[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Ai "doar" buturugi in acvariu pentru ca-s 2 perechi... fiecare-si pazeste teritoriul si fiecare si-a ales un loc "la fereala".
Este normal si firesc sa fie asa... daca ai doar o pereche de pesti, ei invata repede ca TOT bazinul este "al lor" si nu se mai feresc.
Dan P wrote:Acu' vedeti de ce vreau sa mai populez acvariul?

Nu, nu vedem!
l0ngh0rn wrote:... DC - pompe la 12V... prevazute cu controller si reglaj debit.
AC - pompe la 220V... fara controller... debitul nu este reglabil.

La cea AC nu poate fi reglat debitul cu un robinet pus pe OUT sau un variator cum sunt cele pentru bec, asta in cazul in care chiar este nevoie?

- modelul AC este pe 220V si n-are controler. De aia e mai ieftina.
- evident ca se poate regla debitul asa cum zici tu... nu mai arata asa de jmeker, da' va functiona.
Eu as mai fi tuns din ramurile subtiri, da' asta e o treaba care tine de gustul personal... in rest, imi place!
calin_gherman wrote:Sau si mai frumos si fara efort, treci pe ciclide de Tanganyika. Vor iubi apa aia cu conditia sa achizitionezi pesti wild caught...salbatici.

+1 pentru sfatul dat de Calin.
Nu avem nevoie de poze... si nici de vreun filmulet!
Cristi wrote:... Nu e neobisnuit sa se intample lucrul asta. Poate dura un an si mai mult. Treaba e ca ma cam lasa rabdarea dupa niste luni.

Am disponibili o gramada de pui de Cichlasoma (Vieja) Synspilum. Tre' numa' sa zici.
Se elimina pe acelasi furtun pe care se evacueaza apa.
Nu exista aerisire suplimentara (ar trebui sa fie dotata cu supapa).
Merge bandaaaa!

- as mai taia din varfurile alea subtiri, precum si din ramurile lungi...
Eu am vazut 2 feluri de "denitrificatoare" care functioneaza bine... or fi si altele, nu stiu.

a) Incinta inchisa ermetic, plina cu material de filtrare biologica si alimentata cu o pompa booster de debit mic... pana-n 100 litri/ora.

- Asa ceva gasiti la Calin Gherman, pe topicul lui cu pestii de Tanganika: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9810.page

b) Reactor cu recirculare (a la Shubi)... incinte inchise, in care apa este recirculata de o pompa puternica... are un IN si un OUT - lasi apa sa iasa afara la un debit controlat de robinet.

- amanunte incepand de aici, de la postul #1249: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/1240/27689.page

image
Eu as merge pe varianta cu clor... e mai sigur ca nu-l spargi asa!
Clatit bine in cateva ape si e ca nou!
Par a fi blenny de Marea Neagra/Mediterana... rezista cateva luni, apoi o mierlesc brusc. Cel putin asa s-a intamplat la mine.
Sunt haiosi si tupeisti, fara teama!
Eu nu as mai baga nimic, poate 2-3 melci mari Pomacea... insa nu ai zis ce contine "echipa de curatenie".

- ai acolo 2-3 ancistrusi?
- ai acolo 3-4 corydoras?

Daca DA, atunci nu mai baga nimic peste ei... e suficienta incarcatura biologica actuala iar bazinul NU pare deloc gol.

Salutare!

- bazinul arata bine,
- discusii sunt niste pesti mai speriosi, asa ca nu te ingrijora prea tare in legatura cu ei... daca se pot ascunde pe undeva, o vor face!
- cardu' ala de neoni ii ajuta sa se mai relaxeze, dar firea lor tot asa ramane... pesti sensibili si fricosi.
- faptul ca au depus inseamna ca le plac conditiile... nu schimba nimic!
- nu urca cu temperatura mai mult de 28 de grade... o sa topesti plantele si o sa obisnuiesti pestii la temperatura ridicata. Iar cand o fi nevoie sa-i tratezi "cu crestere de temperatura", asta n-o sa mai aiba efect.
- acum nu mai poti muta perechea depunatoare de-acolo... daca apa e buna, icrele vor ecloza si puii vor iesi "la zbor". Nu te astepta sa reziste prea mult!
- daca vrei sa scoti pui, ai nevoie de bazin separat... un cub steril, cu apa preparata. Filtru de burete si incalzitor... un suport pe care sa depuna icrele si mancare buna.
- da-le de mancare si ascunde-te... observa-i pe furis. Daca vin sa manance in absenta ta, atunci sunt doar speriati si neobisnuiti cu "terenul". Teoretic, se pot obisnui cu prezenta ta si vor deveni mai "blanzi". Ai nevoie de rabdare.
dan-iulian wrote:Maestre eu am o femela adulta de la DanP, daca te aranjeaza, e de dat! Azi ma batea capu sa iau eu masculul ala, dar nu sunt dispus sa renunt la perechea de oscari si mi-e teama ca 2 perechi de ciortani vor face deranj mare in acelasi bazin. Inca ma gandesc... ca tare-i frumos masculul ala!

Dragule, multumesc frumos pentru gandu' bun!

- m-am atasat de nebunii aia mici si as vrea sa incerc sa cresc o pereche aleasa dintre ei. Sper sa nu patesc iarasi fro' nenorocire si sper sa "aleg" o pereche din puii aia.
- si eu cred ca cele 2 perechi iti vor face deranj in bazin, chiar daca acvariul tau e mare si bine decorat... cel putin in perioada de reproducere, daca una din perechi depune, o sa cam ai scandal acolo.
- INSA, eu am vazut masculul ala si ESTE SUPERB!... daca le gasesti un loc (intr-unul din celelalte bazine), sa stii ca merita sa-l iei!
----------------------------
um02122 wrote:Tare ma bucur ca a mers bine resetul.
Acum ca ai pus poza cu parintii si puietul, m-am prins si eu ce pesti sunt.
Nu stiu daca iti mai amintesti ca am postat si eu un film cu o pereche din specia asta si puiet din acvariul display de la Maidenhead Aquatics Iver - am intrebat atunci pentru tine si mi-au spus ca puii nu-s de dat.

Sigur ca-mi amintesc!... sunt doar batran si betiv, nu si ramolit!

Aici a fost discutia: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/100/27458.page , posturile #110 si #111.

Later edit:

- vin si aici cu poza masculului, poate isi gaseste stapan!
- anuntul de donatie: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40523.page
dan.pavelescu wrote:... Nu-mi spui te rog de unde ai luat "borcanele" din care ai facut reactoare?

Cre' ca-s carcase d-alea de la filtrele de apa. Vezi pe la aia de vand acareturi pentru filtre si osmoze si plm.
Marfaaaaa!
+1 pentru ideea cu paludariumu' ...
Geamu'-l zgarii doar daca prinzi un fir de nisip si "tragi" pe el... si sculele profi au tot o lama ascutita metalica.
aLLLx wrote:Daca siam acum 2 luni ca ai de dat un mascul matur ...

Pai, acu' 2 luni nu era de dat... io am vrut sa iau direct perechea si tot m-am trezit tarziu.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: