[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
material suport acvariu?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
arnoldx
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Pentru un acvariu cu dimensiunile 150*60*55 care banuiesc ca o sa aiba undeva pe la 650-700 kg cand va fi plin din ce material ar trebui construit suportul?Eu ma gandeam sa il fac din teava rectangulara si acoperit cu pal ca sa arate ca o mobila si sa mascheze filtrul si alte chesti pentru acvariu.Daca aveti alte sugesti sau eventual niste schite sunt foarte bine venite.

Multumesc anticipat

Cel mai bun medicament antistres este privitul unui acvariu
[Email]
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

de suportul asta ce zici?? e facut sa tina un acvariu de vreo 400l. eu asa o sa-mi fac ptr viitorul meu acv. de 300l.
arnoldx
Member
[Avatar]

IP:

la asa ceva mam gandit si eu numai ca o sa folosesc pal si cu intarituri de brad sau stejar de 10*10cm - 2buc la fiecare laterala,adica 8 bucati.

Mersi de link

[Email]
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ti-ai facut suportul? eu inca nu,abia luna asta tre sa vb cu un tamplar
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

arnoldx wrote:
Eu ma gandeam sa il fac din teava rectangulara si acoperit cu pal ca sa arate ca o mobila si sa mascheze filtrul si alte chesti pentru acvariu.

arnoldx wrote: la asa ceva mam gandit si eu numai ca o sa folosesc pal si cu intarituri de brad sau stejar de 10*10cm

Hai mai arnoldx, ca esti simpatic foc,cum "te-ai gandit" ba asa,ba asa ...
Dar, ca sa-ti dau si eu un sfat:la greutatea pe care o estimezi tu ca o va avea acvariul tau, te sfatuiesc prieteneste sa il faci din teava rectangulara si sa-l acoperi cu pal (cum ai spus si tu in prima postare ).Varianta a doua nu e mai ieftina si nici mai usor de construit.Sigur ca il poate face un nea Caisa in garajul lui matusa-sa, dar depinde si ce pretentii ai la aspect.Iti spun din perspectiva unuia care proiecteaza si executa (si nu in garaj ) mobilier de multi anisori...

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

spune-mi te rog, cam cat m-ar ajunge sa-mi fac un suport ca asta , avand dimensiunile acvariului 130*50*45. thnx
raresr
Junior member

IP:

scuze ca m,a bag si eu pe aici , dar nu prea ai dreptate cu metalul eu si proiectez si execut si in metal si in pall ) dar parerea mea este ca si lemnul isi are frumusetea lui binenteles daca merge sa il faca la cineva care s epricepe si mai ales daca vrea din stejar, ar face cateva combinatii de , iti dau in scris ca este si mai rezistent si mai estetic lemnul este lemn
[WWW] [Yahoo!]
arnoldx
Member
[Avatar]

IP:

Pentru siliconu:
Cand mam gandit sa il fac inca era nehotarat si mi se parea mai rezistent varianta din teava rectangulara dar dupa o discutie cu Porcu' am ajuns la concluzia ca e mai usor de realizat din pal.La proiectul lui Porcu'am adaugat eu intariturile de brad de 10*10.Dulapurile sunt misto ca ma facut doua iar la rezistenta vedem zilele astea ca inca nu am fost dupa acvarii

[Email]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

raresr wrote:scuze ca m,a bag si eu pe aici , dar nu prea ai dreptate cu metalul eu si proiectez si execut si in metal si in pall ) dar parerea mea este ca si lemnul isi are frumusetea lui binenteles daca merge sa il faca la cineva care s epricepe si mai ales daca vrea din stejar, ar face cateva combinatii de , iti dau in scris ca este si mai rezistent si mai estetic lemnul este lemn

Vorbim impreuna si ne intelegem separat. Nu am facut afirmatia ca lemnul nu ar fi estetic.Daca as gandi asa ceva despre lemnul masiv de pe pozitia unui designer care se ocupa de 8 ani de proiecte de amenajari interioare complete (inclusiv mobilier) inseamna ca as fi un cretin cu acte in regula. :paperbag: smilie :paperbag: smilie
Ma bucur ca imi dai in scris ca lemnul este mai estetic decat otelul, nu m-as fi gandit la asta.Reciteste ce am scris:
siliconu` wrote:Varianta a doua nu e mai ieftina si nici mai usor de construit.Sigur ca il poate face un nea Caisa in garajul lui matusa-sa, dar depinde si ce pretentii ai la aspect.Iti spun din perspectiva unuia care proiecteaza si executa (si nu in garaj ) mobilier de multi anisori...

Adik m-ai contrazis ,da` ai spus ce am spus si eu in alta forma.REPET, nu oricine este in stare sa faca un mobilier din lemn masiv care sa fie executat la un standard de calitate multumitor ca sa nu zic perfect.In schimb cu un buget redus iti poti construi din PAL+profile otel un dulap rezistent si relativ estetic.Cu scuzele de rigoare daca am purtat discutia un pic dincolo de scopul si interesele site-ului Acvariu.ro, am vrut doar sa-i prezint colegului Arnoldx doua variante posibile a constructiei unui dulap acvariu.Alegerea ii apartine in functie de buget, pretentii,asteptari, etc.

Acvaristu` wrote:spune-mi te rog, cam cat m-ar ajunge sa-mi fac un suport ca asta , avand dimensiunile acvariului 130*50*45. thnx

Daca intrebarea imi era adresata mie, nu te pot sa-ti dau un raspuns pertinent din doua motive:
1.Nu executam lucrari mici (un dulapior)-deci nici nu pot sa-ti fac o calculatie.
2.Nu dispunem de materialul din poza (din cate se vede doar usile sunt din lemn masiv, restul pieselor sint executate din PAL furniruit+profile de lemn la margini

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: