[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: goldman
Forum Index » Profile for goldman » Messages posted by goldman
soldateii: http://img22.imageshack.us/i/201103169461.jpg/
http://img534.imageshack.us/i/201103169580.jpg/
http://img153.imageshack.us/i/201103169581.jpg/
http://img101.imageshack.us/i/201103169523.jpg/
Salut,atat "incape"
Restul pozelor maine,mai tre' sa aflu cum se pun poze muuuulte
Va salut,de foarte mult timp sunt pe forum,abia nu de mult m-am inregistrat si chiar recent am avut curajul sa ma mai bag in mici conversatii,iar acum m-am gandit sa incep sa mai scriu cateva cuvinte despre mica (noua)mea cada
mult curaj tre' sa am,sa pun poze chiar aici pe acest forum puternic,dar poate vreo 2dintre voi se va uita la ele.
Deci detin un acvariu juwel 400(model nou cu 4 neone,450l) plantat, cu 8 discusi marimi intre 7-13cm,rodostromusi etc.Acum recunosc ca nu am ascultat pe nimeni si mi e greu sa lupt cu morile de vant fiincda e greu cu discusi,la 27-28 grade+mult co2 si cu plantele la 28-29 cu putin co2 Filtru extern eheim 2180,set co2jbl 603 cu ph controller +butelie stingo 5l,incalzitor substrat aqua medic 50w,aquabasis,manado,pietre dragon.plante:eriocaulon c,pogostemon helferi,valisneria nana,ludwigia red,eustralis,lotus zenkeri red,proserpinaca p.cuba,hemiantus cuba,echinodorus tenellus,rotala r red,anubias nana,echinodorus ozelot,echinodorus red diamond,easy:higrophila polisp. rozanerving,higro. corymbosa,ceratopteris,myriophillum,si acum pozele:
1. da,deci lasa-l deschis la maxim(o sa ai nevoie cu "pestisorii"tai
2.acum o sa razi tu de mine:nu stiu sigur...dar sa-ti raspund,:la eheimul meu,exista un "comutator"(robinet)care regleaza dabitul concomitent la toate 3(3 caci am 2tursi 1retur),deci sunt sigur ca tre' sa-l misti si robinetul turului,altfel sigur fortezi "motorul",si va trebui segmentat
3.foarfeca!!! ,sincer nu poti scapa de ele altfel,nu baga bani in sae,oto si carbo,mai bine carbonara decat carbo. lasand gluma,e.carbo e bun folosesc si eu,dar daca nu dai mai jos timpul de iluminat,nu schimi apa la 2 zile,nu face nici ala nimic,te asigur!fa-ti bomba,si fara glume:foloseste foarfeca fara frica(dar nu fara mila )pt. ca de negreala aia nu scapi,iar cu pesti,sa nu ai incredere in ei,dupa o luna sunt cei mai lenes(ii urascccc)si totodata cei mai mancaciosi mananca de 2x mai multa mixtura cat un discus de 13cm!!!!!!!!
ferropol nu pune doar dupa schim de apa,imparte portia pe zile sau macar odata la 2 zile si pune cantitati mici zilni,sau macar la 2 zile odata
elven wrote:Am aflat ... ca maxim o pereche ar trebui sa gazduiesc la 60L apa cam tarziu. Probabil ori voi dona 1 din scalari, ori voi trece la un acvariu mai mare.
Intre timp incerc sa-i fac sa supravietuiasca.

