| Message |
|
|
|
o hailea de capacitate mai mare
|
 |
|
|
|
o noua poze si ultimele pregatiri. Am finalizat acvariile si standul. Maine urmeaza montarea instalatiei de scurgere la picatura, filtrele si probabil substratul. In mijlocul standului in locul lasat liber va veni acvariul de 160l cu ciclide. Ca lumina m-am hotarat sa folosesc becuri cu led deoarece consuma foarte putin si crevetii nu au nevoie de cine stie ce lumina
|
 |
|
|
|
rectific 12 nu 13. Da le-am pus si pe cele noi pentruca saptamana asta le dau drumul. Astazi pun poze noi
|
 |
|
|
|
asta e doar inceputul. Sa te vad ce faci mai departe cand te-o cuprinde microbul. Eu am luat-o incetisor: un 16l din piata( sotia a facut ochii mari, dar nu a fost o problema ca era ceva micut pe birou), in 2-3 luni am trecut la 25l la prima vizita in Hornbach. Ma rog a tacut si la asta , ca l-a inlocuit pe celalalt. In schimb cand ne-am mutat am trecut direct la 160( ca de, intrase in acceptarea tacita). Si ca sa inchei: acum am 13 acvarii in casa...asa ca sa te vad mai departe
|
 |
|
|
|
Primim "cu membru nou" cum sa nu primim? Cununam, botezam, facem de toate...Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
bine ai venit Razvan! Un om destept mai intai se documenteaza si pe urma investeste! Nelamuririle tale posteaza-le si te vom ajuta cu ce putem
|
 |
|
|
|
eu am la apa stuturile. O sa vad cum rezista
|
 |
|
|
|
ma gandeam daca e bun adezivul pentru komatex?
|
 |
|
|
|
am inteles, vrei sa folosesc furtunul pe post de garnitura. E o idee. O sa vad cum tine acum. In functie de rezultate actionez. Multumesc
|
 |
|
|
|
da, am avut ceva( in timp ce altii se distreaza La Multi Ani Koala!), dar de data asta am terminat. Pana la urma am pus jos instalatia de evacuare a apei si am facut-o acolo. Maine spal acvariile, le colantez, fixez standul pe pozitie. Mai am de facut lumina si sunt cam gata. In timpul ciclarii o sa ma gandesc cum alimentez: osmoza sau filtru sterasyl. Cred ca pentru rapiditatea miscarii voi alege filtru sterasyl. Osmoza inseamna o noua investitie si mai multa bibileala la vasele de depozitare si alimentare. Am o singura emotie la ceea ce am facut: alimentarea se face prin niste furtune prinse cu un stutz de legatura pe care l-am lipit cu Picatura in teava ppr. Nu stiu daca o sa tina lipitura. E drept ca a intrat fortat stutul dar am emotii. Am incercat sa lipesc si cu tangit dar nu a tinut. Daca aveti vreo idee ...e bine venita. Am cautat stuturi sa le pot infileta, dar nu am gasit
|
 |
|
|
|
si cum romanului ii sade bine cu munca, la indemnul lui kirucd am facut (terminat) instalatia de schimb la picatura. Facusem eu multe in viata, dar gauri in sticla nu am mai dat. Asa ca ieri m-am inarmat cu rabdare, am cumparat toate cele trebuincioase si m-am apucat de treaba. Am facut experimental( ca daca e sa o zbarcesc macar sa nu o zbarcesc cu un acvariui) cateva gauri intr-un geam de care il aveam in casa. Totul a iesit ok asa ca m-am apucat de treaba. Rand pe rand toate acvariile au mers la baie ca sa ma folosesc de furtunul de dus sa fluidizez gaurirea. Ieri am gaurit( sincer mergea repede, dar am avut o masina de gaurit cu acumulatori, dar acumulatorii nu mai tineau decat la o gaura asa ca a durat ceva gaurirea) si azi am facut instalatia de scurgere din ppr. Pentruca ideea asta a venit dupa ce am montat standul pe locul final, azi am desfacut iar totul si va trebui sa dau alte gauri de prindere in podea si tavan, deoarece trebuie sa las mai mare loc de acces in spatele standului. Ideea e ca a fost de munca, dar a meritat. In felul asta nu ma mai duc la baie sa arunc galetile de apa. Finalizarea ei se va face dupa ce fixez din nou standul, ca sa pot masura exact distanta pana la perete. Deasemenea legaturile intre acvariile de jos si sus vor fi facute la finalizare pentruca daca le-as face acum nu mai pot muta standul cu ele cu tot. Si acum o poza cu instalatie adaugata
|
 |
|
|
|
eu am cumparat de la sanitare din Auchan 1,5m cu 4 lei. Erau in zona cu furtune de dus. Dar asta cam acum vreun an
|
 |
|
|
|
asta e bine. Nici prea puternic nu trebuie sa fie curentul. Tu respiri dar daca stai in bataia vantului cum poti respira? Vezi ce teste ti-a indicat Lucian, El e maestrul plantelor
|
 |
|
|
|
algele apar in general in urma unor carente( probleme) in acvariu. Daca rezolvi problemele, algele or sa dispara de la sine. Genul acela de alge apare pe plantele care se dezvolta mai incet. Cresterea inceata se datoreaza fie in urma unor lipsuri, fie asa sunt plantele si nu ai ce sa le faci. In concluzie : dupa ce indeplinesti conditiile de crestere ale plantelor, apa lumina substrat filtrare, eventual curenti de apa in acvariu etc, te poti apuca de celelalte gen fertilizanti. Tu trebuie sa faci ceva cu lumina. Dupa ce ai rezolvat lumina te poti gandi la ceilalti factori pe care ti i-am enumerat mai sus. De ex lipsa de curenti in acvariu duce la nehranirea plantelor, imbacsirea substratului etc. Tu ai un acvariu nu numai lung dar si lat. Cum ajung fertilizantii pe la toate plantele? daca nu exista curenti de apa pe acolo? Canistrele tale sunt suficient de bine asezate ca tur si retur ca sa asigure plimbarea nutrientilor in acvariu? Astea sunt doar cateva idei despre ce ar mai trebui sa verifici in acvariu. Tu stii cel mai bine ce este acolo si incearca sa aplici ceea ce ti se pare tie ca iti lipseste
|
 |
|
|
qwerty wrote:Dimensiuni acvariu L=140
l=50
i=60
Neoane T8 36watt 2-Grolux
2-Aquastar
1-daylight
eu am curaj sa zic, ca lumina e insuficienta. Uitati-va la date: 5 neoane de 36w= 180w. Acvariul are 420l...Adaugati faptul ca are t8 la h 60 si iaca buba. T8 bate(nou fiind) la 40 cm, T5 la 60cm. Tu ca ai t8 si nu stiu de cand le folosesti nu ajunge nici de frica la gazon. Faptul ca tu "vezi" in acvariu nu insemna ca plantele au lumina. Ajunge ceva si la ele, dar ce ajunge din ce le dai?
|
 |
|
|
|
iti multumesc pentru informatie. Problema refolosirii apei este ca daca un acvariu are probleme, acestea se vor transmite in toate acvariile, prin amestecare. In plus la shrimpi ph difera. Nu ii poti amesteca. La pesti e un pic altfel. Deocamdata eu sunt la inceput si sigur voi mai intalni probleme, dar acestea le voi rezolva pe rand. De aceea orice informatie e binevenita
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote:Stiu ca pe acolo vine aer, am avut ocazia sa vad pe viu o instalatie la fel, la un cresc?tor din Iasi, cu vreo trei rasteluri de acvarii.
Asteptam crevetii. 
ma bucur ca nu sunt singurul care gandeste asa. Eu nu am vazut nici o instalatie de acest gen. Am inventat totul gandindu-ma cum ar trebui sa fie ca sa mearga ok
|
 |
|
|
|
multumesc koala. Si eu m-am tot gandit la prize dar nu am gasit o pozitie mai buna. Ce mai pot face e sa pun banda dublu-adeziv exact sub buza de sus, sau acolo sa pun un fir de silicon. Eu m-am ferit sa fixez totul asa de bine incat sa nu poata fi desfacut. Bara pe care le-am fixat e suport cd 60 pentru rigips si am cautat sa nu o gauresc decat daca nu am avut alta posibilitate. In rest e dintr-o bucata. La fel si firele de legatura intre prize sunt lasate mai lungi pentru eventualele reparatii. Furtunurile de aer tot asa, pot fi ridicate sau trase in afara daca e cazul. Cat de cat am incercat sa las loc pentru orice interventie. Voi mai munci un pic la lumina-voi pune becuri cu led pentruca nu am nevoie de nu stiu ce spectru, si apoi la alimentarea propriuzisa. Eu am facut legatura pana la piciorul standului. Trebuie sa ma gandesc bine cum voi face alimentarea. Deocamdata vreau sa fac umplerea bazinelor de la robinet ca sa le las la ciclat. Pe urma o sa finalizez alimentarea cu apa. La robinet am un filtru cu ioni de argint si carbune activ. Oscilez intre apa de osmoza si completarea circuitului cu un filtru sterasyl
|
 |
|
|
|
ai dreptate cu posibilitatile de scurgere, dar mie imi place sa fac treaba nemteste: drept si sigur, sa placa ochiului chiar daca e in spate. Coturile sunt de buna calitate si au intrat fortat in furtunuri. Chiar la un moment dat am gresit cate ceva si am incercat sa le scot. Nu am reusit decat taindu-le. Asa ca asta m-a convins ca totul e ok. In plus pe acolo trece doar aer. Furtunurile de apa vin de sus in jos si sunt lasate libere fara nici un cot
|
 |
|
|
|
sa fie! multumesc. A fost o adevarata desfasurare de forte, mai ales ca tot ce am facut am facut singur. Sincer ma asteptam sa mearga mai repede, dar pentruca acest proiect e unic, fiecare piesa am tratat-o ca atare. Bineanteles ca am invatat multe lucrand, iar cateodata am desfacut si facut din nou pana a iesit ceea ce trebuie
|
 |
|
|