[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andpop
Forum Index » Profile for Andpop » Messages posted by Andpop
De cand am pus ultimul film, lucrurile s-au mai schimbat si, din pacate, nu chiar bine pentru acel val de pui. Dupa o saptamana, au inceput sa dispara. Acum nu mai am atat d multi. De atunci nu au mai depus, deci nu pot da vina pe parinti ca si-au pierdut interesul pentru ei. Si.. am observat asta si in trecut... Cu cealalta generati am un oarecare succes. Au mai crescut un pic. De ceva timp caut hrana vie dar nu gasesc nicaieri (imi amintesc de tubifexul din Obor ). Niste proteine i-ar ajuta mai bine decat simpla mancare uscata, oricat de geniala e ea pe hartie.
Da, am ajuns la concluzia ca daca ii vreau in viata pe long term, trebuie sa ii despart de parinti.

Am vazut ca esti in cautare de bimaculatus. Aceia ai tai nu erau lifalili?
Era partial sigur
Salut si bine ai venit!

Cum ti-au zis cei de mai sus, sunt Trichogaster trichopterus (pe scurt, gurami/gourami).
Pestii pot fi tinuti cu alte specimene, pestii astia nu au sunt agresivi sau teritoriali. Am crescut si eu gurami si pot spune ca sunt ok, dar de departe va fi mai interesant cu niste ciclide inotand in locul guramilor (e doar o parere).

Am zis ca ii poti tine cu alti pesti. Ma intai insa, daca vrei sa ramai cu aceasta specie, sugerez sa scapi de cativa. Poti pastra o pereche (doar alege un mascul si o femela: masculul are coada dorsala -cea de pe spate- mai ascutita, in timp ce femela o are mai rotunjita). Asa, ramai cu 2 pesti mari, care iti pot face si pui.

In rest, poti lua alti pesti, recomandarile mele (am tinut cont de locul de provenienta al pestilor, pentru a pastra un anumit specific - guramii sunt originari din sud-estul Asiei) fiind rasbora (Trigonostigma heteromorpha) sau zebra danio (Danio rerio). Una dintre astea 2 specii e de ajuns. Sunt pesti de card si poti lua 6-8.
Pentru a avea si o specie care sa ocupe partea inferioara a acvariului, ai Sewellia lineolata. Am ales asta pentru ca e tot din S-E Asiei. E mai usor sa iei cu mic card de corydorasi sau niste ancistrusi.

Sper ca a ajutat cu ceva, noroc!
Userul cu 2 scalari si un caras s-a intors si are mai nou si 2 zebre si un sanitar
Intrebarea mea este urmatoarea: astia pica in acelasi acvariu de 15l, in unul mai mare sau in altul de 15l?
Mi s-a parut amuzant si acest topic deschis de tine, nu in ceea ce priveste cunostintele - fiecare a fost incepator si acumularea de experienta vine odata cu timpul si exercitiul - , dar felul in care abordezi problema te asigur ca ii amuza si pe altii.
Rolul postarii mele nu este sa rad de tine sau sa te descurajez (daca asta se intelege, scriu degeaba acum...), ci de a te incuraja "sa iti faci temele" inainte de a posta ceva.

Ca sa raspund, in sfarsit, la intrebarea ta, zebrele nu au perechi. Ei sunt pesti de card si se inmultesc in card sau cel putin..nu doar in 2 exemplare. Fiind pesti de card, ei trebuie sa stea, intr-un card de minim 5-6 exemplare. Acela este si motivul pentru care cei 2 inoata impreuna. Acestea sunt lucruri pe care le puteai afla citind un simplu site. Data viitoare, poti veni cu lucruri invatate pentru ca apoi sa fie abordate probleme care chiar necesita o interventie din partea cuiva mai experimentat in domeniu.

