[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
si alte cateva poze. Cateva lamuriri: tevile albe vor face alimentarea cu apa, iar futunurile verzi cu stutz de jos in sus sunt pentru alimentarea cu aer
in sfarsit am reusit sa termin standul pentru shrimpi. O sa pun cateva poze cu spatele lui inainte de a-l fixa la perete. In afara de ceea ce se vede in poze urmeaza sa-i pun furtunele pentru alimentarea cu aer a filtrelor
iar daca mergi pe varianta celor de la nevertebrate alege varianta buteliei de 2 kg chiar daca ea costa 900 si ceva de lei. Vei merge mai rar la umplut
in mare 2 sfaturi: produse de firma si butelie mare
orice fiinta vie traieste pentruca are are mancare, aer si apa. Daca una din cele trei dispare, atunci dispare si acea fiinta vie. In cazul de fata melcii se inmultesc pentruca au prea mult de mancare. Mancarea provine atat din resturile de mancare cat si din plantele care se descompun. A avea melci in acvariu este ok, dar a avea prea multi melci insemna ca ai ceva dereglat in acvariu. Concluzie: da mai putina mancare la pesti astfel incat sa nu mai ramana pentru melci, si fa mai multa curatenie in substrat( aspira-l). Melcii nu vor dispare instantaneu, ei isi vor reduce numarul in timp, dar incet si sigur. Daca faci ceea ce ti-am spus mai sus vei avea in acvariu melci cat sa nu te mai deranjeze. Daca vei cauta solutii instantanee acestea poate vor avea efecte imediate, dar melcii vor reapare in timp. Marea majoritate a acvaristilor nu inteleg ca inmultirea masiva a melcilor se produce cand este prea multa hrana pentru ei. Mai exista o solutie eleganta pentru a reduce numarul melcilor: pune shrimpi in acvariu. Acestia se hranesc exact cu mancarea melcilor. Vei avea ceva frumos in acvariu si vei rezolva si problema melcilor. Totul este sa ai in acvariu si pesti compatibili cu shrimpii
orice vietate care o ai in acvariu va fi benefica ciclarii. Problema se pune daca vietatea respectiva va rezista ciclarii. Nu stiu ce sa spun in cazul crevetilor daca vor rezista
mai pun doua poze cu viitorul spate al standului. Zilele astea am tot alergat si am incercat sa strang toate piesele de care am nevoie pentru a finaliza standul( am uitat ca sunt in Romania si cat de mult trebuie sa alergi ca sa cumperi tot ce trebuie), iar acum am inceput finalizarea lui. Ideea e ca eu nemavazand pana acum nici un stand de acest gen a trebuit sa imi inchipui si sa inventez totul. Sper ca am acoperit toate necesitatile
ai supapa unisens? Daca ai, cred ca este o problema de locul unde este montata. Cate bule pe secunda folosesti? Aici poate fi o a doua problema. Controllerul iti spune cat(mai trebuie sau nu mai trebuie) co2 bagi in acvariu, dar cantitatea care vine pe furtun ( presiunea) e data de reglajul fin al reductorului. Cel mai posibil problema e aici-reglajul fin
t5 pentruca t8 nu bate la 50cm adancime. Poti incerca si varianta 3 aquaflora si 1 midday de la giesemann( asta e o varianta cam de 3 ori mai scumpa decat osram dar e top)
o sa mai pun o poza cu standul. L-am montat de vreo 2 zile, dar acum am de lucru la accesoriile pentru acvarii, care vor veni prin spatele standului. Din pacate trebuie sa fac comanda la vreo 3-4 firme ca sa gasesc cat de cat ceea ce imi trebuie. Vreau sa fac schimbul la picatura la acvarii si asta inseamna ceva studiu. Voi face deocamdata doar umplerea acvariilor la picatura, iar scoaterea apei sa va face deocamdata la furtun. Oricum voi inventa eu ceva.
acum multi ani mergeam in Herastrau-Baneasa si luam plante din lac. Le tineam un timp in permanganat de potasiu si apoi le puneam in acvariu. Era tare interesant ca odata cu plantele vedeam o groaza de chestii vii in apa pe care apoi puse impreuna cu plantele, le mancau pestii. Ideea e ca unele pot dauna pestilor altele nu. Fiecare face pe riscul lui
le-am zis ca mi-am luat mobila. Sunt foarte usor de montat. Le pot fixa pe inaltime unde vreau. Daca o sa micsorez acvariile( urmatoare) mai pot atasa un rand de polite. O sa am ceva maine de lucru. Trebuie sa-l fixez in pozitia finala si e prevazut cu fixare in podea pentruca e destul de ingust-400mm. Ma gandesc chiar sa il ancorez de perete in spate
dupa atata timp de asteptare proiectul incepe sa ia forma. Azi a venit standul, iar maine sper sa il montez
de regula o delimitare intre cele 2 substraturi se poate face cu foaie din plastic transparent, gen dosar de plastic de la papetarie. Arata interesant acvariul tau. Eu ma gandisem ca vei pune unul deasupra si celalalt dedesubt. Teoretic e bine pus dar dupa cum vezi manado iese prea mult in evidenta cand vine peste cel alb( arata a orez cu lapte si scortisoara)
ciclidele si neonii sau discusii au nevoi si biotopuri diferite. Incearca sa te profilezi de la inceput pe ceva si sa mergi pe directia aia. Citeste mai multe pe topicurile de profil ca sa ai o idee mai buna despre ceea ce vrei sa faci. Bine ai venit!
se cere o marire a cantitatii de lumina daca il vrei bine plantat. Fiind vorba de Juwel si un model mai nou(cred) neoanele lor au niste dimensiuni aparte. Ca sa treci de la t8 la t5 se fac niste modificari mai mari. Teoretic trebuie sa schimbi tot sistemul electric.
da
ca sa faci un filtru te costa mult prea mult si e si mai multa bataie de cap atunci cand nu ai experienta. Asteapta sa intre in rubrica vanzari un filtru sh si cumpara-l de acolo. Se va incadra in banii tai si isi va face treaba
ultraclar de 10 aprox 300 ron/m2
adica daca nu ai barba alba mai bine nu te bagi . Se pare ca intelepciunea creste direct proportional cu barba. Cu cat esti mai intelept cu atat barba e mai lunga si mai alba..

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: