[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: teddy2k
Forum Index » Profile for teddy2k » Messages posted by teddy2k
Message
Asta ar trebui sa produca ceva gen apa oxigenata, care sa te ajute cu algele.
De ce unele plante merg DOAR in apa cu Kh scazut? Cum influenteaza Kh-ul fotosinteza? Inteleg ca daca este foarte mare, CO2-ul se leaga de carbonati formand bicarbonati, astfel incat este nevoie de o cantitate mai mare dizolvata, dar de aici pana la a avea nevoie de Kh <4... e ceva distanta.
Monte Carlo creste mult mai repede si este mai putin pretentios decat Cuba.
Am incercat sa tin eu Microsorum Pteropus Narrow in acvariul high tech si dadea semne ca nu-i place. L-am mutat intr-unul low tech/low light si e fericit.
Parerea mea e ca ai gresit marind lumina in loc sa o micsorezi. Nu am retinut daca ai spus cati litri are acvariul si cate ore tineai lumina aprinsa.
calin_gherman wrote:NO3 e cel mai putin toxic; e folosit ca "hrana" de plante si daca imi amintesc bine, sunt acceptate valori de pana la maxim 25 mg/l.
50mg/l
Da, am confundat cu Helanthium tenellum.
Daca nu ma insel, este numele nou pt Echinodorus Tenellus. Cauta si cu numele vechi, poate gasesti pe la cineva. Candva parca am vazut de la Dennerle, la Animax Vulcan. Nu stiu daca mai exista in oferta lor, la o cautare pe google nu am mai gasit.
Koh-i-Noor wrote:
Un acvariu de 60l nu-i asa de mare, poate sa luati in calcul si un filtru extern mai mic (un exemplu ar fi eheim eco pro 130 sau ceva asemanator)

As vrea sa folosesc la alt acvariu filtrul JBL 701 GL pe care-l am acum la plantatul de 60L. Pare interesant acest eheim, l-as folosi in locul la 701, doar ca nu inteleg ceva din specificatii:
VOLUM REZERVOR: 2,3 litri -1,2 + 0,3 (prefiltru)


Ce capacitate de material filtrant are?
https://www.clujlife.com/2017/02/15/castele-si-cetati-din-apropierea-clujului/ Despre care castel e vorba? As fi eu interesat.
Ghinionul tau, partea asta ai ignorat-o:
Pestii nu sunt sanatosi
"Filtru de aer" nu stiu ce e asta, dar ai nevoie de filtrare biologica. Fa repede un schimb de apa cca 30% si pe urma zilnic 10%. Intre timp lamureste-ma cu filtrul si mai vb. Eventual deschide topic nou, sa nu poluam aici.
Uite aici o metoda pt ciclat acvariul cu vietuitoare in el: https://tropica.com/en/guide/get-the-right-start/tropica-90-days-app/
Mie mi se pare foarte putin spatiu deasupra. Fa niste teste cu o cutie de carton de inaltimea la care vrei sa fie acvariul, pune ceva deasupra la 20cm si vezi cum merge sa faci curatenie, sa pui lampa, etc.
De preferat sa uiti de bureti. Vezi cum se face un filtru de substrat si foloseste acolo ceva material biologic.
Uite si mai ieftin putin. https://www.led-zone.ro/proiector-led-10w-220v-slim?gclid=Cj0KCQiAheXiBRD-ARIsAODSpWPdmpUnDukSdoj3z-HmlkulRguCfDdJRoy4D5qYoabERyjZpnp9BTMaAhYIEALw_wcB Nu stiu ce putere o avea, dar oricum lui nu-i trebuie prea multa. Numai ca mie mi se pare ca se vad cam dubioase culorile pestilor la ledurile astea.
Nu stiu planta cu nr 2, dar ia vezi, nu cumva e una din astea?

http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/308-hygrophila-polysperma-ceylon
http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/246-nesaea-pedicellata
http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/210-heteranthera-zosterifolia
Poza 1, este Rotala Rotundifolia, cum ti-am spus si pe fbk. In a doua poza, 2 seamana mai mult a Lindernia, nu este Bacopa.
Salut,

Daca mai ramane ceva, ma abonez si eu.
Lasa temperatura pe la 24 de grade si lumina 6h/zi. Fa cateva schimburi de apa 30%, de 2 ori pe saptamana 1-2 saptamani, apoi saptamanal. Hygrophila Polysperma e o planta care creste si fara sa adaugi fertilizanti si fara sol, ba chiar si cu lumina din camera. O poti distruge doar daca are multa lumina si nu are CO2. Alta idee nu-mi vine acum. Incearca sa dozezi ceva carbo, jumatate sau maxim doza recomandata.
 
Forum Index » Profile for teddy2k » Messages posted by teddy2k
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com