[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Imi place in mod special Pantanalul si Sunset-ul.
Asa-i, ca sa "o culci", trebuie sa-i dai lumina multa
Pai hai sa vedem si niste poze cu aranjamentul
Frumusel!

Ar mai merge ceva plante si la baza rocilor.
Merge codul, nu era link-ul cel care trebuie ca sa-l "citeasca" forumul

Macar e frezat bazinul si pare curat ca lacrima
teddy2k wrote:
P.S> Voi cu ce masurati potasiul?

ARe JBL-ul un test pentru potasiu.
Eu as alege varianta a doua.
4x39W, cu aprindere 1 si 4 pe un intrerupator si 2 si 3 pe celalalt.
Cred ca e o lampa Hailea.

Prima varianta, pe doua cabluri separate are avantajul ca poti pune doua prize programabile si sa le aprinzi pe rand, atunci cand vei merge cu toate 4 tuburile.
Ooook, cineva a fumat ce nu trebuie

Revenim la Scaper's Tank.
Treaba cu apa care trece prin marginile neacoperite in cazul in care buretele este pus in cos, face sens
Nu stiu cat de mult conteaza in practica insa ...
Nu cred ca au ce boli lua de la purecii de balta uscati; mai demult era cam singura hrana ce se gasea pe la noi.
In schimb e cam slabuta din punct de vedere calitativ...gasesti acum pe piata atatea sortimente de hrana, inca nu stiu daca merita sa te complici cu purecii de balta uscati.
Apa era mai tulbure?
Probabil de la bacteriile care inca nu si-au gasit locul in filtru.
Isi croiesc ele drumul usor usor.
Interesant...
Eu cand am folosit pad-ul ala fin, tot sub maner l-am pus.

Poate recomanda asa pentru ca e mai usor de scos dupa ... nu stiu ce sa zic.
Mi se pare just votul.
Poate locul 19 l-as fi vazut mai jos...n-as zice ca e de top20...dar nah, asta e dezavantajul unui vot public: cu cat share-uiesti mai mult pe facebook, cu atat atragi mai multe voturi, chiar daca n-au treaba cu clasamentul

Sunt curios ce zice juriul.
@skija: Da, acvariul are 50 de litri.
Debitul nu este prea mare. Cei 700 lph declarati de producator sunt cu pompa libera. Insa debitul scade odata cu materialele filtrante adaugate. Si mai poti restrictiona din clapeta de OUT.
Ca sa nu mai spun ca furtunele se mai murdaresc si ele (mai ales acum la inceput cand am in bazin destul mucus din ala alb, inclusiv in tevile de in/out si probabil in furtune).

Practic, eu acum am filtrul cu debitul la maximum si am mai adaugat un mic powerhead pentru curenti de apa.
Cred ca va trebui sa curat furtunele in curand, dupa ce mai scap de "mucaraia" asta din acvariu.

@BBogdan: Hardscape-ul ramane deocamdata asa cum e in poze.
Am si pus niste plante in bazin, i-am dat drumul cum ar veni
Voi veni in curand si cu niste poze.

P.S.: In seara asta am adaugat o fiola de Prodibio BioDigest si una de BioTrace.
Pe viitor voi continua cu bacterii de la Dennerle FB7 si cu ClearUp tot de la Dennerle, astept doar sa-mi ajunga comanda de pe shop.acvariu.ro
Imi suna a ihtioftirioza (sau popular, gris).
Poti incerca initial sa cresti temperatura la 29-30 grade Celsius, pentru o saptamana.

Daca poti scoate pestii in ceva separat, poti incerca si un tratament cu sare.

Medicamentos din comert poti folosi JBL Punktol.
Multzam'!
Si mie imi place cum arata cabomba. Initial nu vroiam sa o pastrez...acum stau pe ganduri
Mersi Emile
Si nu poti scoate stecherele de acolo?
Baga doar un stecher, de la un prelungitor; si alimentezi totul jos.
Faye wrote:Am relocat 2 din cei 3 carasi si am luat in schimb 4 scalari mici, mici, cam la 3-4 cm. Am socotit eu ca am timp sa-i gasesc locuinta noua celui de-al treilea caras, pana mai cresc scalarii. Problema e ca unul dintre ei a facut o fixatie pentru coada carasului si il urmareste prin tot bazinul, il ia prin invaluire si-l ciupeste de coada. Asta face toata ziua... vaneaza coada carasului. Deci trebuie sa ma grabesc cu gasitul unei case noi pentru caras, pana nu-l aduce scalarul in pragul nebuniei.

Marita-l repejor.
Ciupiturile de pe coada sunt locuri bune de colonizat pentru bacterii.

Faye wrote:
A trecut mai bine de o luna de cand am pus plantele si nu mi s-au topit inca, ba chiar anubiasul a dat o frunza noua.

Asta e de bine

Faye wrote:
Singura problema care ma deranjeaza e culoarea coridorasilor panda. Sunt cam palizi, uneori isi pierd culoarea neagra de pe inotatoarea dorsala si nu inteleg de ce.

Le dai si ceva mancare dedicata?
http://acvablog.ro/ro/lampa-hailea-t5/

Asta e lampa pe care o am eu, modelul 4x54W, care are fix 120 cm lungime.
Daca bazinul tau are cote exterioare de 120 cm, atunci o poti pune direct pe peretii acvariului, fara piciorusele alea de plastic.
Desi as sugera, pentru o siguranta sporita, sa ii pui ceva suporti pe margini, ca sa nu pice doamne fereste in apa (o varianta ar fi sa iei doua baghete de sticla, late de 3,4 cm, lungi cat latimea bazinului tau si sa le pui pe margini).

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: