[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Maine vreau sa fac putina curatenie. O sa scot lemnul si o sa aspir substratul si in spate.
Cu ocazia asta o sa fac si un recensamant al crevetilor.
Doar ca nu prea se vad pe pietrisul asta negru. Noroc ca au ochii mai dechisi la culoare.
Poate ar trebui sa schimb pietrisul cu unul maroniu.
Au venit 'tigrii'.

image
Liniste22 wrote:Sa iti traiasca, placut sentiment cand ii vezi cum zburda prin bazin.

Merci.
Da, stau zeci de minute si-i urmaresc cum umbla prin acvariu.

Berea wrote:Salut, cu cati creveti ai inceput in acel acvariu de 25L ,intentionez sa mi fac si eu.Multumesc

Am inceput cu 10 bucati, juvenili. Dupa vreo 2-3 luni deja aveam prima serie de pui. Acum vad in continuu pui mici. Nici nu stiu cati mai sunt.
calin wrote:vorbeam ca principiu

In principiu asa e. Gasesti si conditioner kh plus cu care controlezi mai usor cu cat vrei sa cresti kh-ul.
Dar oricum, sa stii ca Caridinele se descurca bine chiar daca nu ai conditiile recomandate.
O sa se descurce ok si intr-un ph putin mai mare, sau gh/kh putin mai mari.
Pui la bronzat.
image
calin wrote:Scuze ca nu am apucat sa raspund pana acum. Dintre articolele care le-am citit este aici:
http://www.acvarist.ro/parametrii-apei-ph-kh-gh
Deci daca pui scoici ar creste KH inteleg sau daca pui bicarbonat de sodiu.

Pai ai nevoie sa cresti kH?

calin wrote:Legat de Tiger Blue Orange Eye daca ii pui in acelasi acvariu, nu se incruciseaza cu red cristal? Adica ar fi pacat sa iasa niste culori la intamplare?

Ba da. Ar trebui sa rezulte tibee shrimp. E interesant sa urmaresti puii sa vezi cum o sa arate.

calin wrote:Legat de accidentul cu sprayul de furnici, nu mergea cumva si aerul la acvariu, ca altfel nu cred ca isi facea asa iute efectul, numai prin suprafata apei? Bine ca au scapat si ai fost pe faza!

Nu am pompa de aer. Probabil vapori de la spray au ajuns in apa.
Ar cam avea nevoie de CO2 si de lumina ceva mai buna.
Azi cand am ajuns acasa de prin oras vad agitatie mare in acvariu.
Imi zic ca o fi vreo femela pregatita de imperechere si din cauza asta se agita masculii.
Ma uit mai atent vad ca si femelele se agitau de zor. Ma uit si mai atent vad un crevete mort si vreo cativa care de abia se miscau.
Intreb intr-o doara familia daca a avut careva treaba cu vreu spray pe langa acvariu. Si-mi zice nevasta ca a dat cu spray de furnici chiar langa acvariu.
Am bagat rapid un schimb de apa 50%. Acum s-au linistit, nu am mai avut alte pierderi, deocamdata.
Am facut o pre-comanda de Tiger Blue Orange Eye pe care vreau sa-i pun tot in acvariul asta langa CRS.
Cei de la Aquadec importa mai multe specii pe baza de precomanda in perioada imediat urmatoare.
Unii zic ca ar exista o legatura intre kH si gH iar altii ca nu exista absolut nicio legatura.
Daca pui scoici in acvariu mi se pare ca o sa creasca gH-ul.
Da stiu ca e foarte mare. Dar in ultimul timp chiar am avut mai multe serii de pui. Am numarat in total vreo 80 de bucati si mai mici si mai mari.

Pe de alta parte nu prea inteleg de ce e important nivelul de kH. Am tot citit despre kH si eu inteleg ca nu afecteaza direct vietuitoarele. Si ca mai mult conteaza la stabilitatea pH-ului. Cu cat kH este mai mare cu atat pH-ul variaza mai putin la modificarile nivelului de CO2 din acvariu. De aici eu inteleg ca un nivel mai mare de kH e util pentru ca pastreaza pH-ul stabil.
Asa ca nu inteleg de ce la Caridine se recomanda un nivel de kH chiar si de 0-2.
Pai cine e producatorul acvariului?
De obicei fac capacul pe dimensiunile hranitorului produs tot de ei.
Am realizat azi ca foloseam doza dubla de Ferropol la schimburile de apa.
De aici cred ca am avut si decesele din utimele saptamani.
Deocamdata nu mai fertilizez nimic in acvariul asta.
Gabi C wrote:Frumosi crevetii tai. Vreau si eu sa il umplu al meu de creveti.

Poza e facuta la ora mesei. In rest nu stau asa la vedere.
Dar la masa vin o multime acolo ca le dau granule pe pietrele alea ca nu se baga pe acolo Cory si le raman si lor sa manance.
13ghosts wrote:
Antecume wrote:Da, o folosesc de vreo 8 luni de zile intr-un acvariu de 25L. O tin la o bula la 4 secunde. Ma ajunge o butelie cam vreo 3 luni.

Sistemul il tii langa acvariu ? Arata cat de cat estetic ? Am si eu un acvariu de 56L brut la care ma bate gandul sa ii pun un sistem CO2, dar as pune ceva mic - nu am unde pune o butelie mare. Pui si cateva poze ? Mersi

Vezi ca am pus o poza pe celalalt jurnal.
Poza cu stitemul de CO2 de la Tropica:
image
Si eu am un Tetra 600EX la 63L.
Il am de 2 ani si nu am avut probleme cu el.
Dar ca eu am si prefiltru. Asa incat filtru il deschid de 1-2 ori pe an.
Eu am mai patit la el ca la un moment dat furtunul statea prea curbat si imi forta conectorul de la filtru si a inceput sa curga pe acolo. Dupa ce l-am asezat iar in pozitia normala n-a mai picurat.
Da, o folosesc de vreo 8 luni de zile intr-un acvariu de 25L. O tin la o bula la 4 secunde. Ma ajunge o butelie cam vreo 3 luni.
Arata super.

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: