[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Liv
Forum Index » Profile for Liv » Messages posted by Liv
OK. M-am lamurit. Mi-am luat JBL Volcano Mineral (cam tot aia cred ca e ) si voiam sa stiu cum se comporta in timp.

Daca ai avut Echinodorus si Cryptocoryne cum s-au comportat?
Parca aveai un aparat foto. Ne dai poze de pe camere HD?

Ce lumina ai? Sau ai avut?

Se macina Lava Soil?
Ala e.
M-am uitat rapid la 2 senzori de ph.

Mi se pare ca asta e bun pt. noi:

https://atlas-scientific.com/circuits/ezo-ph-circuit/

Celalalt are o rezolutie de 0.15.
Ca sa sparg biofilmul am lasat pipa de iesire deasupra apei.
Ia-l pe cel de la Susun - daca gasesti cele transparente sint mai bune ca vezi ce depuneri ai prin bureti si cind trebuie curatat. La asta dupa vreo 3 ani am reusit sa rup piesa de intrare si am asteptat vreo 3 luni pina a ajuns din China

La Ista am stat vreo ora cu freza si ferastraul ca sa fac loc pt. bureti. Vine doar cu vatelina care se colmateaza in 2-4 zile.

Si sa fii atent la ce furtune pot fi cuplate. Sau cumperi adaptoare - se gasesc rar si pe la noi.

Cele mai bine mi se par cele de la Atman - daca ai rabdare sa ajunga:

https://www.aliexpress.com/item/32915514254.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.79f234ecOfPXG3&algo_pvid=0558bd50-7a3c-43c7-8f6b-96f658b2432e&algo_expid=0558bd50-7a3c-43c7-8f6b-96f658b2432e-17&btsid=0bb0624716133018980382355e5def&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

In principiu poti sa faci un prefiltru din filtrele de apa de 10 inci daca gasesti adaptoare de la 3/4 inci la furtunele tale. Teoretic in varianta asta ai putea introduce si co2, dar nu stiu cum se va comporta filtrul in care o sa bagi si co2.
Sint mai multe module phmetru foarte ieftine fata de controlerele de ph de pe piata. Sa fii foarte atent la partea de calibrare sa fie in cel putin 2 puncte. Si la nivelul semnalului de iesire (citeodata e dat de la 0 la 5V, iar la unele e reglabil).

De asemenea ar trebui sa aibe alimentare separata si foarte bine filtrata (oricum consuma putin). Altfel ca la multe alte aparate de masura o sa ai variatii destul de mari la iesire.

Si mai ales daca respectivul da si programul. Altfel o sa iti bati capul mult timp ca sa refaci ceea ce a facut el.
Eu am folosit Pristine si Stability pt. 4 saptamini. Nu am reusit sa vad mari diferente. Doar ca la mine e suprapopulat cu ancistrusi.

Diferente mari au fost cind am montat prima pompa de valuri ca sa impinga resturile de la suprafata substratului spre filtru. De cind am montat si a 2-a pompa de valuri (in acelasi scop) marea majoritate a resturilor sint impinse spre intrarea in filtru - care e lasata la nivelul substratului. Mai trage si ceva nisip cind schimb apa, dar ramine in prefiltru. Prefiltrul (buretii) il spal in fiecare saptamina. Daca nu spal buretii in 2-4 saptamini scade drastic fluxul de apa prin JBL900. Mi se pare destul de curios ca micsorarea fluxului de apa e mult mai mica la Eheim Ecco Pro 200 - care cred ca are suprafata de intrare a prefiltrului mult mai mare decit la prefiltrele Ista sau Sunsun. Oricum vreau sa montez un prefiltru separat si la Eheim ca sa mai bag Matrix in locul buretelui din prefiltru.

Cum a functionat dozatorul DP4? Ma tot bate gindul sa iau si eu unul.
Ai putea sa ne spui din ce punct de vedere Alexa e mai bun decit Google? Bineinteles din cite ai incercat tu.
Nici macar de filtru nu-s bune ca se etanseaza la temperatura mare. De fiert pestii nu am de gind prea curind.

Adica nu-s bune de nimic pe aici.

RAPOOORT la admini!!!!!
Bine pina ajung sa am un calculator dedicat cu HA o sa dureze mult. Vad ca R-PI comunica bine cu Arduino (problemele pricipale sint de fapt la tensiunile de alimentare diferite - se pot rezolva usor). Asa ca am impresia ca o combinatie de R-Pi cu Arduino ar fi foarte buna. Cred ca o sa merg in continuare cu amindoua.

Ce ai recomanda sa cumpar pt. R-PI dedicat pt. HA? Stiu ca preturile ieftine indica cel putin o calitate slaba.
Humbert wrote:eu nu reusesc sa gasesc recomandarea cu I5 pe site-ul lor, da si mie un link, chiar sunt curios

in schimb, am gasit tutorialul de mai jos (publicat acum 1.5 luni) in care arata cum poti rula HA pe windows FARA virtualizare, pur si simplu se instaleaza ca orice program, in 2 minute ai HA pe windows
eu zic ca merita sa incercati, sa vedeti cum e

https://www.youtube.com/watch?v=2LB3wRXv9Y0&feature=youtu.be

la inceput in clip tipul arata si cat consuma din resursele windows ului, este 0%, deci cu siguranta nu e nevoie de I5

asta e alt lucru absolut genial la HA: apar functionalitati noi cu viteza ametitoare, eu il am de vreun an si aproape in fiecare luna apare cate ceva in plus, este o comunitate f activa pe partea de dezvoltare

Stiu ca am vazut-o si pe site, dar uite-o in videourile de la instalare:

Tot trebuie sa ii protejezi de scaderile bruste de temperatura.
Valabil la mai multi. Oricum nu toti se aprovizioneaza din acelasi loc. Care il tin bine ascuns. iar in ultimii 3-4 ani disparitiile astea au devenit mai dese. Sau definitive cum s-a intimplat cu Volcanit.
Nu. De aia nu asigura nimeni transportul animalelor in perioada asta.

Bagi punga in care sint pestii in buzunarul de la camasa si ii transporti asa (sau macar in buzunarul de la scurta). Verificat la 200km de mai multe ori (2-2,5 ore). Toti au ajuns cu bine. Dar cineva trebuie sa se sacrifice sa faca asta.
In mod sigur chestia aia cu buretii mai buni decit orice e o treaba de marketing. Ca si recomandarea de a schimba materialul filtrant biologic la citeva luni ca se uzeaza.

Probabil ca de aia dispare din cind in cind Matrix de pe piata. In urma cu 3 saptamini ma hotarisem sa curat filtrul - are vreo 6 luni de cind nu am mai umblat prin el. Am zis sa mai bag niste Matrix in loc de Siporax. Intr-o saptamina ajunge - zic eu. Caut. In Romania nu e. In Ungaria nu e. Nici in Cehia , nici in Polonia. Asa ca momentan am renuntat la curatat filtru pina fac rost de Matrix.

E curios cum de sint asa cautate chestiile astea vulcanice. Matrix, Volcanit, Volcano Mineral , piatra ponce , spartura de lava.

Oricum si la mine sint pline de bureti. Prefiltrele.
Ala e - Cristian Ionescu . Da' a disparut de vreo 2 ani de pe FB. Cu tot cu materialul minune. O fi nume predestinat.
Ok. Trec la Pi. Are mult mai multe optiuni de programare. Ma rog, trebuie sa invat Python, dar mi se pare mult mai logic decit optiunile "limitate" care le am pe Arduino.

Si trebuie sa ma scarpin printr-un buzunar gol (acum) - in vreo 2-3 luni o sa am destul material ca sa nu afle sefa ca mai fac un calculator.

Am vreo 3 benzi adresabile. Una am reusit sa o comand, dar e atit de slaba ca nici nu am luat-o in calcul. Sint bune doar de jocuri de lumini.
Oricum scap de limitarile de pe Arduino. Si in plus cam toti senzorii care ii am sint digitali deci ii pot folosi pe Pi.
E deja cam ocupat - face si backup plus torente. Incep sa ma gindesc la al 2-lea Synology. Oricum in 2 ani de cind ruleaza am calculat ca si-a scos banii care i-am dat pe el in loc sa ii dau la Enel (cca. 85 lei/luna minca vechiul CenOS). Inca un an si scot si banii de hardiskuri.

Modelul care il am nu e destul de puternic pt. virtualizare. O sa o iau in calcul.

Nu sint adeptul unei masini puternice care sa faca foarte multe (mai multe masini care fac sarcini destul de precise , da). In caz de probleme ai imbulinat-o rau de tot daca ai o singura masina care face de toate. Am asistat la asa ceva (prin '99 parca) cind un server dedicat de mail, telefonie si fax a picat. Pina s-a inlocuit placa de baza a durat 3 saptamini. Aproape ca au dat faliment. S-au invatat minte si s-au dotat cu 2 centrale telefonice, citeva faxuri si mai multe conturi de mail sincronizate cu conturi externe.

Vad ca marea majoritate a senzorilor de pe Arduino pot functiona si pe Pi. Daca gasesc o varianta de comanda PWM pt. benzile cu LED as trece pe Pi (din cite am rasfoit rapid se poate). Cu calculatoarele sint mult mai obisnuit decit cu Arduino. Benzile adresabile au luminozitate cam prea mica ca sa le iau in calcul pt. plantat (nici pt. marin nu cred ca sint bune).
Liv wrote:Am inteles. O sa caut si un Pi 4 mai tirziu. Dupa ce o sa reusesc sa comand benzile cu led cu Arduino - sint abia la inceput. Nu am timp de amindoua.

Am inteles eu gresit cumva? La Pi sistemul de operare e inlocuit cu cel de la HA?

O sa va urmaresc cu interes.

Forum Index » Profile for Liv » Messages posted by Liv
Go to: