[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa acvariului este tulbure  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
flaviusungheanu
Unripe member

IP:

Salu, sunt din timisoara, si am acvariul de 5 luni, am urmat ghidul incepatorilor, bazinul este de 130l (Tenerif 88), filtrul este de la acvariu destul de mare(in filtru inafara de pompa mai sunt 2 saculeti cu pietricele de diferite marimi plus buretele) nu stiu alte detali, substrat pietris + nisip, 2 neoane unul pentru plante si celalat este alb, pestii: sunt in jur de 28 de pestisori guppy, un sanitar si 2masculi maturi si 2 femele tot guppy , plante una cred ca se numeste "Echinodorus 'Apart'", cealalta este asemanatoare cu "Anubias barteri var. Nana 'Marble'" a crescut destul de mult aproape iesea din acvariu si inca o planta de dimensiuni mari dar nu stiu cum se numeste, schimbam apa saptamanal 2-3galeti de apa, nu primea lumina directa de la soare, singura chestie referitor la lumina cred ca tineam cam mult lumina aprinsa in jur de 14ore/zi, apa a vaut tot timpul 22-24grade C. totul mergea bine pana acum o luna cand a inceput sa se ingalbeneasca apa in fiecare saptamana parca era tot mai galbena, intre timp cele doua femele au nacut puii, si dupa un timp au murit, la fel si un mascul zilele trecute, mai am un mascul matur si cei 28 de pestisori + sanitarul.Eu cred ca este o bacterie in apa .Acum as vrea sa scot toti pesti intr.un acvariu spital si sa curat tot acvariul inclusiv substratul si plantele....Intrebarea me este: Plantele pot sa le pun inapoi in acvariu sau sunt infectate si nu mai pot fi curatate???? Multumesc
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit!

Mie imi suna mai degraba a acvariu necilcat / deciclat. Ai facut si tu un test de apa, macar unul 5 in 1, sa vezi care e treaba? Daca da posteaza valorile aici ca sa ne dam seama.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
flaviusungheanu
Unripe member

IP:

pai nu am facut test pentru apa din acvariu, o sa fac si o sa postez...multumesc
Si asta ar fi o varianta (neciclat/decilat) ca in filtru nu este pompa originala si pe filtru nu prea este mizerie, sau bacterii stranse acolo, tot timpu e curat....
flaviusungheanu
Unripe member

IP:

maine curat tot acvariul, si vroiam sa stiu cum sa curat substratul si plantele daca ma poate ajuta cineva....multumesc
kirra28
Member
[Avatar]

IP:

sper ca apa care o schimbai saptamanal o tineai la declorinat...sau macar bagai ceva aqua safe in ea.ca ce ai tu e foarte probabil un acvariu deciclat sau neciclat.nu cred ca e o solutie sa speli tot,ca sigur il vei decicla de tot.fa schimburi mai dese de apa,ceva mai putina mancare,si lasa filtrele sa-si faca treaba.nu ai zis cat de des speli filtrele,daca e deciclat ar fi bine sa le lasi nespalate o perioada mai lunga de vreo 2 saptamani.informeaza-te bine despre ciclare si vezi ce ai gresit ca sigur ai gresit ceva,ori ai intervenit cu ceva si l-ai deciclat.

why drink and drive when you can smoke and fly?
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: