[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
viulian wrote:Aaaaaaaaaa. Am pierdut ???

Ati pierdut ambii , aveam p-aici un topic cu un acvariu de 3 litri din care vrei 2 litri era apa .

Mai stiti cum se zice, masina mare compenseaza ...

Sunt curios daca si ceva atat de mic compenseaza la randul sau :18:

Tare proiectul, eu sunt cam dezamagit ca nu cred ca pot sa pun RCS in bazinul meu cu 2 barbusi. Si imi plac si barbusii, nu prea i-as da...
eu la al meu am mers in prima saptamana pe 2, pe urma treptat am mai aprins eu manual cateva ore celelalte 2, ca in final sa mearga toate 4
Salut!

Pentru ca am depasit etapa proiectarii noului acvariu pe care am tratat-o pe larg aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/120/17518.page a venit vremea pentru un topic de urmarire a evolutiei acvariului.

Cateva date tehnice despre acvariu:
110x50x50 (sticla de 10mm, silicon negru, intarituri in H, fund simplu) - 275L brut, 254L net
Filtru extern sun-sun 403B, UV 9W inclus.
Lampa Hailea 4x54W T5 HO, cu neoanele incluse (deocamdata). Program 10-14, 16-21
Hranitor automat Sera + pompa aerisire mancare.
Incalzitor Resun 200W.
Substrat Aquabasis plus (7,5L) + Manado 25L
Decor: buturuga Red Moore, radacini Mangrova, nuca de cocos, diverse pietre constituite in 2 etaje.

Flora:
Mayaca fluviatilis
Red myriophyllum (Myriophyllum tuberculatum)
Micranthemum Umbrosum
Gazon - Ranucnculus papulentus
Gazon - Echinodorus tenellus
Ceratopteris cornuta
Ceratopteris thalictroides
Limnophilla sessiliflora
Pistia (planta plutitoare - ma gasiti la rubrica donatii cu ea)
Nymphaea micrantha
Lindernia rotundifolia variegated
Anubias nana petite
Ammania bonsai
Bacopa monniera
Lagaroshipon major
Rotala macrandra green
Valisneria nana
Eichhornia crassipes
Echinodorus tenellus
Vallisneria americana
Ceratopteris cornuta
limnobium

Fauna:
2 Barbus Tetrazona (din donatie)
6 Black skirt tetra
6 zebre rosii
8 Calystus
8 Rasbora
1 Ramirez (din aceeasi donatie)
2 Corry Panda
4 Corry Paleatus
4 Pomaceea (donatie de la Nae)

In proiect: aditie CO2, lampi noi, sistem de umplere la picatura poate niste creveti.
Sa iti fie cu folos!

Eu nu mai am deloc biofilm, nu stiu daca e de la pistia sau nu, dar am scapat de el. Si eu le tai radacinile toata ziua. Acum am descoperit ca pot sa camuflez bine returul de la filtru cu pitia, i-am atarnat radacinile pe dupa teava.

Daca mai sunt doritori de pistia, mai am!
Salut si bine ai venit!

Greu de spus. Si nici descrierea actiunilor tale nu ne ajuta.

Am inteles ca bazinul are 80L (brut sau net), dar ce filtru ai, e plantat, daca da cu ce, cate specii ai in el si cati pesti, ce temperatura tii in acvariu, ce lumina ai. Sunt multe elemente care alcatuiesc sau nu un acvariu sanatos.

Cel mai important, nu mai pune picaturi la intamplare (cum te-o fi invatat vreun mare acvarist de petshop).
Deasemenea cat apa ai schimbat si era decantata sau nu?
Salut si bine ai venit!

Acvariul trebuie sa fie un colt din natura, nu un colt din fabrica de mase plastice. Fiecare lucru artificial din el, il indeparteaza de scop. De asta noi ne chinuim sa ii camuflam echipamentele strict necesare cu plante, ca sa nu se vada.
Hai ca am revenit. Imi e greu sa evaluez efectul pentru ca a 2-a zi am plecat de acasa la 5 dimineata si m-am intors duminica seara.

