Alex wrote:Ok Stefan, stii canu are sens sa-ti laud intiativa ci doar sa iti las ceva comentarii critice.
Stiu, da-i tare cu barda, ca nu ma supar
Alex wrote:
1.Cred ca ai gresit punand radacina asa de repede.
Strica calitatea apei, te obliga la multe schimburi de apa si nu cred ca o sa scapi mai repede de cateva saptamani de excesul de tanini
Da, e o buba intr-adevar, da' pe urma mi-e mai greu sa o aranjez in acvariul umplut cu apa ...
Si in plus, nici mare rabdare nu mai aveam
Partea buna e ca de ieri s-a mai limpezit apa, cred ca s-au mai dus bacteriile care cum prin filtru
Si din fericire, inca nu prinde tenta aia maronie de la taninii din cioata. Sper sa ramana asa.
Alex wrote:
2. Ceva nu-mi place nici la radacina, si eu zic ca o sa arate mai bine plantat.
Gaselnita in nano este ca acvariile sa para mari...ori al tau pare...mai mic decat toate Scaper`s-urile pe care le stiu...si cam le stiu
Poate-i din unghi de foto dar poate-i radacina prea mare ...nu stiu.
Sa stii ca si mie mi se pare mare, de asta am renuntat in a mai adauga si ceva pietre (cum vroiam initial).
Din nou e drept ca da senzatia unui bazin mai mic.
Da' ce sa fac, asta-i materialul pe care l-am avut, cu asta lucrez
Sper sa reusesc sa imbin treaba cu plantele si sa iasa ok. Daca nu, trecem peste, acumulam experienta si speram la altul mai bun anul viitor
Alex wrote:
3 Acum ai concluzionat ca nu ai indeajuns substrat si vrei sa il mai dai mai in spate sau sa adaugi.
Ca regula generala aceste soil-uri indiferent de brand tulbura apa...de aia toti recomada dupa ce l-ai pus pe fundul acvariului sa adugi apa cat mai incet.
...acum daca tu il mai si agiti....E drept asta este unul dintre cele mai stabile dar totusi...
E prima oara cand folosesc atat bazinul, cat si solul si m-am luat dupa recomandari care spun ca 8 litri sunt de ajuns.
Bun, ma asteptam oarecum sa imi mai trebuiasca, da' sincer sa fiu, nici bani n-am mai avut
Referitor la tulbureala, sa stii ca am ramas destul de placut surprins. Nu a murdarit apa aproape deloc. Ieri am inceput sa plantez un pic si am mai tras sol din fata, inspre spate. A tulburat un pic, dar nu mult.
Alex wrote:
4. Ai mers pe Scaper`s soil misto eu ma bagam si pe Scaper`s Green si NPK fara sa mai folosesc clasic. Recunosc ca mie unul imi place schema clasica V30/E15/S7...dar eu sunt hodorg

Asa lucrez cu ei de ani de zile...tu puteai sa te bagi un pic in aria noua
Am si gama Scaper's green si NPK booster, dar o folosesc in acvariul mare.
Nu stiu de ce, dar asa mi-a venit
Alex wrote:
5 Ma bucur ca iti place reductorul de presiune

Vestea proasta: este tipul vechi si nu se mai produce. Asta nu o sa-l impiedice sa functioneze ireprosabil.
Are unul dintre cele mai bune
fine-tunning-uri ever.
Vestea buna: acum exista doua bijuterii in materie de reductoare de presiune care arata 100% SF: Quantum si Space:
LINK
Nu zic sa ti-l schimbi...doar iti sesizam ce mai e
cool
Stiu de ele; cand m-o lasa asta (sau celalalt de la bazinul mare), am sa apelez la astea.
Dar am speranta ca mai dureaza multa vreme pana cand se strica astea