[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Liv
Forum Index » Profile for Liv » Messages posted by Liv
@liliac - mersi - ai avut dreptate se potrivesc filetele de la stingator la reductoarele folosite de noi.

Referinta:

https://www.evolutionfire.com/products/co2-fire-extinguisher-valve-zx-2d-06-00h/

Codul valvei e identic cu cel folosit la noi in tara. Din cite vad si stingatorul G5 foloseste acelasi tip de valva standardizata international.
Mersi. S?pt?mâna asta sint lefter. Prima data în ultimii 6 ani. ?i mi-e o leneeee s? m? plimb la 35 de grade dup? 3-4 ore de stat la soare la serviciu cum nu va pute?i închipui. Mai rezist doar cu BR RC. Doar c? ?i aia trebuie sa o cump?r la litru c? mi s-au bu?it frigiderul.

LE: scuze pt. diacritice. Mi-am trecut mobilul pe romana, da' cred ca o sa revin la engleza. A detectat magarul ca forumul E in romana ?i sa o ia naiba de autocorectie.
La marea majoritate a seringilor de 1ml acele sint integrate in seringa. Pot fi taiate si slefuite, dar nu prea merita sa pierzi 10 minute pt. asta.
Sau ia o seringa de 1ml (mililitri) pentru insulina - cam pe la orice farmacie. E intre 0,5 pina la 1,7lei bucata. Poti sa dozezi cantitati foarte mici de lichid (are 50 de gradatii pe ml) - fara nici un fel de probleme 0,05ml. Le folosesc de mult pt. Seachem Prime si Stability.

Marimea unei picaturi de determinata si de suprafata de contact a picaturii cu pipeta.

@Demonu - Treci te rog pe la "My Profile" sa setezi locatia. N-as vrea sa te trimit prin Bucuresti daca stai in Timisoara.
La roscata care o ai in bazinul de 60 poate nu o sa ii placa, dar o sa isi revina dupa ce bagi iar CO2. Variatia de pH nu o sa fie destul de rapida ca sa afecteze animalele.
O sa incerc saptamina viitoare. Nici o firma care se ocupa de stingatoare nu are program sambata si duminica.

Daca gasesc vreuna care sa lucreze cu persoana fizice cred ca o sa iau reductorul dupa mine sa verific filetul.

@liliac - poate pui o poza cu reductorul pe butelie, te rog. La stingatoarele G2 de prin 2010-2014 trebuia schimbat capul buteliei si nu am gasit daca s-a schimbat ceva la standardul stingatoarelor de atunci. Nu ma deranjeaza sa dau 200lei pt. un test (am pierdut mult mai multi bani pe plante si pesti - din propria greseala), dar daca pot sa verific ceva prefer sa o fac - multumesc.

@bayek - varianta asta nu rezolva problema cu programul de la 09 la 17, dar poate gasim o metoda sa umplem buteliile mai aproape de casa.

@hybryd - avem probleme cu incarcarea buteliilor. Butelii si reductoare putem cumpara fara probleme din toata Europa. Unde si cum la incarcam e o problema deja de 10-20 de ani.
La o verificare rapida:

- Pret stingator G2 intre 102 si 205 lei (are cca. 2litri CO2 lichid - nu e carbon lichid), 4 ani garantie
- incarcare si verificare - 30-40 lei - la verificare se face si evaluare pt. inlocuirea componentelor defecte (cap, robinet, supapa,...) preturile componentelor defecte sint intre 15 si 36lei.
- sint mai multe firme care incarca si verifica stingatoare G2 -inclusiv in tara.

Avind in vedere domeniul pt. care sint folosite toti lucreaza cu factura+certificat de conformitate+garantie.

Nu am gasit nimic despre filetul de iesire. Inca. Si nici daca lucreaza cu persoane fizice care au nevoie doar de 1-2 stingatoare.
Ok. Hai ca studiez varianta asta. Si ai dreptate - ar trebui 2 bucati. Unul pt. acvariu si altul pt. posibilele evenimente foarte neplacute.
Bayek wrote:
dan.pavelescu wrote:Sunt multe putori ca mine care isi vor face abonament

Eu as fi primul cu abonament.

Reductorul asta merge pe Sodastream?
https://www.nevertebrate.ro/product_info.php?products_id=31316&osCsid=f837a307a83ce9164599afa31147c5ec&gclid=Cj0KCQjw_O2lBhCFARIsAB0E8B_y5RF2S-4yz0rY3JKgQI6BBpnFw_WWIR0Ii20c1JSTuiPbzuqFEKsaAg2zEALw_wcB

Doar cu adaptorul de mai sus de pe aliexpress. Sodastream are un "filet" aiuristic care e folosit doar de ei.

@liliac - Si cum se foloseste stingatorul ala tip G2? Pare mult mai interesant. Cred ca le trebuie tot un fel de adaptoare ca sa ajungi la filetul de la reductoarele de acvariu care este: W21.8-14 (sper ca nu gresesc dimensiunea).

LE:Asa arata adaptorul montat intre butelie si reductor:
Cu programul ai dreptate - nu ma gindisem si la asta. Dar nu prea vad nici o rezolvare la nivelul nostru. Ca sa lucrezi cu gaze sub presiune mare e nevoie de o autorizatie (ISCIR parca). Care cred ca se obtine doar pe firma.

Pina cind vreunul din magazinele online nu o sa se apuce si de incarcat butelii singura rezolvare e sa treci la Sodastream - care are preturi mult mai mari - 50lei reincarcarea cu aproape 500grame. Am si o butelie de 10litri, dar nu am reusit sa o utilizez. I-a expirat si revizia intre timp.
Sa nu incerci la centrul aproape de Pantelimon (nu mai stiu exact adresa) - am fost de 2 ori si m-au refuzat. Vor contract pe firma.

Am auzit de Mavis 92 SRL - undeva pe linga podul Constanta, dar am ramas cu auzitul.

Tot la nea Romica cred ca e mai sigur:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/44594.page

Nu ma duc pina acolo ca nu am masina si e interzis transportul buteliilor presurizate cu metroul.

Eu am trecut la butelii Sodastream cu adaptor - 50 lei reincarcarea si pot fi comandate online. Doar ca sint cam mici (sub 500 grame) si nu o sa faca fata la acvarii mari.
Adaptorul e asta:
https://www.aliexpress.com/item/32811212318.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.21ef1802Z3FuVJ
Functioneaza foarte bine si sint la a 4-a butelie folosita. Fizic am doar 2 bucati - una care e pe reductor si a 2-a care o duc la incarcat cind am timp - e un magazin linga mine - in Megamall.
Ia in calcul pt. backup si o butelie Sodastream (are 480 de grame CO2) cu adaptor de pe Aliexpres (adaptorul poate sa ajunga si in 2-3 luni de la comanda).

Eu o folosesc ca butelie principala (am 2 bucati) cu aprox. 2 bule/secunda la 180 litri brut, dropchecker pe verde, pH-ul scazut la 7 (de la 7,5 fara regulator de pH), ma tine cam 2,5 luni. Am un magazin care le schimba pe loc (cu alta plina) linga mine si evit sa dau 70-80 lei la taxi ca sa traversez Bucurestiul (e 50 lei incarcarea). Ar trebui sa traversez tot Bucurestiul cu metroul si e interzis sa cari recipiente sub presiune in metrou. Cam scump fata de reincarcarea unei butelii normale, dar m-ar costa mai mult un taxi.

E 100lei una noua si se poate comanda si reincarca online prin curier - tot in 2-3 zile ajunge. Cind se goleste una din butelii o schimb rapid (dureaza citeva secunde inlocuirea - are un conector rapid, fara scule - dupa ce montezi adaptorul pe reductor).
N-am reusit sa gasesc nici un motiv sa reglez debitul din robineti. Daca e prea mare folosesti un spraybar.

Ok, adaog un alt avantaj la Ecco Pro. Are sistem de amorsare. Il apreciez dupa ce cel de la JBL900 s-a blocat si folosesc la el metoda "scoate vinul din butoi".

Alt avantaj ar fi prefitrul existent la Ecco si inexistent la Clasic. Da, poti sa bagi un burete la clasic, doar ca buretele din prefiltru trebuie spalat la cel mult 2 saptamini si ocupa spatiu care prefer sa il las pt. filtrare biologica (@tiberiu2 - depinde de cite si ce animale ai sa pui in acvariu - cu cit pui mai mult material filtrant biologic cu atit e mai bine pentru animale si mai putin bine pt. buzunar). E usor sa opresc filtrul 10-15 minute cit spal buretii din prefiltru. Si nu imi amintesc cind am curatat Matrixul din filtru - parca in urma cu 1,5ani. Cind am probleme cu debitul e de ajuns sa spal buretii din prefiltru.

Eu am luat Ecco Pro 300 pt. un cub de 27 litri - sint adeptul suprafiltrarii biologice.

@tiberiu2 - sa ungi toate legaturile (capetele de la furtune, filetele de stringere, garniturile si robinetii) cu vaselina siliconica. Adica orice suprafata care se va misca in viitor din pozitia care o are la montaj. O sa te scuteasca de o multime de incurcaturi mai tirziu. Poti sa folosesti cam orice vaselina siliconica, dar daca tii neaparat cauta vaselina siliconica alimentara - am o cutie de 60grame din care am consumat cam 1/4 in ultimii 5 ani la 2 filtre si 2 prefiltre.
Salut. E buna alegerea, dar tine cont ca nu vine cu robineti. O sa ai nevoie de ei cind il vei curata. Pentru mine e un motiv sa ocolesc seria clasic. Iti recomand Ecco Pro 300 (desi e mai scump) - tot cu Matrix si Substrate Pro.
La clasic mai ai si alte 2 dezavantaje - i-ar trebui un prefiltru (pt. filtrare mecanica) si nu are cosuri pt. materialul filtrant (asta se rezolva simplu cu niste saculeti de plastic).

https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-ecco-pro-300-2036-1956

Daca esti grabit il gasesti si in Hornbach ceva mai scump.

Era sa uit. Iti trebuie cam 2 litri de material filtrant la oricare din ele. In Ecco Pro 300 intra cam 1,5-1,7 litri de material filtrant. Daca ii pui prefiltru intra 2 litri. Prefiltrul are rolul de a retine materialele grosiere din apa si se curata mult mai des si mai simplu decit filtrul normal.
Top 50 la IAPLC e foarte de ajuns ca prezentare. Flaviu Zapartan mai exact. A mai participat la multe alte concursuri - AGA, RONAC, ... Ai ce invata de la el.

Multumim Flaviu.
Atunci e de ajuns si unul de 2 ori mai ieftin:

https://www.emag.ro/network-attached-storage-synology-diskstation-cu-procesor-realtek-rtd1296-1-4ghz-2-bay-512mb-ddr4-ds220j/pd/D6KYVBMBM/?X-Search-Id=da2bca61036bd0b80019&X-Product-Id=6442319&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Sau chiar varianta cu un singur hardisk (570lei acum), dar neaparat cu backup pe un hardisk montat pe usb.

https://www.emag.ro/network-attached-storage-synology-diskstation-cu-procesor-marvell-armada-a3720-dual-core-800-mhz-512-mb-ddr3l-1-bay-1-x-gigabit-lan-2-x-usb-2-0-ds120j/pd/DC3HNGBBM/?ref=automated_compare_6_1&provider=rec&recid=rec_4_2c50d07053246e3e55d5d90a9302684a29a7af984fb88503ffde4a34ed0168bb_1673237060

Hardiskurile au tendinta sa crape cind ai nevoie mai multa de datele de pe ele. De unde e si obligatia backupului.

Am lucrat la o firma unde erau folosite cele cu un singur hardisk (un SSD de fapt) doar pt. citirea datelor partajate de 30-40 de persoane simultan. Fara probleme timp de aproape 10 ani. Datele erau scrise la 1-2 ani, cind apareau update-uri si nu au dat vreun rateu. Erau citite de sute pina la citeva mii de ori zilnic.

Ca hardiskuri iti recomand in momentul de fata Toshiba (chiar si cele de 5400RPM - sint la fel de rapide precum cele la 7200RPM). Din discutiile de pe forumul Synology, hardurile Synology (costa mult) sint de fapt Toshiba cu firmware modificat si rebranduite (adica cu alte etichete).
Multumesc pt. confirmare.

@alinutz80 - Da - am luat tot ce am gasit la tine, multumesc.

E un DS218J cu 2 harduri Toshiba P300 7200rpm de 3Go (de 2,8Go de fapt) - parca are vreo 3 ani. Mai am grija de 2 Synology (un 107J si un 213J) care sint in functiune din 2007 si 2014 si sint folosite doar ca servere Samba (partajare in retea). Ambele duse la maxim cit suporta hardiskurile si fara probleme.

Pe al meu ruleaza simultan:
-partajarea in retea(samba - sefa contabila se uita linistita la nu stiu ce comedie romantica, iar eu ma chiorasc linistit la altceva)
-Transmission (torente)
- Cloudsync (se sincronizeaza automat cu Google Drive si Dropbox - stie de mai multe, dar nu le folosesc)
-Synology Photos (seamana cu Google Photos)
-Synology Drive (un fel de Google Drive limitat la dimensiunea hardurilor folosite).
-Cam un an a rulat si OpenVPN (te conectezi la reteaua de acasa de pe unde esti si ai internet - daca esti vizavi sau in Australia nu e prea mare diferenta). Am renuntat sa mai rulez OpenVpn pe Synology cind mi-am schimbat ruterul cu unul care stie sa ruleze OpenVPN.

Poate sa ruleze si multe altele (mail, chat, iTunes, server Web, ...)

Distractia la mine a inceput cu torentele. Stai la seed 2-4 zile, fa ratie peste 2, ... Un calculator haleste la minim 120-150W, un Synology 30-35W. Intr-un an se aduna mult din diferenta. De la 350-400lei pe luna am ajuns sub 200lei pe luna la Enel. Da, stiu ca nimeni nu ma obliga sa stau la seed, dar daca nimeni nu sta la partajare o sa dispara chestiile "gratuite".

Vitezele de transfer pe si de pe Synology sint in jur de 110-115Mo/secunda (sint dependente mult de placa de baza care o ai si de marimea fisierelor), si are o problema. Cind faci transferuri mari de date (fisiere mari sau multe si mici) restul serviciilor intra in pauza pina cind e terminat transferul datelor). Nu e prea deranjant ca transferul datelor il faci de obicei dupa instalare.

Daca tot vrei sa iei un server sari direct la versiunile superioare - DS420+ sau chiar DS920+ cu harduri de 10To sau macar de 6To. O sa le poti folosi si peste 7-10ani. Sint mult mai scumpe, dar nu te obliga sa inlocuiesti totul in 4-5 ani. Poate o sa fii obligat sa schimbi doar hardurile ca vor avea capacitate cam prea mica - nici nu imi trecea prin cap in 2015 ca nu o sa imi ajunga 2-3To si am deja cam 15To - cu vreo 4-5 To liberi pentru backup.
Toata documentatia o gasiti aici:

https://liv1305.quickconnect.to/d/s/rnetxgzN6RbZJEPnM0e6wvSforHYsePT/Im8Q2aBUB6eeNyY54HJs89YH_kgs0JmB-_rzgmdcCHAo

Se poate face o singura operatie - download fisier. Nu sint necesare user si parola. Cind aveti timp va rog imi confirmati ca functioneaza.
Mi-a fost atacat serverul si a trebuit sa opresc partajarea. N-am pierdut nici un fisier.
Caut o solutie sa le partajez din nou cit mai simplu.
M-a anuntat Google ca cica nu mai am spatiu prea mult pe Drive. Am sters fisierele partajate de acolo.

Ca sa nu mai am probleme cu spatiul am activat o partajare pe unul din serverele mele, unde am spatiu destul.

Sa aveti rabdare la conectare - dureaza 10-15 secunde pe orice browser pina vedeti lista de fisiere si nu am gasit motivul, iar timp ca sa sap dupa motiv inca nu am. L-am testat pe Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer. Link-ul asta ramine valabil pe o perioada nedefinita. Cu exceptia perioadelor cind nu o sa am curent - UPS-ul tine serverul cam 45 minute dupa care ii da shutdown.

Exiata o singura optiune dupa ce se deschide site-ul - "Download file". Nu incercati sa deschideti mai multe ferestre - va da o eroare. Daca vreti mai multe fisiere fie le luati pe rind, fie folosti un manager de download care sa ia fisierele pe rind.

Sper sa va fie de folos ca nu mai depindem de Google acum. M-as bucura daca imi veti confirma functionarea pe privat. Si daca aveti alte carti care nu sint in lista mi le puteti trimite ca sa le pun tot acolo.

http://gofile.me/6Uiir/PrWKb93R7

Forum Index » Profile for Liv » Messages posted by Liv
Go to: