[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Relax, ca asa o sa si fac... plec maine seara si revin duminica noaptea. Am castigat niste bilete la festivalu' "Ficat de otel".
Radu_B wrote:@Koala: nu's ce ai dar cred ca tre sa mai mergi pe la biserica

Nu stiu cum sa zic, da' trec zilnic pe-acolo.
Radu_B wrote:Aseara am amanat schimbul de apa din cauza ta
Nu's cum se nimereste numai la tine (da, stiu ca au avut si altii probleme; chiar Humbert destul de recent). Mai ales ca stai in Bucuresti si ai aceeasi apa ca noi toti.
Daca intradevar e aluminiu, asta parca se punea pe branhii si nu-si revin de la o zi la alta.

Acu' nu tre' sa ne panicam... eu sunt patit, de aia suflu si-n iaurt.
Teoretic vorbind, inca n-a venit vremea aia cu ploi si revarsari de apa care sa necesite/justifice utilizarea sulfatului de aluminiu in retelele de apa potabila.
Radu_B wrote:Ca incheiere, vin cu o veste buna: marti mi-a venit un prieten vechi de-al tau, 2260-ul, pe care am sa-l botez in cinstea ta. Propuneri?

Cum adica? Se stie care ii este numele predestinat: Hercule!
- Nici un fel de schimbare in comportamentul lor... parca-s "stresati" de bombe.
- Daca pana acum patrulau prin tot bazinul si veneau imediat la geam ca sa cerseasca mancare, acum se ascund si par a fi speriati de ceva.
- Vin la masa si mananca, dar la un moment dat o zbughesc din senin si fug toti ca niste disperati. Fara vreun motiv aparent. Nu stiu ce sa zic.
- Au crescut semnificativ, la modul ca si-au dublat dimensiunile intr-o saptamana. Plm, om trai si-om vedea!
Sunt cu ochii pe acest topic!

- eu cred ca e normal ceea ce se intampla, cu "iesitul la zbor".
- pe masura ce cresc, puii capata "independenta" si-o sa se razleteasca din ce in ce mai mult... n-or sa mai stea "in card" pe langa parinti.
- nu prea vad cum ar putea rezista acolo, pana la marimea la care n-or sa mai fie mancati de catre RT.
- una peste alta, perechea de Jaguari "isi face mana" si capata experienta.
Un simplu cartus de filtrare din Sterasyl (pe care il am in bateria mea de filtrare) rezolva problema...
- Nici UV-ul si nici carbunele activ nu rezolva nimic (daca e sa fie vorba de sulfat de Al).
- Am schimbat toata apa (ma rog, 90% din volum). Sa vedem!
Ba da, da' mi-a fost lene sa montez/demontez furtune... eram pe fuga, asa ca am umblat cu galeata dupa mine: scos mizeria, aruncat la WC, bagat apa "proaspata".
Ai vazut documentarele alea pe National Geographic?... cand rechinul da iama intr-un banc de pesti, iar aia fug disperati in toate partile?... cam asa ceva.
Plm, iar am de munca deseara.
Hmm,

- duminica am facut o curatenie "mica"... tras mizeria de pe fund, clatit buretele din sump.
- sa zic asa, am schimbat vreo 70-80 litri apa. Am folosit apa "de robinet".
- ieri pestii si-au schimbat brusc comportamentul... au devenit fricosi si se ascund. Vin la masa, dar se sperie "din nimic" si fug toti ca niste disperati.
- deseara le schimb toata apa, deoarece am mai vazut semnele astea si n-a fost bine deloc... sulfat de aluminiu!
payti wrote:... Nu prea am inteles cum se face deversarea apei prin cadere din acvariul principal, fara sa gauresti acvariul. Chiar as fi curios sa fac unul ... Are cineva ceva idei?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24421.page
Testele alea sunt, in cel mai bun caz, oarecum aproximative. Nu m-as baza pe ele.
Dan P wrote:Nu numai le place, chiar sunt!

S-a strigat BINGO!
Foloseste nisip normal, ca n-are nimic...
Tinand cont de raportul marime/grad de agresivitate, eu nu am vazut peste mai scandalagiu decat nigro. Pur si simplu, le place sa fie jmekeri.
Un mascul de nigro este capabil sa-si poarte singur de grija, nu mi-as face nici un fel de probleme cu asta.
Dan P wrote:Ma amuza perocupare ta pentru scape avand Oscari . Cand se supara astia pe decorul tau, fac totul praf. Se stie ca Oscarii au un simt estetic deosebit.

Cand vrei sa mai scapi de Pistia da-mi si mie un semn!

Mai lasa-l oleaca, sa se bucure de peisaj.
----------------------------
Artur wrote:Am uitat de o treaba cand am facut toate schimbarile astea ) fiind creanga noua in acvariu ce credeti ca a aparut pe ea astazi? ) ati ghicit, s`a umplut de muci ) si fiind atarnata nu ajung melcii la ea, si ancistrusii stau doar in stanga, sa-i foot )) In schimb, Pistia mi s`a grupat frumos in dreapta, iar acum astept sa se inmulteasca din nou sa`mi depaseasca din nou jumatatea acvariului

Muhahaha, credeam ca e de sine inteleasa treaba cu "mucii"...

- ancistrusii o sa se duca si pe lemnu' ala, trebuie numa' sa ai oleaca de rabdare. Chiar si pe timp de noapte.
- daca vrei neaparat, ia melcii si "planteaza-i cu mana" pe lemnele alea. O sa stea acolo si-o sa roada.
Sa fiu sincer, si eu intentionez sa fac acelasi lucru (cu un mascul de nigro)... evident, asta daca reusesc sa aleg o pereche de Synspilum.
Am tot citit pe forumurile de-afara si se pare ca Synspilum-ii sunt "foarte carcotasi" si ca masculii "fugaresc" femelele rau de tot... solutia este sa le oferi masculilor o "tinta" care sa-i tina "in priza".
Eu cred ca pe SUB/PE LANGA pietrele alea o sa se acumuleze detritus.
E o idee buna, da' "tinta" nu trebuie sa fie o alta pereche de pesti... ci un singur exemplar!
Eu as incerca cu un mascul de Cichlasoma nigrofasciatum... e un peste destul de agresiv incat sa-si apere pielea... e si foarte "vizibil", asa ca o sa capteze atentia masculului de RT.
payti wrote:... Se gaseste oare ceva pompa de debit mai mic, la care sa pot adauga eu corpuri cu medii? ...

Aici gasesti amanunte: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/140/9810.page#p371447
- Datorita mediilor de filtrare, debitul real este mult mai mic.
- Se pot largi gaurile din spray-bar (teava aia gaurita), in asa fel incat sa dispersezi jetul de apa.
- Se poate monta un robinet pe OUT (pe iesire), in asa fel incat sa reglezi debitul de apa.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: