Message |
|
Cu placere.
|
 |
|
Am cam ramas in urma cu jurnalul. Dupa ce am lasat co2-ul constant, plantele si-au revenit. Am scos o mare parte din Hygrophila, cele din spate centru si am adus alte plante, incerc sa le cresc, sa vad care se adapteaza. Am adus si o gasca de 10 neoni. Am oprit fertilizarea macro, am lasat doar CO2 si micro. Daca va fi nevoie, am sa aditionez K. Nu am reusit sa gasesc nicaieri cat K este in JBL Ferropol., banuiesc ca destul de putin. Am sa fac un sumar:
Acvariu 60L Hailea (Estimez undeva la 50L apa)
Lumina 2 X 15W Osram TLD865 fara reflectoare, 0.6W/l aprinsa 7.5h
Filtru JBL CristalProfi e701 greenline, doua sertare cu micromec si unul cu burete.
CO2 bomba drojdie cu gelatina, reteta modificata pana la 1bula/3sec nonstop, astfel incat testul permanent de co2 sa stea pe verde. La 1bula/sec se gaureau cochiliile
de la pomaceea si testul vira spre galben. Dizolvare cu reactor diy intern cu powerhead.
Substrat: nisip granulatie 0.4-1.4mm.
Flora: Hygrophila Polysperma, Cabomba(nu stiu inca de care e, dar e putin rosiatica), Bacopa caroliniana, Limnophila Belem, Rotala Macranda mini type 4,
Cuphea anagalloidea, Ludwigia Senegalensis si Marsilea Hirsuta.
Fauna: cativa Pomaceea si 10 neoni
Schimb de apa 50% saptamanal, fertilizez cu JBL Ferropol si Ferropol24. Ma gandesc sa fac aditii de K, dar sa-mi cumpar un test mai intai, sa vad la ce nivel e.
Nu stiu daca vor supravietui toate plantele, avand in vedere ca unele din ele necesita multa lumina. Le-am primit, asa ca le-am facut loc si le-am plantat.
|
 |
|
Rezolvat.
|
 |
|
Disponibil din nou.
|
 |
|
Vezi aici: http://www.gardena.com/ro/produse/irigarea/fitinguri-furtun/
Banerul de sus de pe mijloc iti arata mufele cuplate, iar primele doua poze, stanga/dreapta, cele doua mufe care se conecteaza intre ele.
|
 |
|
Ar fi asta, care se monteaza pe furtun
si se cupleaza in asta, care este infiletata pe robinet:
De obicei sunt in set.
Sau cauti alt tip de mufa? Bronz, etc?
|
 |
|
Cred ca despre codul captcha intreaba el. Parca zicea cineva ca dupa 10 postari nu mai apare, nu mai stiu la cat mai e setat acum.
|
 |
|
Nu este o urgenta, mai ales daca faci schimburi de apa. Urgenta 0 este sa izolezi pestele cu probleme in alt recipient. Daca este o boala transmisibila, nu vrei sa-i afecteze si pe ceilalti. In general guppy au devenit foarte sensibili, la boli sau traumatisme.
|
 |
|
Am dat tot, dar o sa mai tund peste o saptamana. Anunt aici cand mai am.
|
 |
|
Parerea mea e ca le dai totusi prea multa hrana. Incearca sa le dai artemia, microworms etc. Si daca hrana ramane pe fund, atunci e prea multa. Vezi ca nu trebuie hraniti ca sa se ingrase pt craciun, ci doar sa nu le fie foame.
|
 |
|
Rezolvat.
|
 |
|
Mie mi s-au parut niste informatii foarte interesante, iar faptul ca am avut pe cine sa intreb pt a clarifica anumite aspecte- priceless.
|
 |
|
Valabil.
|
 |
|
Radu_B wrote:Legat de CO2. Ai putea incerca un reactor co2 de tip tom barr
Da, al meu nu are bucla de recirculare si nici burp tube, dar surplusul de co2 se elimina prin corpul powerhead-ului, daca acesta e oprit. In timpul functionarii nu am acumulare. Intre timp, am renuntat sa-l mai opresc seara, fara controler de ph mai mult dauneaza.
De cand am umblat la perioada de iluminare si la CO2, nu numai ca nu mai am perlare, dar chiar unele frunze au inceput sa fie mancate de melci. Momentan am redus lumina cu 30min si nu mai opresc dizolvarea pe timpul noptii. Incerc sa fac si bomba sa produca mai putin, am redus zaharul din gelatina la jumatate, 1bula/sec e prea mult. Azi am vazut primele frunze submerse la Marsilea, sunt acelea intregi, fara despicatura gen trifoi.
|
 |
|
Am luat pana la urma Marisela Hirsuta in vitro. HC cuba, n-am gasit, as fi luat niste Micranthemum Monte Carlo in vitro, dar m-a facut sa renunt Sandu, mi-a zis ca daca nu am substrat fertil nu voi obtine covor. Acum e in faza de adaptare la submers, au aparut niste radacini noi si cam atat. Rotala Indica a venit cu niste alge filamentoase care par sa se inmulteasca pe frunzele vechi, dar momentan le ignor.
|
 |
|
Rezolvat.
Daca mai sunt doritori, in weekend mai trag o coasa.
|
 |
|
Rezervat.
|
 |
|
Donez hygrophila polysperma, varfuri 5-15 cm. Predare personala zona metrou Obor.
|
 |
|
Ia in calcul faptul ca Valisneria nu rezista la tratamentul cu apa oxigenata. Poti incerca hipoclorit 1:19, dar si asta e posibil sa afecteze putin plantele. Easycarbo in concentratie 4 x doza recomandata in mod normal omoara unele alge, dar parca citeam undeva ca nu pe toate. BBA nu cred ca e afectat de easycarbo. Pt el ramane varianta cu hipoclorit.
|
 |
|
Nu am niciun plan, construiesc din mers. Aduc ce gasesc si cred ca ar merge si imi si place, si vad cum merge. Dar pe rand. La unele o sa renunt, altele or sa ramana. Legat de pesti, nu m-am decis inca daca sa introduc, bazinul e destul de mic.
|
 |
|