Ancamarketing wrote:dupa ce incep plantele sa perleze in draci, toata suprafata apei e plina de bule de oxigen, ceea ce ma face sa cred ca suprafata apei nu e valurita prea mult, deorece aceste bule raman acolo.
mai degraba as zice ca ai biofilm - in mod normal bulele de oxigen trebuie sa se sparga la suprafata apei, daca asta nu se intampla inseamna ca ai biofilm.
sigur ca valurirea suprafetei ajuta si la indepartarea biofilmului, dar biofilmul si nu valurirea slaba cred ca e motivul pt care bulele de O2 raman acolo.
deci acum ti-am mai bagat inca o cheltuiala pe teava: un skimmer de suprafata
asa e cu acvaristica asta, tot timpul mai ai inca ceva de cumparat, dar chestia interesanta e ca lucrurile vin in ordine, ti se pare ca chiar ai nevoie de ele
iti spun de pe acum ce cred ca vei mai avea pe lista:
- deci skimmer de suprafata
- apoi probabil un alt reactor sau alt tip de reactor
- la un moment dat te vei gandi sa schimbi materialele filtrante (nu stiu ce ai acum) in favoarea ceva gen siporax, matrix
- dupa aia o sa se infunde filtrul si o sa fie greu sa-l cureti frecvent, asa ca o sa te gandesti la un prefiltru (apropo, de cand mi-am luat prefiltru, apa mea e mult mai clara si efortul de curatare al lui mult mai mic)
- o sa vrei sa automatizezi schimbul de apa (pompa + furtun)
- o sa te intrebi daca nu cumva nu ai nevoie de o pompa de valuri, pentru circulatie mai buna
- o sa vrei sa incerci Seachem purigen (da, chiar e o diferenta la claritatea apei cu el, dupa parerea mea)
- o sa vrei sa incerci alti fertilizanti
- o sa te bata gandul sa iei neoane Giesemann
eu deocamdata m-am oprit aici, chiar nu stiu pe ce as mai putea da banii pt acvariu (a, stiu, un al doilea filtru de >1400 lph)