Pot sa spun ca am gasit totusi apa cristal (dupa 5 zile) inclusiv fara blestematul de biofilm. Dar nu am idee daca s-a intamplat asta imediat. Oricum UV-ul l-am tinut in total doar 4 ore.

In alta ordine de idei am primit din donatie o pereche de Barbus Tetrazona. Acum am in acvariu 2 black tetra, 2 barbus tetrazona, inca un tetra cu dungi galbene (nu am idee ce specie e), inca unul care nu e tetra, diseara pun poza si batranul meu cory paleatus (mi-am dat seama intre timp ca nu e panda). Toti pestii astia ii am dintr-o donatie si din vechiul bazin.

Pe langa ei vreau sa imi mai iau 2-3 carduri de tetra mai mici si niste RCS. Cum stiti ca se impaca barbusii cu crevetii. Adica, ok nu ma astept la pui, dar mi-i ataca si pe astia maturii?

Altfel vedeti ca donez din pistia.
Salut si bine ai venit!
Salut si bine ai venit!

Mie imi suna mai degraba a acvariu necilcat / deciclat. Ai facut si tu un test de apa, macar unul 5 in 1, sa vezi care e treaba? Daca da posteaza valorile aici ca sa ne dam seama.
siporax este un brand (cum este rigips pentru gips carton)
Eu pot sa imi exprim punctul de vedere asupra a doua aspecte din ce ai enumerat mai sus.

Daca filtrul este nou, nu inseamna ca este si ciclat. Un acvariu ciclat trebuie sa aibe un filtru ciclat, pentru ca in filtru se formeaza coloniile de bacterii.

Autocolantul (recomandabil negru) nu o sa fie chiar asa de usor de lipit pe un acvariu plin, in sensul ca e posibil sa iti ramana bule in folie, deoarece bazinul e pozitionat pe verticala si tu lipesti pe orizontala ...
Salut si bine ai venit !

Salutare!

Donez planta plutitoare Pistia http://en.wikipedia.org/wiki/Pistia

Cum fiecare are de dat altceva, primesc orice fel de propuneri (plante, pesti tetra, mancare etc.). Daca ma intereseaza ce aveti de dat, facem schimb, daca nu considerati donatie din partea mea.

Eugen
Salutare!

Donez planta plutitoare Pistia http://en.wikipedia.org/wiki/Pistia

S-a dezvoltat prolific in acvariul meu asa ca voi dona probabil pe termen lung

Plantutele se pot ridica seara dupa ora 19 de la metrou N. Grigorescu.

Eugen
craciun_cristian wrote:Ca si pesti am :
3 rechini
3 torrocata
3 carasi auri
4 xifo
2 scalari
2 tetrazoni
2 sanitari albi

ce e de facut ?

Mi-am permis sa postez aceasta parte dintr-un mesaj privat pentru ca e util topicului.
Salut si bine ai venit!

Ai mai multe probleme in acvariul tau. Prima dintre ele este ca ai pus pesti intr-un acvariu neciclat.

Nu ai scris despre nici un echipament din acvariu. Ce filtru ai, ce lumina (din poza vad ca nici una), ce incalzitor ai, la ce temperatura tii apa?

Ce specii de pesti ai? Par o combinatie cam nefericita acolo.

LE: trebuie neaparat sa citesti ciclul azotului si ghidul incepatorului, pe care le gasesti in stanga sus la link-uri utile!
gaby_viktor14 wrote:
App: Sincer am 14 ani (nu miam zis varsta deoarece credeam ca ma fac de ras )

Nu-i nimic de ras in asta. Pe altii ii apuca batranetea si tot nu vor sa invete cu ce se mananca acvariul lor.
Bun, daca tot ti-ai facut un topic cu acvariul tau, mai este nevoie doar sa treci la rubrica despre noi si sa te prezinti.
A venit si doamna alga bruna. Se vede pe pietre cel mai bine. Am dat drumul la UV in seara asta, cred ca il tin 2-3 ore.
Mai ai deja mai multe topic-uri. Dintre care unul aproape pe aceeasi tema. Nu este cazul sa deschizi mai multe. Ramai pe unul din ele, in care sa iti urmaresti evolutia acvariului tau.

Prietenul nostru regulamentrul: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/59.page

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: