Message |
|
Arata bine. La urmatoarea intalnire o sa-ti aduc niste Marsilea Hirsuta sa plantezi in fata buturugii.
|
 |
|
Salut,
Sigur, am sa anunt. Pana atunci, nu vrei sa treci pe la sectiunea "Despre noi"? http://acvariu.ro/forum/forums/show/34.page
|
 |
|
|
 |
|
NO3 mic vreau pt plantele rosii, care se fac verzi peste 5ppm, cel putin asa am citit. Si legatura cu neonii e ca daca nu va scade NO3 dupa cateva schimburi de apa, e din cauza pestilor care produc amoniu. Din acelasi motiv am intrerupt aditiile de EL Nitro. Cand am masurat prima oara, aveam 40ppm. Si intre 2 molly si 10 neoni aleg molly. In apa de robinet NO3 e intre 1 si 5 ppm.
|
 |
|
Cum mai merge acvariul?
|
 |
|
Teste de apa "la zi":
KH 6
Ph 6.6 - 6.8 oscilant zi/noapte
NO3 10
PO4 0.6
CO2 - test permanent JBL - intre 20 si 50 ppm
K pe lista de cumparaturi
Fe pe wishlist
NO3 vreau sa vad daca reusesc sa-l scad sub 5ppm doar cu schimburile saptamanale de apa. Daca nu, s-ar putea sa renunt la neoni.
|
 |
|
Acum cativa ani am avut si eu o instalatie din aia. Intr-o noapte a scapat un furtun si am gasit o balta pe parchet si bradul decorat cu alb.
|
 |
|
Rezolvat.
|
 |
|
Rezolvat, se poate inchide.
|
 |
|
Maine dimineata tund in acvariu, fac schimb de apa, si dupa amiaza merg in Veranda, in zona meselor de la Mc Donalds. O sa iau cu mine cateva Hygrophila Polysperma si cateva bucatele de rizom de Microsorum Pteropus Narrow Leaf. Daca cineva vrea sa bem un suc sau o bere, sau plante moka, ne vedem acolo.O sa am telefonul si tableta la mine, daca vreti sa dati de mine puteti sa-mi scrieti pe forum. Sa zicem pe la 15:00 sau 16:00. Daca intereseaza pe cineva si are alta propunere de ora, sunt deschis la sugestii.
|
 |
|
Mi-au ramas dintr-o donatie cateva bucatele de rizom de microsorum, cu cate 1,2 frunze. Daca vrea cineva, scrieti aici, ridicare din Bucuresti, zona metrou Obor.
|
 |
|
Azi am achizitionat doi masculi de black molly, care s-au apucat imediat de ciugulit diverse. Pe la hidre nu au trecut inca.
|
 |
|
Momentan am dat tot ce am avut, dar mai urmareste aici, intr-o saptamana sau doua o sa mai tund si anunt.
|
 |
|
Nu dau prea multa mancare, dau f putin o data la doua zile. Dar am adus plante noi si pesti in acvariu. (pana de curand nu am avut pesti) Cred ca au venit cu ele. Am 10 neoni, parca nu as mai aduce mai multi pesti. Mai ma gandesc ce fac, poate donez neonii si incerc niste molly pana dispar hidrele. Dar cred ca dupa anul nou.
|
 |
|
Zic unii ca au folosit Drontal si ca nu afecteaza nici bacteriile, nici nevertebratele. Am gasit 3 hidre pana acum. Mai vad cum evolueaza treaba.
|
 |
|
Pai daca e hydra, nu cred ca dauneza cu nimic, nu? Se hraneste si ea cu ce prinde. si cam atat.
|
 |
|
Azi am vazut chestia asta din poza de mai jos; este o alga? Sau ce e?

|
 |
|
Regenerarea zeolitului consta in scufundarea lui intr-o solutie salina. Nu stiu sa-ti spun pt cat timp, dar acolo are loc un schimb de ioni, se incarca cu sodiu si elibereaza ce a acumulat in timp. Legat de bacterii, nu cred ca in spatiul intermolecular din zeolit au loc colonii de bacterii.
P.S. La noi am vazut (si recoltat) zeolit la Slanic Prahova, este un deal intreg.
L.E. Vad ca unii il vand si ca mediu pt filtrare biologica, zic asa:
structura interna microporoasa cu suprafata mare si pori uniformi de dimensiuni diferite permite colonizarea sa de catre coloniile de bacterii denitrificatoare
|
 |
|
Silviu Man wrote: Din experienta mea, potasiu este bine de aditionat in 1/2 din doza recomandata daca folosesti si un fertilizant universal +Ferropol.
Eu folosesc Kalium-Potasium 5 ml + Ferropol 3 ml/100 litri/saptamina si este OK.
Nu mai aditionez altceva, momentan, dupa ce am adus neonii am suficient NO3 si PO4. Poate daca or sa inceapa sa miste si plantele noi, sa fie nevoie, dar acum nu dau semne ca s-au adaptat.
|
 |
|
Am uitat la flora de Rotala Indica.
|
 |
|