Sunt maturi amandoi. Ziceai ca femela e mai mica, nu e cu mult.
Nu voi baga mana in foc , dar cam asta e comportamentul pe care il adopta perechea cand...devine pereche In mod normal, ei s-ar fugari intre ei, dar cand sunt pereche, fac echipa si fugaresc impreuna fugaresc ceilalti pesti.
Culoarea lor variaza, dupa cum ai vazut. Cand sunt speriati sau cand li se umbla in acvariu, sunt mai palizi. La depunere sau bataie sunt foarte rosii.
La situatia pe care ai descris-o, pare ca ai pereche, dar inca nu e cert. Urmatoarele semnale din partea lor ar fi:
- alegerea unui loc/zone din acvariu in care stau numai ei, unde ceilalti daca vin sunt imediat goniti;
- curatarea unei pietre/ bucati de lemn (ce ai tu pe acolo) pentru depunerea ulterioara (de aici vei avea certitudinea ca ai pereche). Depunerea are loc cateva ore dupa ce curata zona de depunere. De atunci incepe spectacolul

Pentru ceilalti pesti acum.. Hemichromisii se vor da la ei pe toata durata ingrijirii icrelor is ulterior a puilor. Cealalta ciclida ar trebui scoasa, doar daca nu ai un acvariu foarte mare unde poate sa stea linistitata si nebatuta. Cei 2 hoplo sunt pesti rezistenti si pasnici, nu vor avea mult de suferit daca raman in acvariu. Totusi, desi pasnici, pot manca icrele daca dau peste ele. Momentan zic sa ii pastrezi pe toti asa cum sunt, inca nu stii sigur ca ai pereche.
@ Severus:
Ciudat E interesant, dar ciudat... al meu a avut de la bun inceput grija de icre inca de la prima depunere. Se pare ca fiecare peste are caracterul (sau apetitul sau ) Oricum, e ceva spectaculos la pestii astia

@Catalin:
Poate ar mai ajuta o poza mai clara sau un film. pentru a fi sigur ca ai o pereche, mai poti lua 2-3 (ideal e sa cresti mai multi de mici pentru a ramane cu perechea la final). Chestia e ca, intr-un final, daca ai pereche, aceia vor cam deveni stapani in acvariu, iar ceilalti vor avea de suferit.
Perechea tinde sa fie mai rosie colorata. Intre 2 masculi, stii ca cel dominant e cel mai rosu. Intr-un grup de 5 hemichromisi, sa zicem, cei 2 care alcatuiesc perechea vor fi mai rosii decat ceilalti 3, care vor fi pusi la respect.
Daca ii dai des de mancare, ancistrusul tau se va obisnui cu acel regim si va "trage" mai putin la alge. Nu e nimic anormal aici
Eu la mine nu am vazut asa ceva, la nici una dintre perechi. La mine au depus si au stat amandoi unul langa celalat, fara sa fie probleme.
Ei au asa, un fel de a-si imparti obligatiile, in sensul ca unul vegheaza icrele si altul perimetrul. Acest rol si-l schimba periodic intre ei. Dar sa apere icrele unul de celalalt nu am vazut..
Intreb si eu..ca medicul Il da la o parte de fiecare data cand vine? Il bate?

Uau! Felicitari
In 2 zile vor iesi In momentul in care vor dea sa iasa ii vor muta parintii!
Succes!
Aproximativ, cat de mare este fiecare?
Spui ca umbla impreuna. Se accepta reciproc, sa inteleg? De obicei cand se intampla asta, e semn bun. Ei sunt destul de agresivi intre ei si se mai bat, mai putin in cazul formarii unei perechi.
Au amandoi culoarea rosu puternic?