Am vazut si eu pereche de scalari "fericiti" in 60litri,dar pereche nu inseamna 2 pesti!nici 2 femele "depunatoare",inseamna pereche care s-a ales dupa 8-12 luni din 8-12 bucati crescuti in minim 80-120 litri,dar poti incerca si cu 5-6,tot vor iesi o pereche,speram
si treaba cu peste 28 de grade tot nu inteleg(nu cred),ce tewrmometru ai din aceea cu autocolant? cat ai in incapere,eu am 25 si daca n-as "focarii in bazine as avea abia 22
acvariul e la 130cm inaltime si se "termina"la 170-180 cm??? preaaaaaaaa inalt domne! smilie
???acvariul e ciclat?cat timp are?a trecut peste28 grade fara incalziror ???unde il tii?pentru scapat nu e periculos 28grade
bine ai venit!da de ce esti trist,ca esti acvarist?
ma bucur
Congratulation!Alexandra ai castigat!ai nevoie de teava aceea care "doar transporta apa",dar apa filtrata si oxigenata o transporta!deci de atat ai nevoie,nu de altceva,nu de bule multe,repet apa este filtrata si oxigenata
"ce viata vor avea neonii"? ce moarte,eventual
nu,debitul lasa-l aprope de maxim,aerul,pozitia,orice,dar nu debitul tre' reglat
ps bettanul tau are 3cm fara coada!
nuuuuuuuu,firma este renumita cu alte-cele,dar eu ce am citit (tot pe forum)de la astia mari,nu-si merita bani,sunt marci mai bune,sau acvaristi care fac ei,fertilizanti de foarte buna calitate si vand pe forum.In legatura cu filtru,nu numai directia se poate regla,si aerarea,si debitul,pune un barbat sa vada ce are de facut la filtru
cu beta vei avea probleme,adica cu neoni,o sa tot dispara din ei
beta nu il poti tine cu alt pesti in bazinul ala mic,mai ales cu alt beta!
buna Alexandra!scote pietrele alea repede,ca nu ai africani acolo,si iti va ridica ph-ul prea mult.
Sub pietris mai trebuia,un substrat fertil,dar daca fertilizezi in masa apei,pentru plante easy o sa fie suficient si asa.Altfel totul e ok.
ps. nivelul apei mai trebuie sa-l ridic,cat sa nu se vada,adica sa nu te deranjeze lumina, intre luciul apei si capac,de aceea s-a echipat bazinul cu capac.
lista noua cu plante disponibile:

higrophila polisperma rosanerving 5fire,5lei
ludwigia red 15fire,30lei
echinodorus tenellus 3fire,3lei
pogostemon stellata eusteralis 5fire,12.5lei
higrophila corymbosa 1fir,5lei
ceratopteris cornuta 1planta 5lei.

cine cumpara tot pachetul,in loc de 60lei,se da la 39lei!!!!!!+posta
plantele se scot doar in ziua expedierii!
pm,sau beep pe 0745363044
Yesssssssssss! deci nu mor plantele "mele"!imi place ca nu te lasi si lupti sa ai un acvariu "frumos"in sensul cel mai clasic acuvantului si eu ma lupt paralel sa am o jungla si sa-mi traiasca si discusi(dar e greu)
poti sa incepi,dar de ce nu folosesti toata linia easy,e la fel de bun,sau mai bun?!
dar sa nu uitam de dennerle,dupla,seachem,ada
totul e ok,dar pietrisul trebuia sa il pui fara manado,pt ca vei sifona in curand si atunci manado se va amasteca cu el+ca oricum nu scapi de problema aceasta,pt simplu fapt ca manado este foaaaaaaaarte usor iar tu acolo nu ai decat vreo 15 mm pietris pe el.Nici eu nu stiu cum sa scap de porcara asta(care m-a nebunit prima data),m-am gandit sa sifonez cu apa cu tot la un schimb de apa,sa ramana atat cat plantele sa nu se desprida de substrat, sa se mai tina in aquabasis cu radacinile,iar dupa aceasta manevra,raman cu un strat mai mic de manado,si acel strat acopar cu un nisip de 1mm.
satmarenu' vezi ca ceva n-ai facut bine,probabil ai vrut sa pui o poza,mai incearca

Salut vecine!
hai ca nu are rost s-o lungim noi povestea asta,hai sa asteptam sa "se se bage"si altcineva,vad ca nu vrei sa ma crezi sau sa ma intelegi.
Eu n-am avut niciodata carasi,inafara de copilarie(acu de 30 de ani)dar ce pot sa zic e ca pesti astia tropicali,sau din Amazon de care vorbesti si unele exemplare le si tii,sunt mult mai sensibili in natura,de exemplu stii ca un discus crescut la noi(sau ma rog in crescatorii din orientul departat)poate trai(si chiar se reproduc) in ph de8,si kh25!!!,iar varianta salbatica traieste acolo la el in ph de 4-5,si kh aprope de 0!!! esti sigur acum ca nu conteaza 1-2 grade sau 10-15?????
Dar asta nu inseamna ca asti din acvariu nu sunt sensibili deloc,intradevar s-au adoptat cat de cat dar nu poti sa te joc cu diferente de 15 grade nici la un xifo

Forum Index » Profile for goldman » Messages posted by goldman
Go to: