritoare pe toate laturile de sus, vreau sa cantuiesc toate laturile.
Vreau sa trec si eu la filtrarea cu sump, si dupa trei zile de citit pe net, cred ca cea mai sigura metoda pentru a evita scurgerile si inundatia este cu overflow box intern. Riscurile sa curga apa sunt doar pe la tank connectori, la cutia externa mai exista si un risc sa curga pe la lipirea cu siliconul. Eu sunt patita cu doua acvarii care au curs, unul cu inundatie si unul cu multa bataie de cap.
Cutia de overflow as vrea sa fie din acryl cu pietene, fixata pe o laterala scurta, dar sa nu fie lipita coast to coast, sa nu se vada pe sticla din fata. Am sa atasez cateva poze de pe net pentru a va face o idee de cum vreau sa arate interior si exterior.
Ma gandesc sa folosesc teava de 25 mm pentru tur si 20 pentru retur si pompa de 3000 l/h. Acvariul va avea unde la 390 litri brut si cred eu 300 l net.
Sumpul il fac de 80*40*40 din sticla de 8mm, cu 4 compartimente ca si cel al userilor Elis, Mitica Limona etc.
Ma apuc sa desenez cotele pentru sticla, dar nu sunt lamurita cu gaurile:
1. trebuie sa fie la aceeasi distanta fata de marginea de sus? De ce intreb - am vazut ca teava de Full sifon trebuie sa fie toata sub apa, ar trebui sa dau o gaura mai jos? Sau mai prelungesc cotul care intra in apa cu un capat mic de teava? ca in poza.
2. La ce distanta sa dau gaurile fata de marginea de sus, daca vreau sa am apa in display cu 2-3 cm mai jos de limita sticlei? Este in regula 6 cm pana unde incepe gaura, adica 7.75 cm pana in centrul ei?
3. Pentru tank connector de 25 mm, diametrul gaurii se da de 35 mmm?
Multumesc.