Message |
|
Primul suspect e scalarul, nu alt gupp. Chiar daca nu l-a mancat pe tot odata, nu inseamna ca nu a fost el.
|
 |
|
Pai la un moment dat, inevitabil va trebui sa ii dai drumul in acvariu. Mai lasa-l sa mai creasca putin.
Banuiesc ca stii ca nu ai cea mai fericita combinatie de pesti, dar totusi de ce nu il plantezi ?
|
 |
|
Pai ce sa zic in cazul asta, de abia astept sa iti vad pozele 
|
 |
|
Era un fel de gluma cu a cata parte dintr-un crevete. Ai dat pe creveti 900 de lei in total ?!
|
 |
|
Multi inainte!
In unele multinationale la 7 ani se ofera un ceas de aur cadou 
|
 |
|
si cata parte dintr-un crevete ai luat ?  )
|
 |
|
pai acolo nu sunt vreo 20 de lei bucata ?!
|
 |
|
Salut si bine ai revenit! Succes cu noul proiect!
Nu imi e clar, toate echipamentele alea sunt incluse in acvariu?
Deasemenea de unde ai cumparat crevetii ?
|
 |
|
Nufarul meu (Nymphaea micrantha ) se incapataneaza sa nu creasca frunze pana la luciul apei. Am citit ca el isi trimite primele 2-3 frunze la suprafata, daca o atinge, ok, le trimite si pe restul, daca nu ramane mai mic. Doar ca primei mele tufe i-au murit frunzele initiale cele dezvoltate in timpul transportului, iar tufa a 2-a atat a ramas.
|
 |
|
narcis wrote:Ai primit foarte multe sfaturi, ar trebui sa tii cont de ele. parerea mea este ca trebuie obligatoriu pal pe dimensiunea acvariului, eventual 2 placi daca sunt mai subtiri, polistiren extrudat deasupra. Cat despre garantia celui care ti-a facut masa....iti va da acvariul inapoi? iti va face curat in casa? munca ta? dezamagirea? regrete ca nu ai facut ce trebuia. Nu este o tragedie ca scoti acum toata apa, ia decizia mai repede.
Si eu tot pe asta as merge. Ar fi o catastrofa sa ti se sparga. Mai ales la cat de complicat a fost sa procuri bazinul. Cu golitul pentru manevrare ai putea sa scoti apa, o parte din manado cat sa nu afectezi substratul de aquabasis si sa nu se amestece. Faza este ca fiecare centimetru de substrat are in jur de 5kg.
Cam cati centimetri sta bazinul in aer, fara sa se sprijine pe ceva? pune si tu mai multe poze cu zona critica sa ne uitam mai bine.
|
 |
|
Pai ea e plana din punct de vedere geometric, ca deh, e un paralelipiped. Dar daca picioarele ei stau pe o podea stramba, inseamna ca si masa nu mai e chiar dreapta.
Asta insa cel mai bine vezi cu nivelul apei in acvariu. Masori si tu cu o rigla in diverse puncte, cati mm ai intre buza acvariului si nivelul apei. Ar trebui sa fie relativ constant.
|
 |
|
naitsirc wrote:1. Cred ca problema colturilor suspendate ai putea sa o rezolvi cu o placa de pal pe dimensiunea acvariului. Gasesti la Praktiker/Obi/Bricostore... sau variante mai ieftine la depozite de pal. Si unii si altii ti-o taie pe dimensiunea dorita si ti-o si cantuiesc pe laturile care doresti (cel putin pe latura din fata ar trebui).
Varianta asta mi se pare cea mai buna si e si mai usor de pus in practica. Asa o sa reusesti sa iti acoperi colturile alea si sa si disibi presiunea uniform pe toata suprafata. Cu polistiren nu cred ca iti rezolvi problema colturilor in aer.
|
 |
|
Daca e doar o gaura in mijlocul unui plat, si nu are plasticele alea de protectie, care se inalta ca un canal in mijlocul soselei, acolo nu o sa ai probleme.
Insa am reusit sa iti vad pozele si ma ingrijoreaza colturile care stau in aer.
Eu pot sa iti povestesc patania mea trista cu geamul termopan. A trebuit sa dau jos un geam de 150x150 ca sa ajung la unitatea de aer conditionat de afara. In interiorul tamplariei pvc am descoperit niste distantieri care compensau denivelarile din tamplarie. Dupa ce am terminat cu aerul conditionat am pus geamul la loc, dar nu am mai potrivit distantierii aia. Dupa jumatate de ora, fara sa il atinga nimeni geamul a bubuit.
|
 |
|
Eu nu pot sa iti vad pozele de la serviciu. Nu imi e foarte clar ce s-a intamplat, ai cumva o denivelare in masa ? Mai precis, acvariul sta peste o gaura sau peste un damb?
Daca sta peste un damb, cineva va trebui sa cedeze presiunii, fie dambul se va strivi pana ajunge plat, fie sticla.
Acvariul nu prea ai sanse sa il mai ridici, decat daca il golesti.
Ai mare grija ca e pacat de atata munca si bani...
|
 |
|
Salut!
Ce ai tu se cheama biofilm, mai toata lumea are la un moment dat. Apare in special in perioada de ciclare iar in timp dispare de la sine. Poti sa ii grabesti disparitia prin valuirea apei la suprafata (filtrul sa faca mici valuri), cu plante plutitoare, sau adunand-ul pur si simplu cu un minciog daca e suficient de fin. Deasemenea un skimmer il rade in cateva ore.
|
 |
|
Salut!
Daca vii pana la mine iti dau cu placere, nu vreau neaparat ceva la schimb.
|
 |
|
Putin probabil sa tina minte cineva dintr-o postare intr-alta ce configuratie are fiecare.
Daca incepi un proiect nou, enunta-i toate problemele de la inceput, ca nu se apuca nimeni sa caute sa vada ce aveai tu acum 3 postari
Ca idee insa, daca o iei de la capat, spala tot bine cu apa: bazin, pietris, filtru si ce mai pui in el, dupa care umple-l si da-i drumul.
Succes!
|
 |
|
sau cum a avut altul idee pe aici, fa-i cadou ei un borcan  )
|
 |
|
Un led normal consuma in jur de 20mA.
Un incarcator normal de telefon are in jur de 300mA hai 500 in mod exceptional.
Asta inseamna ca el poate alimenta la putere normala 15-20 de led-uri.
Daca erau mai multe led-uri de atat inseamna ca puterea lor cumulata era tot ca a 15-20.
|
 |
|
Am comandat deja foarfeca si niste siporax la AAR.
Am auzit o prima parere despre combinatia Barbus - RCS, dar poate mai sunt si altele.Stiti voi, sper si eu ca poate poate, ca imi doresc si eu creveti in acvariu
In alta ordine de idei mi-ar mai trebui o planta de fundal sa acopere zona aia albastra din spate dreapta, dar inca nu m-am hotarat ce.
|
 |
|