Poate ca daca ar avea pesti mai mici i-ar fugari (au facut ai mei asa pentru un timp), dar mai am o teorie (acum, poate e gresita). Daca Grasu', alaturi de ceilalti frati ai sai, au crescut de mici printre creveti, fara sa ii atace, poate nu simt nevoia sa atace ce e mic si viu prin acvariu. E pacat ca au fost dati, erau frumosi si au un caracter aparte. Succes cu noua generatie
NOI - in cutie:
- 1x Rena Call 100W - 50 RON
- 2x Heto 50W - 35 RON/buc
- 1x Visitermo 50W - 35 RON
UTILIZATE:
- 1x Rena Call 300W - 40 RON
- 1x Heto 50W - 25 RON
- 1x Akoa Stabil 100W - 45 RON
- 1x Visitermo 25W - 30 RON
- 1x Juwel 200W - 55 RON
Toate acestea sunt in stare functionala.
Eventual, schimb si cu plante de tip anubias.
E o placere sa-i vezi pe parinti facandu*si treaba. Au mutat nisipul, au scos anubiasul din nisip de tot si desi sunt singuri, inca muta puii "ca sa ii fereasca de pericol". Inca nu au inceput sa inoate, altfel. Presupun ca in curand ar trebui "sa-si ia zborul in apa". Atunci va deveni interesant
Acum ma intreb ce sa fac cu ceilalti 3. Pana acum nu s-a interesat nimeni de ei la modul serios.
sinkoraul wrote:Bun multumesc! Acum as vrea sa cumpar si o femela sa innmultesc doar ca problema e ca cel de la petshop nu stie nici el care e femela si care nu si incerc sa imi pot da eu seama si sa invat dupa ce sa ma uit.
Salut! Cum a zis si Koala, trebuie sa te informezi un pic inainte de a lua un peste. Pentru o mica prezentare, la guppy e foarte simplu. Masculul e mai slabut si mai frumos colorat in timp ce femela e mai grasa (are o burta "vizivila" spre deosebire de mascul) si e mai putin colorata. Exemplu:
Poza mascul:
Poza femela:
Te sfatuiesc in caz ca vrei sa ii inmultesti sa ii iei 2-3 femele, nu doar una. Cu una, o va fugari pana oboseste de tot. Grija, odata ce se inmultesc nu prea se mai opresc Ca mica nota, nu stiu daca din poza reiese ca peste e tinut in borcan sau in acvariu. Sper ca e acvariu
Da, e ceva Vad ca inca ii muta de colo colo. E in instinctul lor, presupun, sa faca asa. Altfel, numai ei sunt in acvariu, n-au de cine sa ii fereasca. Intr-o zi/ doua o sa inceapa sa inoate liber, atunci astept sa-i vad. Momentan sunt greu de surprins ca se cam pierd in nisipul de aceeasi culoare. Mersi pentru suport, borsec, daca vor fi nelamuriri pe parcurs voi apela la tine Voi mai pune filme pe parcurs.
Am lasat chestiile importante precum cafeaua sa mai astepte Am vazut acum ca au iesit puii (ca o icra mica ce inoata haotic la 1 mm de sol ). Confirm acum ce spuneai, borsec, au luat icrele de pe buturuga si le-au depus intr-un sant, langa radacinile unui anubias. Inca le transporta, nu au terminat si am avut noroc sa surprind momentul. Poze si filme dupa cafea!
Sunt nevoit a renunta la cativa dintre hemichromisii mei. Sunt 3 exemplare si au cam 4-5cm lungime. Sunt interesanti dar si destul de agresivi. Ca sa ma asigur ca pestii ajung "intr-o casa buna", as vrea sa stiu detalii despre acvariul in care vor sta. Nu sugerez sa fie tinuti intr-un acvariu comunitar, poate doar in unul mai mare cu alte ciclide africane.
Predarea se va face in zona piata muncii (pe la metrou). Detalii pe PM.
Va las aici o poza sa va faceti o idee (asta e perechea):
Nu a trecut a o zi de cand am lasat perechea singura in acvariu, ca are loc a 2-a depunere. Incepe partea a2-a asadar, unde sper sa am mai mult sucees, macar sa nu-mi mai dispara icrele din senin. Poze cu evenimentul in cateva minute
Asta nu stiam, e foarte interesant ca idee.
Din pacate cred ca nu este asa, perechea acum bucurandu-se doar de mancat si de fugarit ceilalti 3 hemichromisi.
In cazul de care vorbesti, ar fi iesit pana acum puii, iar parintii sunt usor detasati, in sensul ca nu se mai stau doar in partea in care au depus. Doar se plimba prin acvariu. Cum am zis, in cateva saptamani va fi reluata "actiunea". Dar iti multumesc pentru acel detaliu, de care chiar nu stiam
Din pacate icrele au disparut in a 2-a zi. Pastrasem o lumina aprinsa, dar cu toate acestea au disparut. Poate ceilalti 3, poate cei puiuti de ancistrusi pe acre ii mai am acolo...poate chiar perechea i-a mancat ca, pana la urma e prima depunere.
Odata ce-mi termin lucrarea de licenta (sper ca maine..) asa zis-ul acvariu comunitar va deveni unul dedicat perechii.
Prima depunere a fost supriza. Partea buna e ca am o pereche! Detalli peste cateva saptami, cand ma astept la o noua incercare din partea lor
Chiar este. M-am "fatait" toata dimineata filmandu-i, punandu-mi intrebari si uitandu-ma la ei... dar nu ma asteptam sa am parte de supriza asta acum.
In acest moment, au depus toate icrele, masculul le fecundeaza (si tine totul la distanta), femela a fost identificata si usor usor, sper sa fie bine. Daca e cazul, ma voi apuca de un jurnal pentru acesti pesti. Daca tot imi bat capul in conditii de incertitudine, nu vad de ce nu mi l-as bate acum ca stiu ca e ceva sigur "Sa facem ceva destept".
Voi pune cat de curand poze si/sau filme cu "actiune", pentru cine e curios.
O zi buna!
EDIT: sa las lumina aprinsa pana cand eclozeaza icrele?