Salut! Imi pare bine ca am ocazia sa mai sterg de praf topicul asta si sa-l mai actualizez

Ca sa raspund la intrebari:

1. Din cate stiu eu, nu exista asemenea perioade, cel putin nu in captivitate. De cand am formate perechile, ele continua sa imi depuna icre.
2. In carti sau pe net scrie ca depun o data la 3-4 saptamani. La ai mei am vazut ca pot depune iar si dupa 2 saptamani. Oricum, asta e mai putin important. Cel mai interesant e sa vezi tot procesul de la A la Z: de la depunere la ingrijirea lor, de la eclozarea icrelor la mutarea puilor dintr-un colt in altul al acvariului, iar intr-un final, sa ii vezi cum inoata pe langa parinti.
3. Clar, nu vei avea atatia pui peste doua saptamani cat aveai la inceput. Din cate am observat, puii o vor duce mai bine la inceput cu parintii langa ei. Intr-un final, va trebui sa ii muti pentru ca parintii vor depune din nou.

Iti las aici un film cu ultima generatie de pui. Cateodata ii vezi iesind asa la vedere. In acest moment stau ascunsi intr-o pestera..cred

Te intreb: cati hemichromisi ai in acvariu?
O zi buna!
Felicitari! Intr-adevar, acelea sunt semne ca ai pereche, chiar una care se pregateste sa depuna
Cam asa a fost si la hemichromisii mei Pentru mine s-a rezumat la urmatorul aspect: cei doi fac echipa ca sa ii "vaneze" pe ceilalti. Ceilalti vor sta mai mult ascunsi, in timp ce perechea va "cuceri" o mare parte a acvariului pentru ei. Pare a fi un semn bun
Daca pestii sunt maturi (banuiesc ca sunt), te poti uita dupa semne ca vor sa depuna, precum curatatul unei piatre/ plante/ bucati de lemn. Un alt semn e ca stau mai mult intr-o anumita zona a acvariului (zona in care nu ii lasa pe ceilalti sa vina).

Asteptam noutati!
Este foarte posibil In orice ce caz, se poate observa imediat o schimbare de comportament in ceea ce priveste felul in care se comporta unul cu celalalt si felul in care se comporta cu ceilalti pesti din acvariu.
Mult succes, odata ce exista certitudinea ca e pereche, se va lasa cu pui
Salut, Catalin!
Cei din prima poza sunt din specia Hemichromis, aici probabil ai un Hemichromis lifalili (originar din Africa).
Al doilea, sper sa ma corecteze cineva daca gresesc, este Cichlasoma nigrofasciatum (originar din America Centrala).

Parerea mea e ca ar trebui sa ii desparti, avand in vedere originile lor. Succes!
Salut!
Cum spune si colegul de mai sus, poza este neclara. Este de preferat sa faci poze noaptea, iar daca vrei sa faci ziua, elimina orice sursa de lumina externa (tragi jaluzelele, inchizi sursele de lumina, mai putin cea de la acvariu). Asa, nu mai ai reflectiile pe care le vezi in poza pe care ai pus-o.
Bun, asta pentru facut poze.
Acum, din ce vad in poza, nu se vede ca ai avea filtru. Am vazut ca nu ti-ai descris acvariul in postul de introducere (cat de mare e, cu ce e dotat, etc.)
Odata cunoscute aceste detalii, ar fi mai usor sa primesti un raspuns favorabil

Pentru melci, iti pot sugera 1-2, maxim 3 exemplare.
Succes!
Bine ai venit!
Asa cum apare in titlu, cumpar o pereche de scalar, cu rugamintea sa mi se specifice ce varietate este (wild/koi/marmorat/ negru, etc)
Chiar ca frumosi Mult noroc, Severus si sa ai multi pui
Schimb 2 ancitrusi:

- 1 ancistrus mascul (11cm)
- 1 ancistrus (presupun ca este femela - are niste mustati discrete, dar nu sunt ramificate ca la masculi - aprox 8 cm)
Mentionez ca nu mi-au depus icre impreuna.

Ii schimb cu scalari (nu prea conteaza varietatea), doar sa fie adulti.
Detalii pe PM.

Forum Index » Profile for Andpop » Messages posted by Andpop
Go to: